0

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV 275/40 R21 107T XL

Код товару: 330232

Наявність: на складі 12 шт.

7 209 грн

- +

сума: грн.
Виробник :Nokian
Модель :Hakkapeliitta R3 SUV
Ширина :275
Профіль :40
Діаметр :21
Сезон :зимова
Індекс швидкості (км / год) :T(190км/час)
Індекс навантаження (кг) :107 (975 кг)
Тип транспортного засобу :позашляховик
Посилення :XL
Країна виробник :Росія
Рік виготовлення шин :2021

Hakkapeliitta R3 SUV

Опис шини Nokian Hakkapeliitta R3 SUV


Зимова шина Nokian Hakkapeliitta R3 SUV, як і попередня модель, призначена для автомобілів класу SUV. Експлуатаційні властивості підібрані з урахуванням дорожніх і кліматичних умов країн Північної Європи та Росії. Відрізняються надійними зчіпними властивостями, які зберігаються при екстремально низьких температурах, підвищеною прохідністю в снігу, паливною економічністю і надійністю.

Посилені боковини

Однією з відмінностей шини є посилена конструкція боковин. В їх структурі містяться арамідні волокна. Вони підвищують жорсткість і механічну міцність боковин. Крім того, це рішення додатково посилює курсову стійкість при маневруванні і високошвидкісному русі.

Збільшене ребро по центру

Розробка шини велася паралельно з однойменною моделлю для легкових автомобілів. Одним з ключових відмінностей від неї є збільшені розміри поздовжнього ребра, розташованого по центру протектора. Це рішення продиктовано збільшеним вагою і більш високим центром тяжіння автомобілів класу SUV. Збільшене центральне ребро має кращу стійкість до деформації. Це підвищує стабільність зчіпних властивостей, а також полегшує процес управління автомобіля за рахунок більш швидких і точних реакцій на дії водія.

Кілька видів ламелей

При відсутності шипів шина демонструє впевнену поведінку на зледенілому покритті. В значній мірі це обумовлено застосуванням декількох видів ламелей.

У плечових зонах розташовуються прорізи, які блокуються в відкритому положенні таким чином, що обмежується рухливість всього блоку в цілому. В результаті крім утворення численних поперечних кромок такі ламелі підвищують стабільність зчіпних властивостей, особливо при поздовжніх прискорень на зледенілому і мокрому покритті.

У центральній частині розташовуються ламелі з дещо іншою функціональністю. Ці прорізи містять порожнечі, які захоплюють і утримують вологу з поверхні дороги. В результаті пляма контакту підсушується, що поліпшує зчеплення з мокрим і обмерзлих покриттям.

Покращена прохідність по снігу

Протекторний малюнок шини містить численні трикутні канавки. Більша з частина розташовується поздовжньо поруч і в плечових зонах. Ці елементи при контакті з засніженою поверхнею за рахунок своєї форми і зиґзаґоподібного дна ущільнюють і утримують сніг. Це помітно поліпшує зчеплення на такому покритті, забезпечує впевнене подолання неочищених ділянок дороги. Аналогічні елементи розташовуються на бічних сторонах плечових блоків.

Гумова суміш з кристалами

Багато в чому впевнену поведінку на будь-якому слизькому покритті цієї шини забезпечується фізико-хімічними властивостями гумово суміші. Велика частина її складу педставлена мелкодісперснимі частками двоокису кремнію. Вони надають протектору еластичність навіть при екстремально низьких температурах. У свою чергу, спеціальні полімери забезпечують кращу однорідність компаунда і підвищують його міцність на розрив і розтягнення. Крім них в складі присутні тверді частинки Cryo Crystal 3. Це альтернатива сталевим шпильок, відсутнім у цій шини. Ефективність такого рішення, як показують тести, виявилася досить високою.

Ще однією особливістю компаунда шини є його шарова структура. Крім вище описаного зовнішнього шару під ним є ще один. Він відрізняється високою жорсткістю, яка підвищує стабільність зчіпних властивостей, знижує опір коченню і знос зовнішнього шару.

Основні особливості

- посилені арамідними волокнами боковини;
- збільшене поздовжнє ребро по центру;
- кілька видів ламелей;
- спеціальні трикутні канавки підсилюють зчеплення і прохідність в снігу;
- гумова суміш з дрібнодисперсного силікою і твердими частинками крісталлообразном форми Cryo Crystal 3;
- двошаровий протектор з жорстким внутрішнім шаром і еластичним зовнішнім.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі