0

Michelin Latitude Cross 245/70 R16 111H XL DT

Код товару: 351807

Наявність: на складі 4 шт.

6 335 грн

- +

сума: грн.
Виробник :Michelin
Модель :Latitude Cross
Ширина :245
Профіль :70
Діаметр :16
Сезон :літня
Індекс швидкості (км / год) :В (210 км / год)
Індекс навантаження (кг) :111 (1090 кг)
Тип транспортного засобу :позашляховик
Омологація :DT
Посилення :XL
Країна виробник :Франція
Рік виготовлення шин :2024

Latitude Cross

Опис шини Michelin Latitude Cross


Літня легкова шина Michelin Latitude Cross адресована тим автовласникам кросоверів, які іноді не проти покинути дорогу з твердим покриттям, але заради безкомпромісної прохідності не готові жертвувати комфортом. Дана модель, що випускається одним з лідерів світової шинної індустрії, виробляється більше ніж в двох десятках типорозмірах, починаючи від 195 / 80R15 і закінчуючи 255 / 55R18. Такий лінійка типорозмірів дозволяє без зусиль підібрати потрібну шину практично для будь-якої моделі сучасного позашляховика, кросовера або пікапа.

Дизайн протектора Mud Catcher

Оскільки французькі шинники намагалися створити шину для пересування поза дорогами з твердим покриттям, відрізняється при цьому комфортабельністю дорожніх моделей, то протектор оснастили направленим малюнком з асиметричним дизайном.

Однією з відмінних рис малюнка протектора є наявність великого числа ріжучих граней, утворених численними протекторними блоками. Така будова протекторного малюнка, властиве більше зимовим моделям, істотно поліпшило зчеплення при русі по різним типам покриття. Крім того, велика кількість протекторних блоків сприяє підвищенню ефективності гальмування, особливо на таких слизьких поверхнях, як мокра трава.

Під терміном Mud Catcher ховається особливу будову плечових зон протектора, розділених дренажними каналами на окремі блоки. Їх характерною особливістю є оригінальна стріловидна форма, багата великою кількістю різальних крайок. Це дозволяє досягти прекрасного зчеплення при русі по мяких нестійких грунтів і інших слизьких поверхнях.

Як було сказано раніше, дана модель вигідно відрізняється не тільки чудовими показниками прохідності, а й дуже високим для шин даної категорії рівнем комфорту при русі по дорогах з твердим покриттям. Цього вдалося досягти, завдяки ефективному поєднанню еластичною гумової суміші і скрупульозно підібраних розмірів і форми протекторних блоків. При цьому протекторні блоки відрізняються унікальною вигнутою формою, отриманої за допомогою засобів компютерного моделювання, через що дизайн протектора отримав свою назву - Silent Tread.

Гумова суміш Terrain-Proof

Як відомо, одним з найважливіших компонентів будь-якої сучасної шини є гумова суміш. Саме її складу визначає практично всі основні робочі характеристики шини Michelin Latitude Cross. При розробці гумової суміші для цієї моделі фахівці компанії використовували ті ж технології і матеріали, що раніше використовувалися для виробництва шин, призначеної для спеціальної техніки, зокрема для землерийних машин.

Завдяки потужним розмірами дренажних каналів, протектор шини прекрасно позбувається набиваються під час руху по бездоріжжю землі, гравію, каміння та інших сторонніх предметів, що значно поліпшило показники прохідності. Крім того, гумова суміш надала шині дуже високу стійкість до агресивного зовнішнього впливу, включаючи проколи і порізи. Також слід зазначити, що збільшилася, завдяки спеціальним компонентам в складі гумової суміші, стійкості протектора до стирання. Це позитивно вплинуло на довговічність шини.

Два види ламелей

При створенні цієї моделі фахівці французької компанії прагнули наділити шину Michelin Latitude Cross гідними характеристиками в різних дорожніх умовах. Одним з технічних рішень, спрямованих на вирішення цього завдання, стало використання в конструкції протектора двох різних видів ламелей - прямих і S-образних.

Прямі ламелі, розташовані на поверхні протекторних блоків відрізняються збільшеною довжиною. Їх основне функціональне призначення полягає в забезпеченні надійного зчеплення при русі умовах дощу. На мокрій поверхні принцип дії прямих ламелей, що мають в даному випадку вигнуту форму, найбільше нагадує роботи звичайних автомобільних двірників-склоочисників.

Ламелі S-подібної форми дозволяють забезпечити додаткове зчеплення з слизьким покриттям. Це досягається за рахунок утворення ними численних гострих граней, які проникаючи крізь водяну плівку на поверхні дорожнього полотна, ефективно чіпляються за будь-яку нерівність. При цьому S-подібна форма дозволяє забезпечити більш надійну фіксацію стінок ламелей між собою, підвищуючи тим самим конструктивну жорсткість протекторного блоку, що, в свою чергу, істотно поліпшує керованість на сухій дорозі.

Основні особливості Michelin Latitude Cross

- Асиметричний дизайн спрямованого малюнка протектора Silent Tread забезпечує відмінне зчеплення на мокрій траві, в піску і бруду при збереженні високого рівня комфорту на дорогах з твердим покриттям;
- Особлива форма блоків плечових зон Mud Catcher, завдяки яким шина демонструє прекрасну прохідність в грязі, снігу і піску;
- Чудові показники самоочищення протектора, за рахунок розвиненої системи дренажних каналів, що відрізняються великими розмірами.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі