0

Росава WQ-101 155/70 R13 75T

Код товару: 258882

Наявність: на складі 8 шт.

1 301 грн

- +

сума: грн.
Виробник :Росава
Модель :WQ-101
Ширина :155
Профіль :70
Діаметр :13
Сезон :зимова
Індекс швидкості (км / год) :T(190км/час)
Індекс навантаження (кг) :75 (387 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Країна виробник :Україна
Рік виготовлення шин :2023

WQ-101

Опис шини Росава WQ-101


Зимова легкова нешипованная шина Rosava WQ-101 є представником нового покоління шинних продуктів, що випускаються провідним українським виробником. Дана модель випускається лише в 6, але найбільш популярних типорозмірах, починаючи від 155 / 50R13 і закінчуючи 205 / 65R15, що дозволяє застосовувати цю шину на багатьох моделях сучасних легкових автомобілів.

Дизайн малюнка протектора

Незважаючи на застосування класичного для зимових шин V-образного симетричного спрямованого малюнка протектора, його дизайн містить цілий ряд цікавих технічних рішень. Зокрема, в самому центрі протектора розташовується ряд окремих блоків стрілоподібної форми, які рясніють великою кількістю гострих граней і кутів. Оскільки при розгоні найбільше задіюється саме центральна частина протектора, то стріловидна форма блоків в такому режимі руху відрізняється високою ефективністю. Крім того, що формується цими блоками поздовжнє ребро дозволило істотно поліпшити курсову стійкість.

Як і решта протектора, його плечові зони також є два додаткових ряду окремих блоків. Ці протекторні елементи відрізняються масивними розмірами і прямокутною формою, що додало їм високу конструктивну жорсткість. Крім того, блоки плечових зон протектора розташовано практично під прямим кутом відносно напрямку руху, що в поєднанні з їх жорсткою конструкцією дозволяє істотно поліпшити ефективність гальмування, особливо на зледенілому і засніженому покритті. Також розташування блоків плечових зон під прямим кутом істотно поліпшив здатності шини з подолання глибокого снігу, що ніколи не буде зайвим на наших дорогах.

Надійне зчеплення на засніженій і обледенілій дорозі

Незважаючи на досить демократичну вартість , дана модель відрізняється чудовими експлуатаційними характеристиками в зимових умовах, яких вдалося досягти, завдяки застосуванню цілого комплексу технічних заходів і рішень.

Використання V-образного симетричного спрямованого малюнка протектора дозволило добитися великих розмірів плями контакту, а також їх стабільність незалежно від змін характеристик поверхні дорожнього полотна.

Завдяки великій кількості протекторних блоків, пляма контакту містить велику кількість гострих граней і кутів, що забезпечує відмінне зчеплення, особливо на слизькому покритті.

блочне будова малюнка протектора зумовило наявність дренажної системи з бол ьшім кількістю каналів і канавок, що дозволило досягти чудових показників самоочищення. В результаті при русі у вологих умовах, а особливо по снігу дренажна система легко справляється не тільки з водою, але і з важкими масами снігу.

Оскільки шина не оснащена шипами, то їх відсутність було вирішено компенсувати великою кількістю зиґзаґоподібних ламелей. Ці протекторні елементи мають вузькоспеціалізоване призначення, а саме формування безлічі додаткових крайок зчеплення. Ці ламелі прорізані на всю глибину протектора, що дозволяє забезпечувати надійне зчеплення протягом усього терміну служби. При цьому їх звивиста форма дозволила підвищити жорсткість протекторних блоків за рахунок забезпечення більш надійної фіксації стінок ламелей між собою в момент зіткнення з поверхнею дорожнього полотна. У свою чергу, підвищена таким чином жорсткість протекторних блоків дозволило істотно збільшити кількість ламелей, а, отже, і число крайок зчеплення.

Ще одним компонентом, який забезпечив шині Rosava WQ-101 відмінні експлуатаційні характеристики в зимових умовах, стала гумова суміш, а точніше трьох її різних складів. Ця модель є однією з небагатьох шин, протектор яких складається з декількох шарів. При цьому кожен шар виготовлений з різною гумової суміші, що надає протектору певні властивості. Нижній шар протектора є базовим, тому виготовлений і дуже щільною і твердою гумової суміші, що дозволило більш рівномірно розподіляти зовнішнє навантаження по плямі контакту, забезпечуючи тим самим рівномірний знос протектора. Це істотно збільшило термін служби шини.

Середній шар протектора виготовлений з більш еластичною гумової суміші. Основне призначення цього протекторного шару полягає в забезпеченні більш високого рівня комфорту, за рахунок згладжування великих нерівностей дорожнього полотна.

Верхній шар протектора відрізняється найвищою еластичністю і стійкістю до стирання, завдяки збільшеному вмісту в гумової суміші високодисперсного технічного вуглецю і силики - спеціального кремнійкіслотного наповнювача. Еластичний протектор більш щільно облягає поверхню дорожнього полотна, що істотно поліпшило зчеплення, особливо на снігу і льоду. Крім того, висока еластичність дозволяє ефективно згладжувати дрібні нерівності дорожнього полотна.

Основні особливості шини Rosava WQ-101

- V-подібний дизайн симетричного спрямованого малюнка протектора забезпечує відмінну керованість і високу ефективність гальмування на будь-яких зимових дорогах;
- Три типу гумової суміші, що містять в своєму складі натуральні каучуки, силіку і високодисперсний технічний вуглець, дозволили домогтися відмінної еластичності шини в широкому температурному діапазоні протягом всього терміну служби шини;
- Відмінна ефективність розгону на снігу і в сніговій каші, завдяки великій кількості протекторних блоків і розташуванню під гострим кутом відносно напрямку руху;
- Поперечно розташовані звивисті ламелі формують численні кромки зчеплення, що додало надійність і стабільність в поведінку шини при русі по обледелелим покриттям.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі