0

Continental ContiVikingContact 6 275/40 R21 107T XL FR

Код товару: 313632

Наявність: немає на складі

8 821 грн


сума: грн.
Виробник :Continental
Модель :ContiVikingContact 6
Ширина :275
Профіль :40
Діаметр :21
Сезон :зимова
Індекс швидкості (км / год) :T(190км/час)
Індекс навантаження (кг) :107 (975 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Посилення :XL
Країна виробник :Німеччина
Рік виготовлення шин :2021

ContiVikingContact 6

Опис шини Continental ContiVikingContact 6 SUV


Зимова нешипована шина Continental ContiVikingContact 6 SUV є однією з новітніх розробок німецького шинного гіганта. Чергова новинка на цей раз призначена легкових автомобілів підвищеної прохідності, які більшість з нас знає, як кросовери. При цьому дана модель буде продаватися виключно в країнах Скандинавії, Росії, Японії та Китаю, що говорить про деяку винятковості нашої країни, а також обліку при розробці непростих умов експлуатації на її дорогах.

Нова гумова суміш

При розробці ContiVikingContact 6 SUV особливу увагу було приділено забезпеченню максимальних зчіпних властивостей незалежно від умов зовнішнього середовища. Значна частина цього завдання була вирішена за рахунок гумової суміші, що отримала назву Nordic Soft. Її ключовою особливістю є еластичність, рівень якої підтримується на оптимальному рівні в дуже широкому діапазоні температур, перш за все, зі знаком «мінус». Про це свідчить твердість гумової суміші, яка становить усього лише 52 одиниці по Шору.

Технологія Divided Tread

Ще одним нововведенням новинки стала технологія Divided Tread. Дослівний переклад цього словосполучення ( «розділений протектор») лише частково відображає її суть, яка описує фірмову рису шинної продукції Continental, а саме протекторний малюнок з асиметричним розташуванням елементів.

Він розділений на дві частини - внутрішню і зовнішню, кожна з яких виконує строго певне коло завдань, забезпечуючи шину прекрасної універсальністю. Тобто відмінними зчіпними властивостями при будь-яких погодних і дорожніх умовах.

Зовнішня частина забезпечує відмінну курсову стійкість при русі по прямій і маневруванні. Досягаються ці властивості за рахунок розташування і форми протекторних блоків, розташованих із зовнішнього боку. У момент зіткнення з поверхнею дорожнього полотна вони щільно змикаються між собою, що істотно збільшує жорсткість в цій частині протектора.

Що стосується внутрішньої частини протекторного малюнка, то його основне функціональне значення полягає в забезпеченні максимальних тягово-зчіпних властивостей в поздовжньому напрямку, тобто при прискоренні і гальмуванні.

Рівномірний розподіл зовнішнього тиску по плямі контакту

Також не можна не відзначити ще одну характерну для ContiVikingContact 6 SUV рису, а саме виняткову стабільність зчіпних властивостей незалежно від дорожніх і погодних умов. Цього німецьким шинникам вдалося домогтися за рахунок рівномірного розподілу зовнішнього тиску по плямі контакту. Дана особливість обумовлена цілою низкою чинників, основними з яких є форма і розташування протекторних блоків, а також мультирадіусний профіль протектора.

Підвищені зчіпні властивості на снігу

Вищезазначена технологія Divided Tread забезпечує даної моделі підвищені зчіпні властивості на засніжених і зледенілих поверхнях. Дане завдання виконується переважно внутрішньою частиною протектора, що містить велику кількість масивних блоків химерної зігнутої форми. Вони відокремлені один від одного безліччю вузьких поздовжніх канавок і зєднані невеликими перемичками. У процесі руху ці протекторні елементи перетворюються в так звані «ланцюги проти ковзання», що забезпечують підвищену стійкість до втрати зчеплення на слизьких від снігу і льоду покриттях.

Ще однією конструктивною особливістю ContiVikingContact 6 SUV, яка зумовлює підвищену зчеплення на снігу , є ступінчасті ламелі, якими буквально поцяткований весь протектор. Вони розташовані під різними кутами щодо напрямку руху, а спеціальні перемички дозволяють уникнути їх закриття при навантаженні. У сукупності ці особливості роблять можливим утриманням протектором значних мас снігу, покращуючи тим самим зчіпні властивості на засніжених дорогах. При русі по льоду ці ж протекторні елементи своїми гострими гранями легко проникають крізь плівку води, забезпечуючи шині чудове зчеплення.

Основні особливості зимової шини Continental ContiVikingContact 6 SUV

- технологія «розділеного протектора» забезпечує шині прекрасну універсальність при будь-яких погодних і дорожніх умовах;
- нова гумова суміш Nordic Soft відрізняється чудовою еластичністю, що зберігається на оптимальному рівні в дуже широкому діапазоні температур, що, в свою чергу забезпечує чудове зчеплення на зимових дорогах;
- виняткова стабільність зчіпних властивостей, чіткі і прозорі реакції на повороти керма, завдяки дуже рівномірному розподілу зовнішнього тиску по плямі контакту, що забезпечується формою і розташуванням протекторних блоків, а також мультирадіусного профілем протектора;
- прекрасне зчеплення на льоду і снігу, завдяки масивним зігнутим блокам, що утворюють за рахунок безлічі Змін чек безперервні «ланцюги проти ковзання», а також численних ламелей, розташованим різноспрямовано щодо напрямку руху.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі