0

Росава WQ-102 175/70 R13 82S (шип)

Код товару: 268737

Наявність: немає на складі

1 866 грн


сума: грн.
Виробник :Росава
Модель :WQ-102
Ширина :175
Профіль :70
Діаметр :13
Сезон :зимова
Шиповка :шип
Індекс швидкості (км / год) :Пд (180 км / год)
Індекс навантаження (кг) :82 (475 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Країна виробник :Україна
Рік виготовлення шин :

WQ-102

Опис шини Росава WQ-102


Зимова легкова шина Rosava WQ-102 є однією з новинок цього провідного українського виробника. Дана модель була спеціально створена для суворих кліматичних умов країн Північної Європи та Росії. При цьому шина жорстко орієнтована на використання на легкових автомобілях компактного класу, про що свідчить не дуже широкий асортимент типорозмірів, що починається з 175 / 70R13 і закінчується на 205 / 70R15. Як би там не було, але шина володіє відмінними для даної цінової категорії технічними характеристиками і високим рівнем безпеки, оскільки їй присвоєно індекс швидкості S (до 180 км / ч).

Дизайн малюнка протектора

для своєї новинки українські шинники віддали перевагу перевірений часом і багатьма іншими виробниками протектор з V-подібним симетричним направленим малюнком, що складається з пяти поздовжніх ребер. Як і належить сучасній зимової шині, в центрі протектора розташовується поздовжнє ребро, яке відрізняється суцільний не має розривів на всьому протязі протектора конструкцією. Завдяки цьому рішенню, шина зберігає відмінну курсову стійкість і стійкість до бічних ковзань, особливо при русі по засніжених і зледенілих покриттях.

Розташовані також в центральній частині протектора два поздовжніх ребра представляють собою ряди окремих блоків стрілоподібної форми. За рахунок цього вдалося домогтися відмінної ефективності розгону на різних типах покриття.

Особливо слід відзначити конструкцію плечових зон протектора, які також є двома додатковими рядами окремо розташованих блоків. На відміну від протекторних блоків, розташованих в центральній частині протектора, блоки плечових зон розташовані практично під прямим кутом по відношенню до напрямку руху, що дозволило істотно підвищити ефективність гальмування на слизькому покритті.

Ще однією відмінною особливістю шини Росава WQ-102 є невеликий радіус профілю плечових зон. Завдяки цьому технічному рішенню вдалося добитися значного збільшення площі плями контакту, що, в свою чергу, призвело до поліпшення основних робочих характеристик шини. Крім того, невеликий радіус профілю плечових зон дозволив отримати прямокутну форму плями контакту, яке відрізняється оптимальним розподілом тиску, що забезпечило більш рівномірний знос протектора, а значить більш тривалий термін служби шини.

Безпека на вкритій льодом

Дана модель демонструє чудове зчеплення на слизькій поверхні, якого вдалося досягти завдяки застосуванню цілого комплексу рішень. Зокрема, протектор шини був оснащений безліччю подовжених ламелей, що утворюють при зіткненні з дорожнім полотном великої кількості додаткових гострих кромок зачеплення.

Ще одним фактором, що зумовив безпеку пересування по льоду, є наявність від 90 до 108 сталевих шипів (в залежності від типу розміру). При цьому їх оптимізована послідовність розташування в поєднанні з оптимально підібраною висотою виступанія з протектора (0,9 мм) забезпечує надійне і стабільне зчеплення з зледенілій поверхнею при дуже низькому рівні шуму.

Наступним компонентом, придавшим шині Rosava WQ102 відмінні характеристики на льоду, стала нова гумова суміш. До її складу були включені високодисперсний технічний вуглець, а також кремнійкіслотний наповнювач, а також спеціальний каучук, еластичність якого зберігається на первинному рівні протягом всього терміну служби шини.

Дана модель є однією з небагатьох зимових шин, оснащених тришаровим протектором. При цьому всі три шари виготовлені з гумової суміші з різними показниками еластичності. В результаті вдалося отримати шину, володіє відмінною еластичністю в дуже широкому діапазоні температур.

Основні особливості шини Росава WQ-102

- Надійне і стабільне поведінку навіть при найнесприятливіших дорожніх умовах
забезпечується V-подібним симетричним направленим малюнком протектора;
- Гумова суміш відрізняється наявністю в своєму складі силики і високодисперсного технічного вуглецю, за рахунок чого покращився зчеплення на різних типах покриття, а також підвищився стійкість протектора до стирання;
- Суцільне центральне ребро дозволяє шині зберігати відмінну курсову стійкість на засніженому і зледенілому покритті;
- стрілоподібний блоки в центральній частині протектора за рахунок численних гострих граней поліпшили ефективність розгону на слизькій поверхні;
- Масивні блоки плечових зон протектора забезпечують прохідність шини по глибокому снігу, а їх поперечне розташування відносно напрямку руху п овисілі ефективність гальмування;
- Ретельно розраховане розташування шипів дозволило добитися ідеального балансу між тягово-зчіпних показниками на льоду і рівнем шуму;
- Спеціальні амортизатори під основою шипа згладжує його контакт з дорожнім полотном, що збільшило ходимость шипів, а також знизило рівень генерується ними шуму.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі