0

Continental ContiCrossContact LX2 285/65 R17 116H FR

Код товару: 292490

Наявність: немає на складі

7 262 грн


сума: грн.
Виробник :Continental
Модель :ContiCrossContact LX2
Ширина :285
Профіль :65
Діаметр :17
Сезон :літня
Індекс швидкості (км / год) :В (210 км / год)
Індекс навантаження (кг) :116 (1250 кг)
Тип транспортного засобу :позашляховик
Країна виробник :Чеська Республіка
Рік виготовлення шин :2023

ContiCrossContact LX2

Опис шини Continental ContiCrossContact LX2


Як і попередня модель без «двійки» в назві, річна легкова шина Continental ContiCrossContact LX2 призначена для кросоверів і позашляховиків, велика частина експлуатації яких проходить на асфальтових шосе і грунтових дорогах . Від своєї популярної попередниці новинка німецького шинного гіганта відрізняється підвищеною ефективністю гальмування, як на сухій, так і на мокрій дорозі, завдяки чому забезпечується більш високий рівень безпеки. Крім цього, дана модель може похвалитися відмінною керованістю і низьким рівнем шуму. Ну і, звичайно ж, Continental ContiCrossContact LX2 прекрасно пристосована для руху по путівцях і легкому бездоріжжю.

Висока жорсткість протекторного малюнка

Оскільки шина спочатку призначалася для експлуатації переважно на дорогах з твердим покриттям, то німецькі шинники вважали за краще використовувати симетричний ненаправлений малюнок протектора з масивними блоками. При цьому в центральній частині і плечових зонах вони зєднані між собою жорсткими перемичками. Завдяки такому технічному рішенню, вдалося вирішити відразу кілька завдань. Перш за все, це блискавичну швидкість відгуків шини на повороти керма, що в значній мірі полегшило процес управління. Крім того, істотно покращилася курсова стійкість, за рахунок чого шина знайшла стабільність при русі на будь-якій швидкості. Також не можна не відзначити зниження опору кочення, що найсприятливішим чином позначилося на показниках паливної економічності.

Короткий гальмівний шлях

Незважаючи на невелике за сучасними мірками кількість протекторних блоків, дана шина вигідно відрізняється високою ефективністю гальмування , особливо на мокрій дорозі. Ця здатність зявилася, завдяки безлічі прямих ламелей. Ці протекторні елементи одночасно виконують відразу дві функції. Перш за все, це створення додаткових кромок зчеплення, які зявляються в момент зіткнення ламелі з поверхнею дорожнього полотна. Крім цього, під час руху по мокрій дорозі утворені ними гострі прямі кромки видаляють воду із зони контакту, спрямовуючи її в поздовжні дренажні канавки. За рахунок цього забезпечується більш висока стійкість до аквапланування.

Великий термін експлуатації і низький рівень шуму

Однією з ключових особливостей протекторного малюнка цієї шини є наявність в плечових зонах двох поздовжніх ребер, що відрізняються відсутністю будь або розривів на всьому своєму протязі. Як і ламелі, вони відрізняються багатофункціональністю.

Перш за все, вони є барєром для шуму, що утворюється в центральній частині протектора під час руху. Завдяки звукопоглинальним властивостям цих поздовжніх ребер, забезпечується більш високий рівень комфорту поїздки.

Крім цього, дані ребра за рахунок відсутності розривів мають дуже високу конструктивної жорсткістю. Це властивість найсприятливішим чином відбивається на рівномірності розподілу зовнішнього тиску по плямі контакту. За рахунок цього вдається запобігти розвитку нерівномірного зносу, що, в свою чергу, значно подовжує термін служби шини.

Відмінні тягово-зчіпні властивості на грунтових дорогах і легкому бездоріжжі

Т.к. дана модель призначена для кросоверів і позашляховиків, які час від часу все-таки залишають шосейні дороги, то в її протекторному малюнку були застосовані технічні рішення, що дозволяють впевнено пересуватися по путівцях і легкому бездоріжжю. Одним з них стала складна багатокутна форма поздовжнього ребра, розташованого в центральній частині протектора, а також два ряди окремих блоків, що знаходяться там же. Ці протекторні елементи формують безліч гострих кромок, які забезпечують відмінне зчеплення на путівцях і легкому бездоріжжі. При цьому велика відстань між ними дозволяє протектору ефективно позбавлятися від набиваються в нього частинок грунту.

Розмірний ряд

Крім вищеописаних достоїнств, дана шина володіє ще одним не менш важливим перевагою, а саме - чудовою Застосування . Виробник пропонує ContiCrossContact LX2 більш ніж в 30 різних типорозмірах для коліс з посадковим діаметром від 15 до 18 дюймів. При цьому велика частина размерностей призначена для 16- і 17-дюймових коліс. Підібраний таким чином розмірний ряд забезпечує цій шині чудову застосовність, дозволяючи використовувати її практично на будь-якому сучасному кросовері або позашляховику.

Основні особливості Continental ContiCrossContact LX2

- шина спеціально розроблена для кросоверів і позашляховиків;
- висока ефективність гальмування на сухій і мокрій дорозі, завдяки безлічі прямих ламелей, що утворюють незліченну кількість додаткових зчіпних крайок;
- жорсткі протекторні ребра в плечових зонах є звукопоглинальним барєром, в значній мірі зменшує шум від центральної частини протектора, а також забезпечують більш рівномірний розподіл зовнішньої навантаження по плямі контакту;
- відмінні тягово-зчіпні властивості на грунтових дорогах і легкому бездоріжжі, завдяки складної конфігурації центрального поздовжнього ребра і двох рядів блоків, розташованих поруч з ним;
- низька опір кочення, швидкі реакції у відповідь на поворот и керма, відмінна курсова стійкість забезпечується високою жорсткості протекторного малюнка.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі