0

Опис шини Yokohama Advan ST V802


Літня легкова шина Yokohama Advan ST V802, незважаючи на приналежність до лінійки швидкісних шосейних моделей, була спеціально створена для нових позашляховиків і кросоверів, які вирізняються високими швидкісними можливостями. Дана модель, відрізняючись досить вузькою спеціалізацією, має досить широким асортим...

далі

Опис шини Yokohama Advan ST V802


Літня легкова шина Yokohama Advan ST V802, незважаючи на приналежність до лінійки швидкісних шосейних моделей, була спеціально створена для нових позашляховиків і кросоверів, які вирізняються високими швидкісними можливостями. Дана модель, відрізняючись досить вузькою спеціалізацією, має досить широким асортиментом типорозмірів, який починається з 225 / 55R17 і закінчується на 305 / 35R24. При цьому шина володіє дуже високими технічними характеристиками, про що свідчать присвоєні їй швидкісні індекси W і Y.

Дизайн протектора

При створенні цієї шини японські шинні інженери широко застосовували ті ж технології, що і в моделях, призначених виключно спортивних змагань. Саме тому в даній моделі був використаний нехарактерний для дорожньої шини W-подібний дизайн симетричного спрямованого малюнка протектора. Характерною рисою такого малюнка є форма і розташування протекторних блоків, за рахунок чого дизайн протектора нагадує букву W.

Як і годиться спортивної шосейної шині Yokohama V802, в центрі протектора розташовується широке поздовжнє ребро. Його відмінною рисою є масивні розміри і дуже висока жорсткість, забезпечена цілісною конструкцією. Завдяки такому рішенню, шині вдалося надати чудову курсову стійкість у всьому діапазоні швидкостей, аж до найвищих. Крім того, жорстке центральне ребро забезпечує миттєву реакцію шини у відповідь на повороти керма, що повністю відповідає концепції спортивної керованості, якої дотримувалися при створенні даної моделі.

Також не можна не відзначити і дуже велику площу плями контакту, якої вдалося досягти, завдяки дуже невеликому радіусу профілю плечової зони протектора. За рахунок цього шина демонструє чудове зчеплення на сухій поверхні. Крім того, такий профіль плечових зон протектора дозволив отримати практично прямокутну конфігурацію зони контакту, яке відрізняється дуже рівномірним розподілом тиску. Ця особливість звела до мінімуму ризик виникнення нерівномірного зносу протектора, що істотно збільшило тривалість терміну служби шини.

Безпека в умовах дощу

Дана модель дозволяє впевнено, а найголовніше, безпечно пересуватися на дуже високій швидкості в умовах навіть дуже сильного дощу. Такі здібності багато в чому були забезпечені високою продуктивністю дренажної системи шини Yokohama Advan ST V802. Незважаючи на те, що дренажна система шини складається з всього лише двох поздовжніх водовідвідних канавок, вона володіє винятковою стійкістю до аквапланування, якій вдалося досягти за рахунок W-образного розташування поперечних дренажних каналів. Основною особливістю такої дренажної системи є дещо іншою принцип роботи, в якому основну роль у відведенні води з плями контакту грають поперечні канавки, що відводять вологу не тільки через плечові зони протектора, а й через поздовжні канавки. В результаті шина демонструє дуже стабільне і надійне зчеплення з мокрою поверхнею.

Стабільність характеристик незалежно від температури

Для будь-якої шини, розрахованої на пересування на дуже високій швидкості, важливо зберігати чудові експлуатаційні характеристики при будь-яких умовах зовнішнього середовища. Для цієї шини була використана спеціальна гумова суміш, яка забезпечила шині Yokohama Advan ST V802 стабільність всіх основних характеристик при будь-якій температурі, що істотно підвищило рівень безпеки руху. Такі здібності вдалося забезпечити за рахунок використання в складі гумової суміші спеціальних полімерів нового покоління, кожен з яких забезпечує шині необхідний рівень еластичності в певному температурному діапазоні.

Легкий і міцний каркас

Оскільки дана модель призначена для досить важких автомобілів, якими є позашляховики і кросовери, то перед японськими фахівцями стояла досить непросте завдання створити міцну, але легковажну шину, здатну витримувати при русі на високій швидкості екстремальні навантаження. Тому при розробці каркаса були використані технології, що застосовуються в гоночних шинах. Каркас даної моделі виготовлений з віскозного матеріалу, який накритий двошаровим сталевим брекером. Безпосередньо під протектором знаходиться тришаровий кожух, синтетичні волокна якого намотані за безшовною технологією. Конструкція боковини шини також було значно посилено. Борти шини надійно захищені дуже щільним наповнювачем, а жорсткість боковин посилено спеціальними сталевими пластинами.

Основні особливості високошвидкісної шини Yokohama Advan ST V802

- Унікальний W-подібний дизайн симетричного спрямованого малюнка протектора забезпечує чудове зчеплення, як на сухій, так і на мокрій дорозі;
- Широке застосування технологій гоночних шин дозволило досягти феноменальних експлуатаційних характеристик;
- Інноваційний склад гумової суміші наділив шину чудовою еластичністю в широкому температурному діапазоні, а також великим запасом міцності.