0

Опис шини Yokohama Ice Guard IG55


Зимова шипована легкова шина Yokohama Ice Guard IG55 є однією з новинок відомого японського виробника, що змінила дуже популярну в нашій країні модель IG35. Вона створена з використанням новітньої гумової суміші, де крім традиційної силики було використано апельсинове масло. Їх інших особливостей варто відзна...

далі

Опис шини Yokohama Ice Guard IG55


Зимова шипована легкова шина Yokohama Ice Guard IG55 є однією з новинок відомого японського виробника, що змінила дуже популярну в нашій країні модель IG35. Вона створена з використанням новітньої гумової суміші, де крім традиційної силики було використано апельсинове масло. Їх інших особливостей варто відзначити агресивний малюнок протектора з оригінальним дизайном плечових зон. Результатом численних технічних нововведень стала шина, що володіє дуже точної і прогнозованою керованістю на будь-якому зимовому покритті, починаючи від сухого асфальту і закінчуючи льодом.

Шип, створений за допомогою 3D-проектування

При розробці моделі Yokohama IG55 широко застосовувалися сучасні цифрові технології. Зокрема з їх допомогою було створено абсолютно новий шип, а також розраховано його оптимальне розташування на протекторі. Відмінною особливістю нового шипа є зіркоподібна форма, як фланця, так і сердечника, яка значно посилила ефект кромки. В результаті шина демонструє більш впевнену поведінку на льоду, при цьому вдалося значно підвищити надійність фіксації шипів в протекторі. Їх оптимізоване розташування дозволило істотно поліпшити зчеплення на обледенілій дорозі, знизивши при цьому генерується ними шум і вібрації. При цьому нова форма отворів забезпечує більш щільне облягання шипа протектором, що забезпечує більш надійну його фіксацію.

Оригінальний V-подібний рисунок протектора

Одним з нововведень даної моделі став протекторний малюнок, який також був розроблений з використанням сучасних засобів компютерного моделювання. У його центральній частині розташовується дуже широке поздовжнє ребро, складене з численних стреловидних блоків, зєднаних між собою жорсткими перемичками. Така будова дозволило з одного боку забезпечити шині відмінну курсову стійкість і низький опір кочення, а з іншого - додатково поліпшити зчеплення, за рахунок наявності безлічі різноспрямовано розташованих зчіпних крайок.

Основні особливості зимової шини Yokohama Ice Guard IG55

- широке центральне ребро забезпечує відмінну курсову стійкість і низький опір кочення;
- багаторазово збільшене в порівнянні з попередньою моделлю кількість зчіпних крайок, сформованих не тільки блоками, але і багатогранними 3D-ламелями;
- новий шип з фланцем і серцевиною в формі зірки забезпечує більш надійне зчеплення на зледенілих дорогах;
- плечові зони з блоками, оснащеними спеціальними «копати» елементами, забезпечують відмінну прохідність по глибокому снігу.