0

Опис шини Pirelli PZero Nero


Літня легкова шина Pirelli PZero Nero була спеціально створена любителів автомобільного тюнінга, а також для тих автолюбителів, хто любить отримувати задоволення від спортивної керованості, не жертвуючи при цьому рівнем комфорту. Дана модель доступна в виключно широкому діапазоні типорозмірів, починаючи від 195 / ...

далі

Опис шини Pirelli PZero Nero


Літня легкова шина Pirelli PZero Nero була спеціально створена любителів автомобільного тюнінга, а також для тих автолюбителів, хто любить отримувати задоволення від спортивної керованості, не жертвуючи при цьому рівнем комфорту. Дана модель доступна в виключно широкому діапазоні типорозмірів, починаючи від 195 / 40ZR16 і закінчуючи 315 / 25R23. Це дозволяє надати індивідуальні риси не тільки суперкару, а й звичайному легковому автомобілю компактного класу. При цьому шин забезпечує високий рівень безпеки при русі навіть на дуже високій швидкості, про що свідчать високі швидкісні індекси - V, W і Y.

Дизайн протектора

При розробці дизайну протектора італійські шинники прагнули наділити шину чудовими показниками зчеплення, курсової стійкості, а також високою стійкістю до аквапланування в будь-яких дорожніх умовах. В результаті шина демонструє відмінну керованість, високу ефективність гальмування, чудову керованість у всьому діапазоні швидкостей, як і годиться моделі, що відноситься до категорії моделей з надвисокою продуктивністю.
Досягти таких високих експлуатаційних характеристик вдалося, багато в чому завдяки використанню асиметричного дизайну спрямованого малюнка протектора, зовнішній вигляд якого відрізняється дивовижним поєднанням стриманості і агресивності.

На відміну від багатьох моделей конкурентів, також оснащених асиметричним протекторним малюнком, протектор шини Pirelli P Zero Nero складається з пяти поздовжніх ребер, два з яких є плечовими зонами. Однією з відмінних рис протектора є будова центральної його частини, де розташовується три поздовжніх ребра. Ці ребра відрізняються однаковими розмірами і цільної конструкцією, яка не має розривів на всьому протязі протектора. За рахунок цього вдалося забезпечити високу конструктивну жорсткість, що призвело до поліпшення основних експлуатаційних показників шини. Зокрема, шина демонструє виняткову курсову стійкість при русі навіть на дуже високій швидкості, а також блискавичну швидкість відгуків навіть на найменший рух керма. При цьому відповідні реакції шини носять відточений характер, що додало спортивності в керованість.

Малий радіус профілю плечових зон протектора дозволив домогтися широкого і довгого плями контакту, що відрізняється великими розмірами. Завдяки цьому, шина демонструє чудове зчеплення на сухій дорозі. Крім того, за рахунок такої будови плечових зон протектора вдалося забезпечити більш рівномірного розподілу тиску по всій площі контакту, що знизило ймовірність виникнення нерівномірного зносу і збільшило термін служби шини.

Впевненість в дощових умовах

Однією з характерних особливостей цієї моделі є її феноменальна стійкість до аквапланування, що дозволяє безпечно пересуватися навіть в умовах сильного дощу на дуже високій швидкості. Таким здібностям шина зобовязана двом факторам - гумової суміші з високою часткою змісту кремнийсодержащих компонентів і високопродуктивної дренажною системою.

Гумова суміш шини Pirelli PZero Nero відрізняється збільшеним вмістом силіки - оксиду кремнію. Ця речовина додало гумової суміші підвищену еластичність, поліпшивши при цьому стійкість протектора до стирання. За рахунок підвищеної еластичності протектор більш щільно облягає всі нерівності поверхні дорожнього полотна, що дозволяє забезпечити більш надійне зчеплення, особливо у вологих умовах.

Дренажна система відрізняється простотою і ретельною продуманістю одночасно. Чотири поздовжні водовідвідні канавки, завдяки своїм збільшеним розмірам, здатні вмістити досить великий обсяг води. Потім вода швидко виводиться назовні через численні поперечні канали. При цьому поперечні канали виконані у формі акулячого плавника, загнута форма якого не дозволяє утворюватися завихрень води. Це дозволило істотно збільшити швидкість проходу води по цих каналах, що значно підвищило продуктивність роботи всієї дренажної системи в цілому.

Підвищена вантажопідйомність

Ще однією з характерних особливостей даної моделі є підвищена вантажопідйомність, яка дозволяє більш повно розкрити весь потенціал спортивного автомобіля, який зазнав тюнінгу. Це вдалося забезпечити, завдяки використанню до конструкції каркасу матеріалів нового покоління. Каркас шини Pirelli PZero Nero відрізняється багатошарової конструкцією. Зокрема, її склад входить шар з арамідних волокон, а також брекер з нейлонових волокон, два шари яких намотані за безшовною технологією. В результаті вийшла дуже легка і міцна конструкція, завдяки якій навантаження розподіляється найбільш рівномірно, що, в кінцевому рахунку, і дозволяє шині безболісно переносити велику вагу тюнингованной автомобільної техніки.

Основні особливості Pirelli PZero Nero

- Стримана агресивність у зовнішньому вигляді припаде до душі більшості автолюбителів;
- Асиметричний дизайн спрямованого малюнка протектора забезпечує чудове зчеплення в будь-яких умовах;
- Три широких центральних ребра відрізняються високою конструктивною жорсткості, що забезпечує виключно стабільне і надійне поведінку при русі навіть на дуже високій швидкості;
- Чудова стійкість до аквапланування забезпечується високопродуктивної дренажною системою;
- Велика площа плями контакту за рахунок малого радіусу плечових зон, що дозволило добитися чудового зчеплення на сухій дорозі, а також рівномірного зносу протектора і більш тривалі ого терміну служби шини.