0

Michelin Energy E3A 175/65 R15 84H

Код товару: 311788

Наявність: немає на складі

1 751 грн


сума: грн.
Виробник :Michelin
Модель :Energy E3A
Ширина :175
Профіль :65
Діаметр :15
Сезон :літня
Індекс швидкості (км / год) :В (210 км / год)
Індекс навантаження (кг) :84 (500 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Рік виготовлення шин :

Energy E3A

Опис шини Michelin Energy E3A


Літня легкова шина Michelin Energy E3A, що відноситься до категорії так званих енергоефективних шин, призначена, перш за все, для тих автолюбителів, хто цінує комфорт, але не проти при цьому заощадити на витраті палива. Дана модель випускається в декількох десятках типорозмірах і може встановлюватися на легкові автомобілі різних класів з посадковим діаметром коліс від 14 до 16 дюймів. При цьому шина має досить високі для даної категорії швидкісні індекси T, H і V, що свідчить про її високі технічні характеристики, а не тільки про прекрасну енергоефективності.

Дизайн протектора

Перед французькими шинниками стояла важке завдання в досягненні прекрасних показників паливної економічності та тривалого терміну служби, що не завдавши при цьому істотної шкоди іншим основним характеристикам, безпосередньо впливає на рівень безпеки. Тому дану модель оснастили протектором з асиметричним дизайном спрямованого малюнка. При цьому протектор відрізняється зменшеним до трьох кількістю поздовжніх ребер, що є одним з конструктивних рішень, спрямованих на зниження опору кочення. А від цього показника, як відомо, безпосередньо залежить паливна економічність. За своєю суттю, протектор шини Michelin Energy E3A складається з двох дуже широких плечових зон і одного поздовжнього ребра, розташованого в самому його центрі.

Центральне поздовжнє ребро являє собою ряд окремих блоків, що мають чотирикутну форму і віддалених один від одного на невеликій відстані. Завдяки цьому, а також поперечному розташуванню блоків по відношенню до напрямку руху вдалося забезпечити високу ефективність гальмування, а також прекрасні показники курсової стійкості.

Плечові зони протектора відрізняються збільшеною шириною. За рахунок цього вдалося забезпечити надійність і стабільність поведінки при проходженні поворотів. Крім того, їх округлений профіль дозволяє більш ефективно протистояти деформацій, що виникають внаслідок впливу сильних бічних прискорень. Це дозволило значно знизити ризик виникнення нерівномірного зносу, а значить істотно продовжити термін служби шини, що укладається в концепцію, якої дотримувалися розробники цієї шини.

Ще однією характерною особливістю даної моделі є спеціальні ламелі, якими оснащені всі протекторні блоки. Завдяки особливій конструкції, ці ламелі зберігають рухливість в момент зіткнення протектора з поверхнею дорожнього полотна. Ця здатність дозволяє цим протекторним елементам видаляти вологу з плями контакту, працюючи подібно автомобільним щіток-склоочисника. Крім того, в процесі своєї роботи дані ламелі створюють зону підвищеного зчеплення шини з поверхнею, діючи, немов звичайна присоска.

Спеціальний компаунд гумової суміші

Склад гумової суміші був підібраний з урахуванням забезпечення максимальної довговічності протектора і зниженого опору кочення. З цією метою в складі гумової суміші була включена сірка, полімери останнього покоління, а також кремній і компоненти. Все це в сукупності дозволило забезпечити не тільки виняткову стійкість протектора до стирання, але і його еластичність. У русі шина Michelin Energy E3A демонструє чудове зчеплення, особливо з мокрою поверхнею, якого вдалося досягти, завдяки прекрасній еластичності, за рахунок чого протектор більш щільно облягає всі нерівності дорожнього полотна.

У вологих умовах величезну роль в забезпеченні безпеки відіграє ефективність роботи дренажної системи, від якої залежить стійкість шини до аквапланування. З цим показником у даній моделі все в порядку. Її дренажна система, що складається з трьох поздовжніх і безлічі поперечних канавок, з легкістю справляється з відведенням із зони контакту практично будь-якої кількості води. Такий ефективності роботи водовідвідної системи вдалося досягти за допомогою цілого ряду конструктивних рішень. Зокрема, поздовжні дренажні канавки мають масивні розміри, здатні вміщати досить велику кількість води, яка потім направляється через поперечні канали назовні. При цьому поперечні дренажні канали виконані в вигнутій формі, яка за рахунок виключення можливості завихрення істотно збільшила швидкість циркуляції води.

Основні особливості шини Michelin Energy E3A

- Оптимізований асиметричний дизайн спрямованого малюнка протектора забезпечує найкраще зчеплення і характеристики керованості в класі енергоефективних шин;
- Чудова ефективність гальмування, особливо у вологих умовах, завдяки блоковому будовою центрального поздовжнього ребра, блоки якого оснащені спеціальними ламелями запатентованої форми;
- Виключно високі показники паливної економічності забезпечуються зниженим опором кочення;
- Посилений подвійним металокордом каркас шини дозволив значно поліпшити показники стабільності форми протектора, що істотно збільшило тривалість терміну служби.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі