0

Опис шини Dunlop GrandTrek PT3A


Льотна шина Dunlop GrandTrek PT3A розроблена спеціально для тих позашляховиків і кросоверів, які експлуатуються переважно на асфальтованих дорогах. Що відноситься до категорії High Terrain модель характеризується відмінною курсовою стійкістю на великій швидкості, зчіпними властивостями на мокрому покритті, пали...

далі

Опис шини Dunlop GrandTrek PT3A


Льотна шина Dunlop GrandTrek PT3A розроблена спеціально для тих позашляховиків і кросоверів, які експлуатуються переважно на асфальтованих дорогах. Що відноситься до категорії High Terrain модель характеризується відмінною курсовою стійкістю на великій швидкості, зчіпними властивостями на мокрому покритті, паливною економічністю і акустичним комфортом.

Покращений дизайн протектора

Шина проектувалася з урахуванням характеристик попередньої моделі. Для цього довелося досить сильно змінити протекторний малюнок. Залишившись симетричним і ненаправленим, він містить куди більш місткі поздовжні дренажні канавки, завдяки чому вдалося істотно зменшити ризик виникнення аквапланування. Ще однією зміною стало збільшення жорсткості центральних поздовжніх ребер. Ці елементи стійкі до деформації навіть при значному впливі поперечних сил прискорення, за рахунок чого шина демонструє поліпшену курсову стійкість і високу оперативність управління.

Надійне прогнозована поведінка в складних ситуаціях

Вище згадані властивості також значною мірою забезпечуються профілем протектора. У бічній проекції його форма округлена з різним радіусом, підібраним за допомогою сучасних методів компютерного моделювання таким чином, щоб зробити пляма контакту максимально прямокутної. У той же час плечові зони протектора мають підвищену жорсткість, завдяки чому зчіпні властивості мало схильні до змін при маневруванні і проходженні поворотів.

Основні особливості Dunlop GrandTrek PT3A

- поздовжні канавки збільшеного обсягу знижують ризик аквапланування;
- суцільні протекторні ребра в центрі покращують курсову стійкість;
- оптимізована форма профілю підвищує зчіпні властивості, забезпечує надійне прогнозована поведінка в складних ситуаціях.