0

Goodyear EfficientGrip Performance 185/65 R14 86H

Код товару: 271186

Наявність: немає на складі

2 571 грн


сума: грн.
Виробник :Goodyear
Модель :EfficientGrip Performance
Ширина :185
Профіль :65
Діаметр :14
Сезон :літня
Індекс швидкості (км / год) :В (210 км / год)
Індекс навантаження (кг) :86 (530 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Країна виробник :Польща
Рік виготовлення шин :

EfficientGrip Performance

Опис шини Goodyear EfficientGrip Performance


Літня легкова шина Goodyear EfficientGrip Performance є однією з останніх новинок північноамериканського виробника. На відміну від інших представників цієї лінійки шин дана модель призначена виключно для потужних легкових автомобілів. Про високої продуктивності цієї шини свідчать присвоєні їй індекси швидкості - H, V, W і Y.

WearControl

Мабуть, ключовою особливістю даної моделі є технологія WearControl. Її застосування в цій шині викликано прагненням забезпечити ідеальний баланс між високими зчіпними характеристиками в будь-яких умовах з іншими фірмовими рисами всього сімейства енергоефективних моделей, а саме - довговічності і паливної економічності. Ця важкоздійснюване завдання було вирішено за рахунок використання декількох складів гумової суміші. Тобто протектор шини Goodyear EfficientGrip Performance складається з двох шарів. Внутрішній протекторний шар виготовлений з гумової суміші, яка відрізняється не тільки високою жорсткістю, як у більшості конкурентів, але і зниженим тепловиділенням. Як відомо, шина при русі нагрівається, в результаті чого протектор починає інтенсивно руйнуватися, що негативно позначається на терміні служби шини. При цьому значно погіршуються всі основні її характеристики.

Крім того, жорсткий внутрішній шар забезпечує більш високу стійкість до динамічної деформації, а також сприяє більш рівномірному розподілу зовнішнього тиску по плямі контакту. В результаті шина стала поводитися на дорозі більш надійно і передбачувано. Крім того, знизилася ймовірність розвитку такого негативного явища, як нерівномірний знос.

У свою чергу, верхній шар протектора виготовлений з більш еластичною гумової суміші. Вона відрізняється наявністю в складі підвищений вміст кремнийсодержащих компонентів, які також відомі, як силика. Підвищена еластичність дозволяє протектору більш щільно облягати навіть найменші нерівності на поверхні дорожнього полотна, за рахунок чого забезпечується прекрасне зчеплення, особливо на мокрій поверхні. При цьому за рахунок силики гумова суміш стала ще більш зносостійкого, що сприятливо відбилося на терміні служби шини.

Асиметричний малюнок протектора

Оскільки шина призначена для потужних автомобілів, то першочерговим завданням було забезпечення високого рівня безпеки при русі на будь-якій швидкості. Багато в чому, тому для цієї шини був використаний асиметричний спрямований протекторний малюнок, що володіє прекрасною продуктивністю незалежно від характеристик дорожнього покриття.

Однією з ключових особливостей цього малюнка протектора стали 3D-блоки. При гальмуванні ці протекторні елементи збільшують площу пляма контакту. Дане рішення дозволило значно зменшити гальмівний шлях.

В іншому асиметричний малюнок протектора містить перевірені часом, але вельми ефективні рішення. Як і більшість конкурентів, протекторний малюнок цієї шини складається з пяти функціональних зон - трьох поздовжніх ребер, розташованих в центральній частині протектора, і двох плечових зон.

Два центральних ребра, що знаходяться із зовнішнього боку протектора, мають цільну і тому дуже жорстку конструкцію. За рахунок цього вдалося домогтися відмінної курсової стійкості при русі на будь-якій швидкості, а також прекрасною чуйності у відповідь на повороти керма.
Як і належить високопродуктивної шині, плечові зони протектора шини Goodyear EfficientGrip Performance відрізняються масивними розмірами. Це зроблено не випадково, оскільки саме ця частина протектора піддається найбільшому навантаженню, як при розгоні і гальмуванні, так і при проходженні поворотів. При цьому вони поділені дренажними каналами на окремі блоки, які утворюють додатково численні кромки зчеплення, що сприятливо позначилося на керованості.

Відмінне зчеплення на мокрій дорозі

Як відомо, фірмовою рисою будь-якій дорожній легковий шини від компанії Goodyear є відмінні зчіпні характеристики на мокрій дорозі. Цей виробник одним з перших представив «дощову» шину для легкових автомобілів. Дана модель є черговим кроком в цьому напрямку. Ефективність роботи її дренажної системи можна охарактеризувати, як виняткове. На відміну від інших представників цього шинного сімейства, протектор даної моделі відрізняється наявністю дуже обємних поздовжніх водовідвідних канавок, які здатні вмістити значну кількість води. Згодом вся надлишкова волога відводиться назовні шини через безліч поперечних дренажних каналів.

Основні особливості легкової шини Goodyear EfficientGrip Performance

- Асиметричний протекторний малюнок відрізняється прекрасним зчепленням на мокрій дорозі і низьким рівнем шуму;
- Технологія WearControl, яка полягає в застосуванні декількох складів гумової суміші, забезпечує чудові зчіпні характеристики в поєднанні з довгим терміном служби і низьким опором кочення;
- Виняткова стійкість до аквапланування, завдяки чотирьом обємним поздовжнім дренажним канавкам, а також елліпсовіднимі поперечних каналах , форма яких сприяє підвищенню швидкості відводу води з плями контакту.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі