0

Nitto Therma Spike 255/55 R18 109T XL (шип)

Код товару: 350128

Наявність: немає на складі

2 721 грн


сума: грн.
Виробник :Nitto
Модель :Therma Spike
Ширина :255
Профіль :55
Діаметр :18
Сезон :зимова
Шиповка :шип
Індекс швидкості (км / год) :T(190км/час)
Індекс навантаження (кг) :109 (1030 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Посилення :XL
Країна виробник :Малайзія
Рік виготовлення шин :2019

Therma Spike

Опис шини Nitto NT SPK


На відміну від інших зимових шин з країни Сонця, що сходить Nitto NT SPK була розроблена з урахуванням специфічних кліматичних особливостей країн Північної Європи та Росії. У поєднанні з передовими технологіями і матеріалами, широко застосованими в конструкції даної моделі, це дозволило чудово адаптувати її до використання в умовах дійсно суворих і холодних зим. До найбільш важливих переваг цієї шини відноситься надійне зчеплення за будь-яких погодних і дорожніх умовах.

Нетрадиційний складу компаунда

Одним з факторів, що обумовлює високі технічні показники даної шини, є унікальні фізико-хімічні властивості компаунда її протектора. Вона відрізняється нетрадиційним набором компонентів, що входять до її складу. Одним з них є подрібнена до дрібних фракцій шкаралупа волоських горіхів. У процесі руху ними створюється безліч так званих «мікро-шипів». Вони помітно підвищують зчіпні властивості на льоду і на снігу, ефективно доповнюючи дію шипів.

Ще одним не часто вживаним іншими виробниками компонентом є бамбукова сажа. З її допомогою японські шинники надали гумової суміші здатність вбирати вологу з поверхні дороги. Підсушуючи таким чином пляма контакту, цей компаунд істотно покращує тягово-зчіпні характеристики, особливо на зледенілих покриттях.

Тривимірні ламелі

Ще однією конструктивною особливістю даної моделі, яка зумовлює її високі характеристики на льоду, є ламелі, якими протектор буквально поцяткований. У процесі руху ці мініатюрні елементи утворюють додатково кілька тисяч зчіпних крайок. Кожна з них розташовується під невеликими кутами щодо напрямку руху. Завдяки цьому шина демонструє дуже короткий гальмівний шлях, особливо на мокрому асфальті, льоду і на снігу.

Всі ці переваги вдалося досягти без шкоди керованості завдяки тривимірної конструкції стінок ламелей. На них розташовуються численні виступи і западини, які обмежують рухливість блоків, як в поздовжньому, так і в поперечному напрямку, фіксуючи ламелі в відкритому положенні при контакті з дорогою. Це надає шині додаткову стабільність на будь-якому твердому і гладкому покритті, покращує її керованість на них.

Два складу гумової суміші

Дана шина оснащується протектором з асиметричним дизайном. Він розділений на дві половини - внутрішню і зовнішню. Вони розрізняються не тільки розташуванням, формою і розмірами розташованих на них елементів, але і складом гумової суміші. Внутрішня сторона протектора виготовлена з більш еластичного компаунда. Це додатково покращує мякість на ходу, а також підвищує зчеплення при прискоренні і гальмуванні. У свою чергу, зовнішня сторона протектора відрізняється більш жорсткої гумової сумішшю, завдяки чому ця модель демонструє поліпшену керованість в поворотах і при маневруванні.

Розширений температурний діапазон

Наступною особливістю гумової суміші даної шини є розширений температурний діапазон. За рахунок того, що вона більш ніж на половину складається силики, шина залишається еластичною при дуже сильних морозах і відмінну зносостійкість під час відлиг.

Покращене зчеплення при поганій погоді

Як було зазначено раніше, ця модель оснащується протектором з асиметричним дизайном, розділеним на дві функціональні зони. Зовнішня сторона характеризується іншою будовою дренажної системи. Тут розташовується велика частина дренажних канавок. При цьому практично всі вони розташовані під гострим кутом відносно напрямку руху і мають значну ширину і глибину. Сукупність таких особливостей в дизайні дають можливість ефективно видаляти із зони контакту не тільки воду, але і більш великоваговий талий сніг. Це помітно підвищує стійкість шини і до аквапланування і слешпленнінгу, демонструючи при цьому за рахунок численних блоків надійне і дуже стабільне зчеплення з дорогою.

Основні особливості шини Nitto NT SPK

- унікальні характеристики компаунда з бамбуковою сажею і подрібненої шкаралупою волоського горіха, завдяки чому істотно поліпшується зчеплення на льоду і на снігу;
- 14-рядна система шипования забезпечує впевнену поведінку на будь-яких зледенілих дорогах;
- тривимірні ламелі утворюють кілька тисяч додаткових зчіпних крайок, а за рахунок обмеження рухливості блоків забезпечують надійну і прогнозовану керованість;
- два склади гумової суміші - жорсткий компаунд з зовнішньої сторони протектора поліпшує керованість при маневруванні і в поворотах, а більш еластична внутрішня сторона забезпечує комфорт і поліпшене зчеплення при прискоренні і гальмуванні ;
- відмінна еластичність навіть при дуже низьких температура х завдяки підвищеному вмісту силіки;
- поліпшена стійкість до слешпленнінгу забезпечується за рахунок розташування проти руху і великих розмірів дренажних канавок із зовнішнього боку протектора.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі