0

Nokian Hakka Blue SUV 285/60 R18 116V

Код товару: 274030

Наявність: немає на складі

2 401 грн


сума: грн.
Виробник :Nokian
Модель :Hakka Blue SUV
Ширина :285
Профіль :60
Діаметр :18
Сезон :літня
Індекс швидкості (км / год) :V (240 км / год)
Індекс навантаження (кг) :116 (1250 кг)
Тип транспортного засобу :позашляховик
Країна виробник :Росія
Рік виготовлення шин :2020

Hakka Blue SUV

Опис шини Nokian Hakka Blue SUV


Фінський виробник позиціонує літню шину Nokian Blue SUV, як універсальну модель для позашляховиків і кросоверів. Це дійсно так, але тільки в відношенні в застосовності. Дана шина пропонується в дуже широкому діапазоні типорозмірів, рахунок на які йде на десятки, і призначена для тієї частини кросоверів і позашляховиків, які експлуатуються переважно на асфальтованих типах покриття. Саме в таких умовах вона демонструє всі свої переваги, до яких слід віднести зчеплення на мокрій дорозі, паливну економічність і довговічність.

Посилені боковини

Дана модель була створена на основі однойменної шини, призначеної для звичайних легкових автомобілів. Основною відмінністю від неї є конструкція боковин, яка була адаптована для експлуатації на більш великовагових кроссоверах і позашляховиках. Їх істотно посилили за рахунок використання додаткового брекерного шару, виготовленого з арамідних волокон. Корд з такого матеріалу при своєму невеликому вазі характеризується дуже високою стійкістю до механічного впливу, еластичністю і міцністю на розрив. Всі ці властивості в повній мірі передалися боковинам, що позитивним чином позначилося на надійності шини.

Багатофункціональні ламелі в центрі протектора

В поздовжніх ребрах центральній частині протектора прорізано велика кількість ламелей. Цілий ряд конструктивних особливостей дозволяє їм виконувати відразу кілька функцій. До таких належить розташування під значним кутом відносно напрямку руху і спеціальні розширення з однієї зі сторін. При контакті з поверхнею дороги ці протекторні елементи не тільки утворюють безліч додаткових кромок зчеплення, але і в умовах дощу направляють воду від плями контакту в одну з найближчих поздовжніх дренажних канавок. Даний процес найбільше нагадує роботу автомобільних склоочисників вітрового скла, які точно таким же чином скидаються воду з нього. Ця технологія, що отримала назву Hydro Grooves істотно підвищує стійкість шини до аквапланування.

Поглинають воду канавки плечових зон

Ще однією технологією, також спрямованої на підвищення стійкості до аквапланування, є Trumpet Grooves. Її суть полягає в особливій формі поперечних дренажних канавок, розташованих в плечових зонах протектора. Вони розширюються у напрямку до його центральної частини. Дана особливість істотно підвищує їх пропускну здатність, що, в свою чергу, покращує зчіпні властивості на мокрій дорозі шини Nokian Hakka Blue SUV.

Низький рівень шуму

При розробці даної моделі багато уваги було приділено забезпеченню максимально високого рівня акустичного комфорту. Для цього фінськими шинниками було використано кілька незначних, на перший погляд, технічних рішень. Перш за все, це оригінальний профіль стінок поздовжніх дренажних канавок. Вони містять безліч напівкруглих поглиблень, що робить їх поверхню на мяч для гольфу. Основним їх функціональним призначенням є перешкоджання виникненню завихрень в потоках повітря, що проходить з високою швидкістю по дренажним канавках. Їх відсутність істотно знижує рівень високочастотних шумів, що позитивно позначається на рівні акустичного комфорту.

Підвищена надійність

Крім стінок з заглибленнями поздовжні дренажні канавки мають у своєму розпорядженні так званими «прибиральники каміння» - спеціальними блоками мініатюрних розмірів. Вони перешкоджають застреванию каменів і інших сторонніх предметів, які при русі по високій швидкості можуть викликати пошкодження протектора, забезпечуючи тим самим шині підвищену надійність.

Основні особливості моделі Nokian Hakka Blue SUV

- асиметричний протекторний малюнок забезпечує надійне зчеплення в будь-яких умовах, незалежно від якості дорожнього полотна, надаючи шині стабільну і прогнозовану керованість;
- низький рівень високочастотних шумів, завдяки напівкруглим поглибленням в стінках подовжніх дренажних канавок, що перешкоджають виникненню завихрень в проходять по ним потоках повітря.
- інноваційна сілікосодержащая гумова суміш Black Coral Silica зберігає на оптимальному рівні еластичність в дуже широкому діапазоні температур, що робить зчеплення стабільним і передбачуваним в будь-яких умовах, а також перешкоджає виникненню проколів і порізів, зменшує рівень шумів на нерівних дорогах.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі