0

Continental IceContact 2 155/70 R13 75T (шип)

Код товару: 317401

Наявність: немає на складі

2 014 грн


сума: грн.
Виробник :Continental
Модель :IceContact 2
Ширина :155
Профіль :70
Діаметр :13
Сезон :зимова
Шиповка :шип
Індекс швидкості (км / год) :T(190км/час)
Індекс навантаження (кг) :75 (387 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Країна виробник :Росія
Рік виготовлення шин :2019

IceContact 2

Опис шини Continental ContiIceContact 2


Зимова шина Continental ContiIceContact 2 є наступним поколінням однієї з найпопулярніших моделей іменитого німецького виробника. Як і минулого разу, його фахівці вважали за краще піти більш важким шляхом, вважаючи за краще зайнятися розробкою новинки «з нуля». Дана модель використовує лише частина технологій, які застосовувались в шині попереднього покоління. Такий підхід дозволив істотно поліпшити більшість експлуатаційних характеристик, починаючи від зчеплення на льоду і закінчуючи паливною економічністю.

Нова система шипования

Введені кілька років тому в європейських країнах вимоги до зимових шин поставили їх виробників перед непростим вибором - обмежити кількість шипів, або використовувати їх будь-яку кількість, але за рахунок зниження агресивності їх впливу на дорожнє полотно. Фахівці Continental AG віддали перевагу другому варіанту, розробивши нову систему шипования, яка була названа Kristal Stud.

Дбайливе ставлення до доріг забезпечується за рахунок невеликого розміру шипів і оптимізованої форми їх твердосплавних вставки. При цьому їх кількість зросла більш, ніж у півтора рази. У деяких типорозмірів протектор має 190 шипами, замість 130 у моделі попереднього покоління. У поєднанні з їх розташуванням в 18 поздовжніх рядів замість 9 у попередниці, контакті з дорогою одночасно максимальної кількості цих сталевих елементів, а також багатогранної формою самих твердосплавних вставок це дозволило істотно поліпшити поздовжні тягові характеристики на зледенілому покритті. Німецький виробник заявляє про 10-відсоткове скорочення гальмівного шляху на льоду. Крім того, не можна не відзначити використання для більш надійної фіксації шипа в протекторі спеціального клею. У своїй оновленій версії він здатний утримувати шип при навантаженні до 50 кг. Це в 4 рази більше, ніж у шини попереднього покоління.

Оновлений склад гумової суміші

Не менш масштабним змінам піддався і склад компаунда. Виробник заявляє про появу в ньому півтора десятка нових компонентів. Одним з них є новітні полімерні сполуки, що додали гумової суміші, а значить і самому протектору цілий ряд унікальних фізико-хімічних властивостей. Перш за все, це оптимальна еластичність, що залишається на практично незмінному рівні в дуже широкому температурному діапазоні, включаючи показники, на кілька десятків градусів нижче «нуля». В умовах реальної експлуатації дана особливість проявляється у вигляді дуже стабільних зчіпних властивостей при будь-яких дорожніх і погодних умовах. Крім того, з їх допомогою забезпечується цілісність протектора при експлуатації під час відлиг або зміни сезону.

Чудові тягові характеристики на снігу

Як і багато інших компонентів шини Continental ContiIceContact 2, її протекторний малюнок також був розроблений заново. Ключовим нововведенням його дизайну є збільшення кількості окремих блоків, чого вдалося домогтися, зменшивши їх в розмірах. У поєднанні зі значною відстанню між усіма елементами протектора це помітно поліпшило тягово-зчіпні характеристики на снігу.

Спеціальні «крижані кишеньки»

Протектор цієї шини містить безліч мініатюрних елементів, що поліпшують ті або інші експлуатаційні властивості . Одним з них є так звані «крижані кишеньки». Вони розташовані в місцях установки шипів. Їх основним функціональним призначенням є подрібнення і відведення крижаної крихти від області контакту твердосплавних вставки з поверхнею дорожнього полотна. Це перешкоджає її налипання на шип, що, в свою чергу, покращує зчеплення шини на льоду.

Кілька видів ламелей

Наступною особливістю дизайну протектора цієї шини є використання декількох видів ламелей. Це обумовлено прагненням розробників додати цим елементам різну функціональність, а самій шині - універсальні характеристики.

Зокрема, в центральній частині протектора розташовуються ламелі, які при контакті з дорогою блокуються не тільки своїми стінками, але і самі між собою, що істотно обмежує не тільки поперечну, а й поздовжню рухливість блоків. Це помітно поліпшує курсову стійкість і оперативність управління шини.

У свою чергу, у ламелей в плечових зонах протектора блокуються тільки їх стінки, що обмежує рухливість блоків тільки в поперечному напрямку. З одного боку це підвищує ефективність при гальмуванні на слизьких покриттях, а з іншого - покращує стійкість і зчепленні при маневруванні і в поворотах, а також забезпечує більш високу стійкість протектора до нерівномірного зносу.

Крім того, в плечових зонах протектора є спеціальні поздовжні ламелі. Ці елементи створюють так званий «ефект кромки», завдяки якому шині надається додаткове зчеплення і стійкість при здійсненні маневрів на слизьких від дощу, снігу та криги дорогах.

Основні особливості шини Continental ContiIceContact 2

- майже дві сотні шипів утворюють в процесі руху 20 безперервних рядів, що в поєднанні з оптимізованою формою їх твердосплавних вставок забезпечує надійне і стабільне зчеплення на льоду;
- фіксація шипів в протекторі за допомогою спеціального клею мінімізує ризики їх передчасної втрати;
- спеціальні «крижані кишеньки» в місцях установки шипів подрібнюють і відводять від них крижану крихту, що поліпшує зчеплення на зледенілому покритті;
- оптимальна еластичність в дуже широкому діапазоні температур, відмінна стійкість до високотемпературного впливу забезпечується за рахунок оптимізованої гумової суміші з рядом нових компонентів;
- розроблений заново асиметрії ічний протекторний малюнок із збільшеною кількістю блоків забезпечує відмінні тягово-зчіпні характеристики на снігу;
- кілька видів ламелей покращує цілий ряд основних експлуатаційних характеристик, починаючи від зчеплення на льоду і закінчуючи стійкості і керованості при маневруванні і в поворотах.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі