0

Опис шини Pirelli Winter Carving


Зимова легкова шипована шина Pirelli Winter Carving є свого роду дебютом цього відомого італійського виробника створити модель преміум-класу, призначену спеціально для суворих умов скандинавських зим. Оскільки до цієї моделі у виробника з Піренейського півострова особливого досвіду в створенні зимових шин не б...

далі

Опис шини Pirelli Winter Carving


Зимова легкова шипована шина Pirelli Winter Carving є свого роду дебютом цього відомого італійського виробника створити модель преміум-класу, призначену спеціально для суворих умов скандинавських зим. Оскільки до цієї моделі у виробника з Піренейського півострова особливого досвіду в створенні зимових шин не було, то до її розробки були залучені фахівці компанії Volvo.

Своїй назві шина зобовязана терміну, часто вживається в середовищі гірськолижного спорту. «Carving» в перекладі з англійської мови означає «вирізати», «прокладати шлях». Дана модель випускається в двох варіантах виконання - з шипами і без них. Дуже широка лінійка типорозмірів, що починається з 135 / 80R13 і закінчується на 235 / 45R17, дозволяє використовувати цю шину не тільки на більшості моделей сучасних легкових автомобілів, але і на деяких моделях позашляховиків.

Дизайн протектора італійської зимової шини

Для своєї першої зимової шини преміум-класу італійські шинники, як і багато інших виробників, вважали за краще симетричний направлений малюнок протектора з агресивним V-подібним дизайном. За рахунок такої схеми розташування протекторних елементів вдалося забезпечити максимально можливу площу плями контакту. При цьому розміри плями контакту залишаються незмінними, незалежно від характеристик дорожнього полотна. В результаті вдалося добитися чудового зчеплення, а також надійної і стабільної керованості на різних типах покриття, а особливо на снігу.

У центрі протектора розташовується широке поздовжнє ребро, що володіє високою конструктивною жорсткістю і виконане в формі «ялинки» . Таке поєднання забезпечило шині чудові показники курсової стійкості і виключно високу ефективність гальмування, особливо на засніженому покритті.

Велика кількість протекторних блоків, а також досить велику відстань між ними, дозволяє шині Pirelli Winter Carving більш впевнено почувати себе на ділянках з глибоким сніговим покривом.

Впевненість на льоду

Дана модель вигідно відрізняється прекрасним зчепленням на зледенілих типах покриття. Цього вдалося досягти, завдяки кільком складовим - особливим складом гумової суміші, безліччю зигзагоподібних ламелей і сталевими шипами.

Незважаючи на не надто ефективну круглу форму шипів, їх продумане розподіл по протектору дозволило нівелювати вплив цього недоліку, забезпечити не тільки чудове зчеплення на льоду, а й істотно знизивши рівень генерується шипами шуму.

Оснащення протектора великою кількістю ламелей дозволило отримати додатково величезне число гострих граней, які ефективно чіпляючись навіть за мікронерівності на поверхні льоду, забезпечують прекрасні тягово зчіпні показники. При цьому зигзагоподібний профіль стінок цих ламелей дозволяє їм в момент зіткнення з дорожнім полотном щільно фіксуватися між собою, що істотно збільшує жорсткість протекторного блоку. За рахунок цього вдалося істотно поліпшити характеристики керованості на асфальті у Pirelli Winter Carving.

І третьою складовою відмінного зчеплення з обмерзлих покриттям стала нова гумова суміш, яку вдалося отримати, завдяки запатентованій технології Adaptive Compound Technology. В рамках цієї технології до складу гумової суміші були включені три види полімерів нового покоління, кожен з яких надає протектору еластичність в певному діапазоні температур. Це дозволяє шині зберігати оптимальну еластичність в дуже широкому температурному діапазоні - від +7 до -40 градусів за Цельсієм. Відмінна еластичність дозволяє протекторним блокам і ламелей більш ефективно чіплятися за нерівності обмерзлій поверхні дорожнього полотна, забезпечуючи з ним надійне і стабільне зчеплення незалежно від його температури.

Основні особливості зимової шини Pirelli Winter Carving

- розроблений у співпраці з компанією Volvo оптимізований V-подібний дизайн симетричного спрямованого малюнка протектора забезпечує чудове зчеплення на різних типах поверхні;
- Широке центральне ребро, виконане у формі «ялинки», має високу конструктивної жорсткістю, за рахунок чого забезпечується відмінна ефективність гальмування, а також прекрасні показники курсової стійкості, особливо на снігу і льоду;
- Наявність великої кількості блоків дозволяє шині більш впевнено долати ділянки з глибоким сніговим покривом;
- Ефективна дренажна система дозволяє з легкістю справлятися з видаленням з плями контакту не тільки води, але і сніжної шуги та бруду;
- Унікальний склад гумової суміші дозволяє регулювати еластичність шини в залежності від температури зовнішнього середовища і поверхні дорожнього полотна.