0

Michelin Pilot Sport 4 S 295/35 R21 107Y XL MO1

Код товару: 328257

Наявність: немає на складі

14 576 грн


сума: грн.
Виробник :Michelin
Модель :Pilot Sport 4 S
Ширина :295
Профіль :35
Діаметр :21
Сезон :літня
Індекс швидкості (км / год) :Y (300 км / год)
Індекс навантаження (кг) :107 (975 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Омологація :MO1
Посилення :XL
Країна виробник :Франція
Рік виготовлення шин :2024

Pilot Sport 4 S

Опис шини Michelin Pilot Sport PS4 S


Поява літньої шини Michelin Pilot Sport PS4 S ознаменувало собою закінчення переформатування модельного ряду, цілком призначеного для спортивних модифікацій серійних легкових автомобілів. У новому «табелі про ранги» ця модель знаходиться на самому верху, будучи флагманської. Її цільовою аудиторією є власники автомобілів з найвищими динамічними характеристиками. Відповідним чином був сформований розмірний ряд, складений із понад трьох десятків типорозмірів для коліс з посадковим діаметром 19 і 20 дюймів. За словами представників французького шинного концерну, він охоплює приблизно 90% цієї ринкової ніші.

Технологія «бі-компаунда»

Значна частина технічних рішень була взята зі світу кільцевих гонок, причому не тільки автомобільних, але і мотоциклетних. Одним з таких «запозичень» стала гумова суміш. У даній моделі їх дві. Зовнішня сторона протектора, а саме розташований тут невелику ділянку протектора в плечовій зоні виготовлений з гумової суміші, трохи більш жорсткою, ніж в середині. За рахунок цього поперечні прискорення, що виникають при маневруванні, передаються на силові елементи каркаса набагато швидше, що позитивно позначається на оперативності управління. Крім того, такий компаунд містить еластомери, що знижують нагрівання, що зменшує опір коченню і знос.

У свою чергу, приблизно дві третини протектора ближче до внутрішньої плечової зони, виготовлені з гумової суміші з високим вмістом «силики» . Крім того, до її складу входять інші види функціональних еластомерів. Вони надають протектору здатність буквально прилипати навіть до мокрій дорозі за рахунок щільного облягання навіть найдрібніших нерівностей на її поверхні.

Наскільки вдалим виявилося використання такого витонченого для цивільної шини рішення можна судити по тестах, де порівнювалася протяжність гальмівного шляху цієї моделі з аналогічними виробами від інших провідних виробників. Різниця на користь Pilot Sport 4 S склала від 0,83 метра на сухому до 0,1 метра на мокрому покритті. Для повної зупинки цієї шині потрібно від 27 до 33 метрів, чого не зміг продемонструвати жоден з її конкурентів.

Точність рульового управління і курсова стійкість

Використання «бі-компаунда» поліпшило ефективність інших технологічних рішень, що застосовуються в звичайній Pilot Sport 4. як приклад можна привести Dynamic Response. Дана технологія підвищує точність рульового управління і курсову стійкість за рахунок більш швидкої передачі поперечних сил прискорення на елементи каркаса. Забезпечується ця здатність за рахунок додаткового синтетичного корду, що представляє собою широку (від однієї боковини до іншої) сітку, сплетену з арамида і нейлону. Наявність дуже жорсткою, але при цьому легковагій «підкладки» дозволило цій моделі обіграти в тестах на час проходження кола всіх раніше найшвидших конкурентів. На треку протяжністю 2,6 кілометра перевага склала від 0,4 до 1,39 секунди.

Основні особливості річної супершіни Michelin Pilot Sport PS4 S

- технологія «бі-компаунда», раніше застосовувалася в авто- і мотоспорт, покращує курсову стійкість і зчеплення на сухому і скорочує протяжність гальмівного шляху на мокрому покритті;
- виключно швидкі і точні реакції на дії водія полегшують і спрощують керування автомобілем на високій швидкості;
- збільшене пляма контакту квадратної форми, рівномірний розподіл зовнішньої навантаження по ньому збільшують термін служби шини до 50 тисяч кілометрів

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі