0

Nexen Roadian HTX RH5 245/70 R16 111T XL OWL

Код товару: 301605

Наявність: на складі 8 шт.

4 054 грн

- +

сума: грн.
Виробник :Nexen
Модель :Roadian HTX RH5
Ширина :245
Профіль :70
Діаметр :16
Сезон :всесезонна
Індекс швидкості (км / год) :T(190км/час)
Індекс навантаження (кг) :111 (1090 кг)
Тип транспортного засобу :позашляховик
Омологація :СОВА
Посилення :XL
Країна виробник :Корея
Рік виготовлення шин :2023

Roadian HTX RH5

Опис шини Nexen Roadian HTX RH5


Не випадково в офіційному прес-релізі компанії Nexen всесезонна шина для позашляховиків і кросоверів HTX RH5 зображена на тлі асфальтованої дороги. Саме на таких типах покриття вона продемонструє всі свої численні гідності, як і належить, будь-якої іншої сучасної моделі категорії High Terrain. Проте, цілий ряд конструктивних особливостей дозволяють їй демонструвати непогану продуктивність поза дорогами з твердим покриттям.

Зиґзаґоподібні ламелі

Можливість використання цієї шини в зимовий час багато в чому забезпечується за рахунок численних звивистих ламелей, прорізаних у всіх без винятку протекторних блоків. Ними виконується відразу кілька функцій. Перш за все, це поздовжні тягово-зчіпні властивості на мокрих і засніжених дорогах, що забезпечуються за рахунок поперечного розташування крайок зчеплення, утворених ламелями. Крім того, ці протекторні елементи осушують пляму контакту, спрямовуючи воду в довколишні дренажні канавки, через які вона виводиться назовні протектора. Дана особливість істотно підвищує стійкість до аквапланування.

Що стосується зиґзаґоподібної форми ламелей, то це рішення дозволило істотно збільшити їх кількість без шкоди іншим експлуатаційними властивостями. Завдяки цьому, обмежується рухливість блоків, що тягне за собою підвищення їх жорсткості, а разом з цим - керованості на сухих покриттях.

Відкритий дизайн плечових зон

Крім значних розмірів плечові зони відрізняються відкритим дизайном з великою кількістю окремих елементів. Розташовані тут блоки покращують стійкість при маневруванні і проходженні поворотів, а за рахунок утворених ними поперечних крайок - максимальну продуктивність при прискоренні і гальмуванні.

3D-канавки в центрі протектора

Впевнена поведінка на грунтових покриттях, демонстроване цією шиною, забезпечується не тільки, завдяки досить відкритого дизайну протектора, а й спеціальними 3D-канавками. Вони розташовані в його центральній частині. Їх основним функціональним призначенням є видалення набиваються в протектор дрібних частинок грунту - вони просто видавлюються під вагою автомобіля. Дане рішення забезпечує підвищену прохідність Nexen Roadian HTX RH5 по піщаних і земляним грунтам.

Низький рівень шумів і відмінна стійкість до аквапланування

Як і більшість інших компонентів протекторного малюнка цієї шини, його дренажна система також виконує відразу кілька функцій. Перш за все, це відведення від плями контакту води, що здійснюється за допомогою численних поздовжніх і поперечних канавок. Більшість поперечних дренажних канавок розташоване під гострим кутом проти руху і має вигнуту форму, що багаторазово збільшує їхню пропускну здатність, а разом з цим і стійкість до аквапланування.

Ще однією функцією дренажних канавок є перешкоджання резонансним шумів і вібрацій . Вона здійснюється за рахунок розташування поперечних канавок з різним кроком відносно один одного. Вигнута форма і змінне перетин цих протекторних елементів додатково підвищують рівень акустичного комфорту.

Основні особливості Nexen Roadian HTX RH5

- звивисті ламелі, розташовані поперечно покращують зчеплення на мокрих і засніжених дорогах, а також керованість на сухих покриттях;
- відкритий дизайн плечових зон з широкими блоками забезпечує стійкість при маневруванні і проходженні поворотів, надає стабільність зчіпних властивостях при прискоренні і гальмуванні;
- спеціальні 3D-канавки в центральній частині протектора видавлюють дрібні частинки грунту з протектора, забезпечуючи шині впевнену поведінку на піщаних і земляних покриттях;
- високий рівень акустичного комфорту, завдяки протекторним елементам, розташованим з різним кроком відносно один одного.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі