0

Nokian Hakka Black SUV 275/40 ZR21 107Y XL

Код товару: 282908

Наявність: немає на складі

4 201 грн


сума: грн.
Виробник :Nokian
Модель :Hakka Black SUV
Ширина :275
Профіль :40
Діаметр :21
Сезон :літня
Індекс швидкості (км / год) :Y (300 км / год)
Індекс навантаження (кг) :107 (975 кг)
Тип транспортного засобу :позашляховик
Посилення :XL
Країна виробник :Росія
Рік виготовлення шин :2018

Hakka Black SUV

Опис шини Nokian Hakka Black SUV


Літня шина для позашляховиків Nokian Hakka Black SUV є однією з новинок від популярного фінського виробника. Вона ризикує виявитися куди більш успішною, ніж попередники, завдяки кращій пристосованості до експлуатації в умовах високих температур. Крім того, фінські шинники зуміли істотно поліпшити зчіпні властивості на мокрій дорозі, ефективність при гальмуванні, а також паливну економічність. Це зажадало використання передових технологій і новітніх матеріалів, мова про які піде нижче.

Спеціальний компаунд для боковин

Гумова суміш боковин за своїм складом істотно відрізняється від компаунда, з якого виготовлений протектор. Його особливістю є наявність арамідних волокон. Цей матеріал при вкрай невеликій вазі характеризується дуже високою стійкістю до агресивного механічної дії. Дані властивості в повній мірі передалися боковинам шини, стійким до проколів і порізів, а також до зовнішніх ударів. У звязку з цим не можна не відзначити і конструкцію брекера. На догоду максимальної надійності він містить кілька шарів сталевого корду.

Точна і передбачувана керованість на будь-якій швидкості

Як і попередні моделі, шина Nokian Hakka Black SUV оснащена протектором з асиметричним розташуванням елементів. Його ключовою відмінністю є наявність великих і дуже жорстких блоків в обох плечових зонах, а також широких ребер в центральній частині. Всі ці елементи мають чудову стійкість до динамічної деформації, що забезпечує стабільність геометричних показників плями контакту, незалежно від режиму руху, характеристик дорожнього полотна і величини зовнішнього навантаження. В умовах реальної експлуатації дані особливості надають шині чудову курсову стійкість на будь-якій швидкості, стабільність зчіпних властивостей, точну і передбачувану керованість.

Низький рівень шумів

Крім своєї основної функції дренажні канавки протектора цієї шини виконують кілька непритаманні їм завдання. Однією з них є зниження шуму, що виникає від проходження по ним на високій швидкості повітря. Це досягається за рахунок спеціальних напівсферичних заглиблень, розташованих на бічних стінках дренажних канавок. Вони перешкоджають виникненню завихрень в повітряних потоках, що знижує рівень генеруються ними шумів. Дана технологія отримала назву Silent Groove Design.

Підвищена стійкість до аквапланування

За словами представників фінського виробника, робота над даною моделлю тривала протягом 4 років. Значна частина цього часу припала на розробку дренажної системи, в результаті чого в ній зявилося чимало оригінальних технічних рішень. Перш за все, це спеціальні піряні канавки, прорізані в поздовжніх ребрах в центральній частині протектора. Принцип їх роботи аналогічний тому, що роблять склоочисники вітрового скла. Вони точно таким же чином «скидаються» воду з-під плями контакту, спрямовуючи її в одну з довколишніх поздовжніх канавок.

Аналогічне за своєю високої ефективності рішення було використано в плечових зонах. Вони містять поперечні канавки, розширюються у напрямку до центру протектора. Така форма значно підвищує пропускну здатність цих елементів дренажної системи, а разом з тим і стійкість до аквапланування. Дана технологія отримала назву Trumpet Grooves.

Оптимізована для високошвидкісного руху гумова суміш

Попередні літні моделі від Nokian не відрізнялися хорошою зносостійкістю при експлуатації в умовах жаркого південного літа. Дана модель повністю позбавлена цього недоліку, завдяки унікальним властивостям гумової суміші Black Coral Silica. Відмінною особливістю її складу є не збільшена кількість силіки, а використання в ньому кількох функціональних полімерів. На молекулярному рівні надають структурі компаунда кораллообразную форму. Завдяки цьому протектор став одночасно дуже еластичним і стійким до розривів. При цьому дані властивості залишаються незмінними в дуже широкому діапазоні температур, що дозволяє протектору зберігати цілісність навіть при дуже інтенсивному тепловому впливі.

Основні особливості шини Nokian Hakka Black SUV

- арамідні волокна в складі гумової суміші боковин шини підвищують захищеність від проколів і порізів;
- асиметричний протекторний малюнок з дуже масивними і жорсткими протекторними блоками і ребрами дозволяє шині зберігати стійкість на високій швидкості, забезпечує стабільні і надійні зчіпні властивості, а також по-спортивному відточену керованість;
- спеціальні напівсферичні поглиблення на бічних стінках дренажних канавок знижують високочастотні шуми;
- піряні канавки в центральній частині і розширюють дренажні канавки в плечових зонах протектора істотно підвищують стійкість шини до аквапланування;
- оптимізована для експлуатації на високій швидкості гумова суміш Black Coral Silica крім чудового зчеплення забезпечує цілісність протектора при інтенсивному тепловому впливі.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі