0

Michelin CrossClimate SUV 215/65 R16 102V XL

Код товару: 338803

Наявність: немає на складі

3 046 грн


сума: грн.
Виробник :Michelin
Модель :CrossClimate SUV
Ширина :215
Профіль :65
Діаметр :16
Сезон :всесезонна
Індекс швидкості (км / год) :V (240 км / год)
Індекс навантаження (кг) :102 (850 кг)
Тип транспортного засобу :позашляховик
Посилення :XL
Країна виробник :Іспанія
Рік виготовлення шин :2020

CrossClimate SUV

Опис шини Michelin CrossClimate SUV


Своїм існуванням всесезонна шина Michelin CrossClimate SUV зобовязана однойменної моделі, призначеної для легкових автомобілів. Її популярність виявилася вище очікувань, завдяки чому французький виробник зміг розширити цільову аудиторію за рахунок власників позашляховиків і кросоверів. Дана модифікація відрізняється від базової версії CrossClimate деякими конструктивними особливостями, спрямованими на те, щоб адаптувати її до експлуатації автомобілів з високим центром тяжіння і збільшеним вагою.

Подвійний каркас

Одним з нововведень стала посилена конструкція каркаса . У ньому зявився додатковий корд, цілком виконаний з синтетичних матеріалів - нитки арамида і нейлону сплетені в широку сітку. Цей компонент має підвищену механічну міцність і твердість, що збільшило несучу здатність шини, а також покращило цілий ряд інших характеристик. Більшість з них є прямим наслідком оптимізації розподілу зовнішнього навантаження по плямі контакту. Воно дуже рівномірно по всій його площі, що позитивно позначається на стабільності зчіпних властивостей і передачі різноспрямованих сил прискорення на несучі елементи каркаса шини. Вона дуже швидко і точно реагує на дії водія, забезпечуючи його прозорою зворотним звязком. Це помітно полегшує і спрощує процес управління автомобілем. Крім того, поява додаткового синтетичного корду дозволило зменшити ризик виникнення нерівномірного зносу, а також опір коченню і, як наслідок, витрата палива.

Подвійний склад гумової суміші

Протектор шини має 2-шарове будова. Його нижня «базова» частина виготовлена з більш жорсткого компаунда, що володіє крім цього поліпшеними теплопровідними властивостями. Це помітно зменшує нагрів шини і разом з цим знос і опір коченню, що збільшує термін служби і покращує паливну економічність відповідно.

У свою чергу, зовнішній шар протектора, включаючи робочу поверхню, виготовлений гумової суміші з підвищеним вмістом «силики». Крім того, до складу входять спеціальні полімерні сполуки, які посилюють здатність протектора облягати нерівності на дорожньому покритті. Це помітно покращує зчіпні властивості особливо на мокрій дорозі.

Безпека на зимовому покритті

Рішення з подвійним компаундом забезпечує шині ефективність і на зимових дорогах. Для забезпечення ще більш кращого зчеплення в таких умовах французькі шинники використовували кілька технічних рішень. Ключовим з них є використання тривимірних ламелей синусоїдальної форми. Вони розташовані таким чином, щоб доповнювати і посилювати дію один одного. При контакті зі снігом вони створюють так званий «ефект кігтя», забезпечуючи стійкість до бічних ковзань і поздовжні тягово-зчіпні властивості. Крім того, ламелі прорізані на всю глибину протектора, а їх ширина в міру його зносу збільшується. Це дозволяє їм зберігати свою ефективність протягом усього терміну служби шини.

Ще однією функцією ламелей є обмеження рухливості протекторних блоків при впливі на них поздовжніх і поперечних сил прискорення. Це додатково поліпшує керованість шини, термін її служби і точність реакцій на повороти керма.

Основні особливості моделі Michelin CrossClimate SUV

- подвійний каркас і посилені боковини покращують точність управління і зчеплення при маневруванні і гальмуванні;
- тривимірні ламелі утворюють «ефект кігтя», перешкоджаючи ковзанню на зимовій дорозі;
- гумова суміш з двома шарами поліпшує зчеплення на слизькому покритті, економить паливо і знижує знос

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі