0

Michelin Latitude Sport 3 295/35 R21 103Y N0

Код товару: 295086

Наявність: немає на складі

12 589 грн


сума: грн.
Виробник :Michelin
Модель :Latitude Sport 3
Ширина :295
Профіль :35
Діаметр :21
Сезон :літня
Індекс швидкості (км / год) :Y (300 км / год)
Індекс навантаження (кг) :103 (875 кг)
Тип транспортного засобу :позашляховик
Омологація :N0
Країна виробник :Франція
Рік виготовлення шин :2024

Latitude Sport 3

Опис шини Michelin Latitude Sport 3


Літня легкова шина Michelin Latitude Sport 3 є однією з новітніх розробок французького шинного гіганта. На цей раз новинка призначена для потужних спортивних кросоверів, максимальна швидкість яких набагато перевищує 200 км / ч. При цьому дана модель не тільки забезпечує найвищу продуктивність, але і вигідно відрізняється поєднанням паливної економічності і тривалого терміну служби. Для цього французьким фахівцям довелося повністю переглянути конструкцію каркаса, протекторний малюнок і склад гумової суміші, які отримали цілий ряд нововведень.

Збільшена кількість зчіпних крайок

З цілком зрозумілих причин фахівці французької компанії вважали за краще не відмовлятися від симетричного протекторного малюнка, який на попередній моделі з цифрою 2 в назві продемонстрував себе з найкращого боку. Він як і раніше розділений на кілька функціональних зон: центральна частина, оточена з двох сторін широкими плечовими зонами.

Найбільшою мірою змінилася конструкція центральній частині Michelin Latitude Sport 3. Три поздовжніх ребра, складові її, помітно збільшилися в розмірах, що призвело до значного поліпшення цілого ряду характеристик шини. Перш за все, це курсова стійкість і оперативність управління.

Крім того, кожне з поздовжніх ребер отримало додатково безліч поперечних граней, завдяки чому вдалося поліпшити зчіпні властивості при розгоні і гальмуванні, особливо на мокрій дорозі. Ці кромки зчеплення утворюються завдяки спеціальним ламелей, які, до всього іншого, підвищують жорсткість поздовжніх ребер, що сприяє додатковому зниженню опору кочення.

Модернізована гумова суміш

Не менш значним змінам піддалася гумова суміш. При цьому нововведення є не тільки в її складі, але і в технології виготовлення, яка забезпечує більш рівномірний розподіл всіх компонентів, дозволяючи тим самим домогтися однорідності властивостей протектора. Що стосується складу, то в ньому зявилися кремнійсодержащіе компоненти нового покоління. Завдяки їм, вдалося значно поліпшити зчіпні властивості на мокрій дорозі, а також стійкість протектора до абразивного зносу, що, в свою чергу, призвело до значного збільшення служби всієї шини.

Посилена конструкція каркаса

Основним нововведенням в конструкції каркаса став подвійний брекерних шар. Цього виявилося достатньо, щоб не тільки зробити шину міцніше, але і забезпечити їй підвищену стійкість до деформаційних змін, що виникають під час руху. В результаті Latitude Sport 3 вигідно відрізняється від попередньої моделі, як по керованості, так і по витраті палива.

Короткий гальмівний шлях на мокрій дорозі

Крім додаткових кромок зчеплення, розташованих в центральній частині протекторного малюнка , для зменшення гальмівного шляху на мокрій дорозі певні зміни зявилися в його плечових зонах. Розташовані тут блоки отримали скошені грані. Цією «дрібниці» вистачило для того, щоб зменшити гальмівний шлях при русі на швидкості 100 км / год на 2,7 метра. Крім того, згладжені грані блоків плечових зон при проходженні поворотів помітно збільшують пляма контакту, підвищуючи тим самим зчіпні властивості в поперечному напрямку.

Основні особливості Michelin Latitude Sport 3

- шина спеціально створена для потужних кросоверів і компактних позашляховиків;
- симетричний протекторний малюнок призначений для руху виключно по асфальтованих дорогах;
- підвищені в порівнянні з попередньою моделлю зчіпні властивості в поздовжньому напрямку, завдяки збільшеній кількості поперечних кромок в центральній частині протектора;
- три масивних і дуже жорстких поздовжніх ребра в центральній частині протекторного малюнка забезпечують відмінну курсову стійкість, стабільність і швидкість реакцій шини на повороти керма при русі на високій швидкості;
- широкі плечові зони зі згладженими краями блоків забезпечують виняткове зчеплення в поворотах і активному маневруванні на великій швидкості, особливо на мокрій дорозі;
- висока стійкість до аквапланування за рахунок великого обсягу поздовжніх і поперечних дренажних канавок;
- нові компоненти в складі гумової суміші підвищили стійкість протектора до абразивного зносу, зчіпні властивості на мокрій дорозі, а також показники паливної економічності.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі