0

Опис шини Nokian WR SUV


Легкова шина для позашляховиків Nokian WR SUV призначена для досить специфічних умов експлуатацій. Дану модель розробляли з урахуванням особливостей клімату в країнах Західної та Центральної Європи і можливості використання протягом всього року, тобто не тільки влітку, а й взимку. Саме з цієї причини її протектор харак...

далі

Опис шини Nokian WR SUV


Легкова шина для позашляховиків Nokian WR SUV призначена для досить специфічних умов експлуатацій. Дану модель розробляли з урахуванням особливостей клімату в країнах Західної та Центральної Європи і можливості використання протягом всього року, тобто не тільки влітку, а й взимку. Саме з цієї причини її протектор характеризується гідною продуктивністю на самих різних типах покриття, що дозволяє шині демонструвати впевнене поведінка не тільки на шосе, але і на сільських дорогах. Це вигідно відрізняє її від більшості конкурентів.

Стрілоподібне поздовжнє ребро в центрі

Значна частина рішень, застосованих в конструкції цієї шини, були «запозичені» у зимових моделей Nokian, де вони продемонстрували високу ефективність. Одним з них є стрілоподібний дизайн центрального поздовжнього ребра. Зигзагоподібний профіль і суцільна конструкція забезпечує шині підвищену стійкість на великій швидкості і тягові характеристики на слизькому покритті.

Підвищена стійкість до аквапланування і слешпленнінгу

Дренажна система протектора цієї шини також побудована «за образом і подобою» аналогічного компонента у зимових моделей. Вона містить чотири поздовжніх і безліч поперечних канавок. Останні при цьому розташовані під нахилом і проти руху. У поєднанні зі значним розміром дренажних канавок це істотно підвищує стійкість протектора, як до аквапланування, так і слешпленнінгу.

Основні особливості Nokian WR SUV

- відмінне зчеплення на битій снігу і льоду завдяки кільком тисячам ламелей ;
- підвищена стійкість до аквапланування і слешпленнінгу забезпечується за рахунок великих розмірів і розташування більшості дренажних канавок під кутом і проти напрямку руху;
- стреловидное ребро в центрі покращує тягові характеристики і курсову стійкість;
- відкритий дизайн плечових зон підвищує прохідність по снігу, скорочує протяжність гальмівного шляху, а за рахунок поперечного розташування блоків - зчеплення при маневруванні.