0

Pirelli Scorpion Winter 275/40 R21 107V XL RSC *

Код товару: 352915

Наявність: на складі 4 шт.

18 810 грн

- +

сума: грн.
Виробник :Pirelli
Модель :Scorpion Winter
Ширина :275
Профіль :40
Діаметр :21
Сезон :зимова
Індекс швидкості (км / год) :V (240 км / год)
Індекс навантаження (кг) :107 (975 кг)
Тип транспортного засобу :позашляховик
Омологація :*
RunFlat :RunFlat
Посилення :XL
Країна виробник :Румунія
Рік виготовлення шин :2023

Scorpion Winter

Опис шини Pirelli Scorpion Winter


Зимова нешипована шина Pirelli Scorpion Winter є однією з новітніх розробок італійського шинного гіганта. Як і попередниця, модель Scorpion Ice, ця шина адресована власникам люксових автомобілів підвищеної прохідності. На початковому етапі продажів вона буде доступна в 28 типорозмірів діаметром від 16 до 21 дюймів. Пізніше розмірний ряд планується збільшити ще на 20 типорозмірів.

Нова модель забезпечує максимальну стійкість і керованість кроссоверам і позашляховиків не тільки на снігу і льоду, а й на сухому дорожньому покритті. Як і належить новинці, в цій шині були застосовані самі передові технології. Сукупність нового складу гумової суміші, протекторного малюнка, конструкції каркасу гарантує високі показники зчеплення і керованості на самих різних покриттях і в кліматичних умовах, характерних для осінньо-зимового періоду.

Згідно з результатами незалежних тестів, проведених напередодні нового зимового сезону, ця модель продемонструвала впевнене перевагу над іншими шинами того ж класу, особливо по зчепленню і ефективності гальмування. Цього вдалося домогтися, завдяки застосуванню нового підходу при створенні основних складових шини - дизайну протекторного малюнка, структури і складу гумової суміші.

Дизайн малюнка протектора

Агресивний V-подібний дизайн протекторного малюнка цієї шини зявився, завдяки численним натурних тестів, які були проведені в центральній Європі, Скандинавії та Нової Зеландії. Така широка географія тестів дозволила розробити малюнок протектора з універсальними характеристиками, що оптимально підходить для самих різних типів дорожнього покриття.

Характерною рисою нового малюнка протектора є поздовжнє ребро, розташоване в самому його центрі. Воно сформовано спеціально спроектованими блоками V-подібної форми, за рахунок чого шина здатна утримувати велику кількість снігу, що створює краще зчеплення з дорогою при контакті «сніг зі снігом». Завдяки цьому, шина Pirelli Scorpion Winter відмінно тримає засніжену дорогу, демонструючи відмінну ефективність розгону і курсову стійкість навіть при проходженні поворотів і русі на схилах і ухилах.

Центральне ребро відокремлено від решти протектора поздовжніми канавками, загальне число яких варіюється від одного до чотирьох в залежності від типорозміру шини. Ці протекторні елементи здійснюють функцію дренажу, виводячи з плями контакту величезна кількість води і талого снігу. Шини з шириною протектора до 255 мм оснащені протекторами з двома поздовжніми канавками, а ширші - чотирма.

Симетричний малюнок протектора, оснащений великою кількістю роздільних блоків, відрізняється підвищеною ефективністю, завдяки 2500 канавках, які покращують зчеплення на будь-якому дорожньому покритті. Відмінною особливістю канавок є розташовані на її поверхні ламелі, які дозволяють утримувати якомога більше снігу, що істотно поліпшує зчеплення при русі по снігу.

Загальна довжина гострих кромок однієї комбінації блоків, канавок і ламелей становить 50 метрів. Цей факт легко пояснює виняткову ефективність гальмування і розгону на снігу і льоду, продемонстрованої цією шиною. Крім того, така схема розташування протекторних елементів забезпечує ідеальну збалансованість поздовжніх і поперечних сил, що має вирішальне значення при проходженні поворотів або при скоєнні інших різких маневрів.

Новий склад гумової суміші італійської шини

Спеціально для цієї новинки італійські шинники розробили новий склад гумової суміші, яка багато в чому забезпечило шині Pirelli Scorpion Winter прекрасні характеристики, як при низьких температурах, так при раптовому потеплінні. Перед розробкою нової гумової суміші фахівці визначили базові елементи, за рахунок яких можна було б забезпечити шині ідеальний баланс між зчепленням, гальмуванням і курсової стійкості, зберігши для кожної з них максимальні показники.

Гумова суміш цієї шини відрізняється вмістом новітніх полімерних компонентів, які складаються з силікону і вуглецевої гуми. Завдяки цьому поєднанню, протектор шини зберігає еластичність навіть при дуже низьких температурах. Крім того, до складу гумової суміші був включений цілий ряд інших компонентів, що дозволяють шині миттєво адаптуватися до зміни характеристик дорожнього полотна в дуже широких межах.

Інноваційна конструкція шини Піреллі

Одним з найпомітніших нововведень став брекерних шар, що розташовується безпосередньо під протектором. Завдяки використанню нових матеріалів його вдалося зробити більш мяким і еластичним, зберігши при цьому міцність на колишньому, дуже високому рівні. За рахунок цього вдалося істотно збільшити площу плями контакту, що, в свою чергу, призвело до поліпшення основних робочих характеристик шини Піреллі Скорпіон Вінтер. Інші зміни в основному стосувалися зниження загальної ваги шини, що дозволило підвищити точність управління і знизити опір кочення. Крім того, на боковинах шини були розміщені невеликі поглиблення, які суттєво знизили завихрення повітря, що виникають під час руху, що знизило рівень шуму.

Основні особливості Pirelli Scorpion Winter

- Спрямований V-подібний симетричний малюнок протектора за допомогою ламелей утримує велику кількість снігу, що забезпечує максимальне зчеплення при русі по снігу;
- Модульна схема розміщення протекторних елементів в центральній зоні забезпечує високу ефективність розгону і гальмування на слизьких покриттях;
- Особливе розташування ламелей поліпшує керованість і скорочує гальмівний шлях;
- Широкі і глибокі дренажні канавки забезпечують швидке відведення води і талого снігу з плями контакту, що підвищує зчеплення з покриттям при несприятливих дорожніх умовах.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі