0

Toyo Observe GSi5 175/70 R13 82Q

Код товару: 275885

Наявність: немає на складі

1 651 грн


сума: грн.
Виробник :Toyo
Модель :Observe GSi5
Ширина :175
Профіль :70
Діаметр :13
Сезон :зимова
Індекс швидкості (км / год) :Q (160 км / год)
Індекс навантаження (кг) :82 (475 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Країна виробник :Японія
Рік виготовлення шин :

Observe GSi5

Опис шини Toyo Observe GSI5


Зимова нешипована легкова шина Toyo Observe GSI5, що випускається одним з лідерів японської шинної індустрії, призначена для абсолютної більшості сучасних легкових автомобілів, включаючи позашляховики, кросовери і пікапи. Про це говорить надзвичайно широка лінійка типорозмірів, що налічує понад півсотні варіантів, починаючи від 13 дюймів і закінчуючи 20 дюймами.

Протектор даної моделі відрізняється спокійним дизайном V-образного симетричного спрямованого малюнка протектора, що складається з пяти основних функціональних елементів - трьох центральних ребер і пари плечових зон. Така будова забезпечує оптимальну ефективність розгону і гальмування, особливо на слизькому покритті.

При створенні шини Toyo Observe GSI5 була широко застосована технологія Microbit, яка, в свою чергу, складається з цілого ряду передових технологічних рішень. Використання в складі гумової суміші найдрібніших частинок шкаралупи волоського горіха дозволило істотно поліпшити зчеплення і ефективність гальмування, як при русі по снігу, так і на льоду. Це забезпечується за рахунок формування тисяч додаткових крихітних шипів, які ефективно чіпляються навіть за дуже слизьке покриття. Шкаралупа волоського горіха була обрана, оскільки цей матеріал є одним з найбільш твердих природних речовин.

Ще однією складовою технології Microbit стала гумова суміш, що відрізняється підвищеним в порівнянні зі звичайними зимовими шинами вмістом кремнійвміщуваних компонента - силики. Завдяки цьому, вдалося істотно поліпшити еластичність шини навіть при дуже низьких температурах навколишнього середовища. Крім того, значно підвищився зчеплення і ефективність гальмування при русі по мокрих дорогах, також стійкість протектора до стирання. Ще одним новим компонентом гумової суміші став бамбуковий вуглецевий порошок, який використовується в якості абсорбенту, вбирає водяну плівку, що утворюється при русі по льоду. Це також сприятливо позначилося на зчепленні зі слизьким покриттям.

Черговим компонентом технології Microbit є зубчасті краї протекторних блоків і спеціальні ламелі, за рахунок яких забезпечується надійне зчеплення з засніженій і зледенілій дорогою в усіх напрямках.

При розробці протектора даної моделі була використана технологія Spider Sipe. В рамках її на поверхні протекторних блоків були розміщено безліч ламелей, які своєю конфігурацією і розташуванням сформували малюнок, що нагадує павука. Це рішення також направлено на забезпечення максимального зчеплення, коли автомобіль розганяється, гальмує або повертає на слизькому покритті.

Технологія First Edge Sipe призначена для поліпшення зчеплення в період обкатки шини. Це технічне рішення втілене у вигляді спеціальних ламелей, розміщених на поверхні блоків протектора.

Основним призначенням технології Arrow Lift є забезпечення більш надійного поведінки при подоланні ділянок, вкритих глибоким снігом. Практична реалізація даного технологічного рішення є особлива будова плечових зон протектора, бічна сторона блоків яких нагадує наконечник стріли.

Основні особливості Toyo Observe GSI5

- Гумова суміш має в своєму складі вуглецевий бамбуковий порошок, який використовується в якості абсорбенту, який ефективно видаляє із зони контакту воду при русі по льоду, що забезпечує більш надійне зчеплення на зледенілому покритті;
- Використання в складі гумової суміші мікрочастинки волоського горіха формують тисячі найдрібніших шипів, які ефективно чіпляються навіть за голий лід ;
- Центральне поздовжнє ребро, утворене взаємно-спрямованими ламелями, забезпечує прекрасну курсову стійкість і стабільне зчеплення зі слизькою поверхнею при будь-якому маневрі;
- Технологія Arrow Lift, що має на увазі особливу будову блоків плечової зони протектора, дозволяє більш впевнено долати складні ділянки; - Павукоподібні ламелі, застосовані в рамках технології Spider Sipe, покращують зчеплення при проходженні поворотів, а також підвищили ефективність розгону і гальмування в будь-яких умовах.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі