0

Continental ContiSportContact 5 225/45 R18 95Y XL FR SSR MOE

Код товару: 292985

Наявність: немає на складі

6 964 грн


сума: грн.
Виробник :Continental
Модель :ContiSportContact 5
Ширина :225
Профіль :45
Діаметр :18
Сезон :літня
Індекс швидкості (км / год) :Y (300 км / год)
Індекс навантаження (кг) :95(690кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Омологація :MOExtended
RunFlat :RunFlat
Посилення :XL
Країна виробник :Німеччина
Рік виготовлення шин :2021

ContiSportContact 5

Опис шини Continental ContiSportContact 5


Літня шина Continental ContiSportContact 5 Vol, як і її попередники, адресована власникам легкових автомобілів з потужними двигунами і / або класу «люкс». Літерне поєднання Vol в її назві є ремарку, якій німецький виробник позначає варіанти цієї покришки, що поставляються на складальний конвеєр автомобілів певних моделей і марок. Від звичайних версій такі варіанти можуть відрізнятися, як типорозміром, так і, хоч і незначно, але все-таки зміненими характеристиками.

Відмінне зчеплення і керованість в поворотах

Дана модель характеризується винятковою силою зчеплення при маневруванні і проходженні поворотів. Для забезпечення цього німецькими шинниками був зроблений цілий комплекс технічних заходів. Однією з них стало підвищення жорсткості брекера, який був посилений додатковим кордом. При цьому він, як і весь каркас, цілком виконаний з синтетичних матеріалів, що знизило вагу шини. Наявність жорсткої «підкладки» дозволяє плямі контакту зберігати свої початкові розміри і конфігурацію під впливом бічних сил прискорення.

Крім того, блоки, розташовані в плечових зонах, спеціальними перемичками були обєднані в групи. Це додатково збільшує розміри плями контакту, причому на чималу величину - виробник заявляє про 5-7%. Крім того, наявність жорсткого звязку між блоками істотно обмежує їх рухливість, що позитивно позначається на ряді ходових якостей, починаючи від швидкості і точності управління і закінчуючи стійкістю при маневруванні і гальмуванні.

Висока ефективність при уповільненні

У процесі руху блоками плечових зон протектора утворюється безліч дуже протяжних зчіпних крайок, розташованих поперечно. У поєднанні з високою жорсткістю, як протекторних елементів, так і компонентів конструкції шини, що знаходяться під ними, це помітно підвищує ефективність її роботи при гальмуванні.

Чи не менше впливу на процес уповільнення виявляється фізичними властивостями гумової суміші. Вони змінюються залежно від величини і напрямки сил прискорення, що впливають на протектор шини. Він виготовлений з унікальної гумової суміші, яка називається по імені використаної при її створенні технології Black Chilli. До складу компаунда входять полімери з укороченими молекулярними звязками. Вони задіюються при різкому збільшенні впливу на протектор поздовжніх сил прискорення, що призводить до його швидкого нагрівання. За рахунок цього зчеплення шини з дорогою посилюється.

Паливна економічність і великі пробіги до заміни

При рівномірному русі гумова суміш протектора, як і в попередньому випадку, також відповідним чином змінює свої властивості. У такому режимі задіюються інші полімерні сполуки, які мають подовжені молекулярні звязки. При цьому температура нагріву протектора зменшується, що, в свою чергу, знижує опір коченню і разом з тим і витрата палива. Крім того, така зміна температурного режиму позитивно позначається на тривалості терміну служби шини.

Основні особливості шини Continental ContiSportContact 5 Vol

- чудові зчіпні властивості і курсова стійкість при маневруванні забезпечується блоками плечових зон, зєднаних між собою жорсткими перемичками;
- укорочений гальмівний шлях, завдяки здатності протектора нагріватися при поздовжніх прискорень;
- великі пробіги до заміни, знижений витрата палива забезпечується технологією Black Chilli, що зменшує нагрів шини при рівномірному русі.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі