0

Росава QuaRtum S49 195/65 R15 91H

Код товару: 262533

Наявність: немає на складі

1 025 грн


сума: грн.
Виробник :Росава
Модель :QuaRtum S49
Ширина :195
Профіль :65
Діаметр :15
Сезон :літня
Індекс швидкості (км / год) :В (210 км / год)
Індекс навантаження (кг) :91 (615 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Країна виробник :Україна
Рік виготовлення шин :

QuaRtum S49

Опис шини Росава Quartum S49


Літня легкова шина Rosava Quartum S49 своєю появою зобовязана прагненням цього українського виробника знайти нові ринки збуту. Дана модель спочатку призначалася для країн Північної Америки і була створена на базі відомої ще радянським автолюбителям шині БЦ-49, яка випускається і сьогодні. Нова шина зуміла зберегти всі достоїнства попередниці, знайшовши при цьому цілий ряд нових. Йдеться, перш за все, про зносостійкість і зчіпних характеристиках на мокрій дорозі.

Модернізована гумова суміш

Застосування сучасного високотехнологічного обладнання дозволило українському підприємству освоїти нові технології приготування гумової суміші. Як і належить якісної шині, в моделі Rosava Quartum S49 гумова суміш відрізняється наявністю в своєму складі кремнийсодержащих елементів - силики. Завдяки їй, протектор став більш еластичним, що дозволяє йому більш щільно облягати всі нерівності на поверхні дорожнього полотна. При цьому дана обставина жодним чином не позначилося на стійкості до абразивного зносу. Більш того, цей показник вдалося значно поліпшити.

Оптимізований малюнок протектора

Як відомо, при всіх своїх перевагах модель БЦ-49 мала цілу низку недоліків, з яких найбільш істотним було зчеплення на мокрій поверхні. Новий малюнок протектора дозволив в значній мірі нівелювати його.

Українські шинники не стали відмовлятися від S-образного дизайну протекторного малюнка, оскільки він дозволяє забезпечити високі зчіпні характеристики на різних типах покриття. При цьому він відрізняється низькою схильністю до нерівномірного зносу і невеликим опором кочення. У його оновленої версії малюнок протектора придбав більш агресивний дизайн. Крім того, всі його блоки були дещо зменшені в розмірах, а їх кількість значно збільшилася. За рахунок цього пляма контакту шини стало розташовувати великим числом гострих кромок, що сприятливим чином позначилося на керованості, особливо на мокрій дорозі.

Ще одним прямим наслідком зменшення протекторних блоків стало збільшення продуктивності дренажної системи, яка також отримала додаткові елементи. Як і раніше, вона складається з чотирьох поздовжніх дренажних канавок, які поділяють протектор на окремі поздовжні ребра. Однак за рахунок додаткових поперечних каналів швидкість відводу надлишків вологи з зони контакту значно зросла, за рахунок чого шина демонструє дуже високу стійкість до аквапланування.

Також варто відзначити наявність в центральній частині протектора цільного поздовжнього ребра, яке довело свою ефективність ще на моделі БЦ-49. Її висока конструктивна жорсткість дозволило наділити шини відмінною курсовою стійкістю, а також миттєвостями відгуків на повороти керма.

Ще однією «ахіллесовою пятою» попередниці був рівень шуму. У цій моделі все протекторні блоки розташовані з ще більш різним кроком, відносно один одного. Завдяки цьому вдалося значно знизити рівень резонансних шумів і вібрацій.

Основні особливості шини Rosava Quartum S49

- Оптимізований протекторний малюнок прекрасно адаптований до руху по мокрих дорогах;
- Більш агресивний дизайн S -образного малюнка протектора забезпечує прекрасне зчеплення, незалежно від характеристик дорожньої поверхні;
- Хороші показники паливної економічності забезпечуються зниженим за рахунок нової гумової суміші опором кочення;
- Чудова стійкість до аквапланування за рахунок збільшення числа елементів дренажної системи;
- Збільшена кількість протекторних блоків дозволило до межі наситити пляма контакту крайками зчеплення, що значно поліпшило керованість, особливо на мокрій дорозі;
- Жорстке ребро, яке простягнулося точно по центру протектора, забезпечує відмінну курсову стійкість і швидкість реакції шини на повороти керма.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі