0

Опис шини Nokian Hakkapeliitta R


Незважаючи на досить тривалий присутність на вітчизняному ринку і наявність великого числа більш сучасних конкурентів зимова шина Nokian Hakkapeliitta R як і раніше залишається виробом з дуже актуальними експлуатаційними властивостями. У цьому цілком заслуга використаних в її конструкції технологій і матеріалі...

далі

Опис шини Nokian Hakkapeliitta R


Незважаючи на досить тривалий присутність на вітчизняному ринку і наявність великого числа більш сучасних конкурентів зимова шина Nokian Hakkapeliitta R як і раніше залишається виробом з дуже актуальними експлуатаційними властивостями. У цьому цілком заслуга використаних в її конструкції технологій і матеріалів, що наділили цю модель відмінними характеристиками.

«Активатори» ламелей

Протектор цієї шини оснащений ламелями декількох видів, які працюють, як єдине ціле, забезпечуючи максимальне зчеплення навіть при найнесприятливіших умовах. Зокрема, більш широкі ламелі при контакті з дорогою викликають відкриття численних хвилеподібних ламелей, які, створюючи безліч додаткових граней, покращують поздовжні тягово-зчіпні властивості на льоду і на снігу. Крім того, вони за рахунок наявності внутрішніх пустот підсушують пляма контакту, забезпечуючи тим самим більш надійне зчеплення з дорогою.

Компаунд з ріпакової олії

Протектор Nokian Hakkapeliitta R виготовлений з інноваційного для свого часу компаунда. Його відрізняє дуже високий вміст силіки. Завдяки цьому, шина залишається еластичною навіть при дуже низьких температурах, забезпечуючи чудове зчеплення під час сильних морозів. Збільшити вміст силіки вдалося за рахунок введення до складу компаунда ще одного компонента, а саме ріпакової олії. Це органічна речовина підвищило міцність протектора на розрив, що зберігає його цілісність, як при низьких, так і високих температурах навколишнього середовища.

Кільце ущільнювача в обід

Крім цього не можна не відзначити конструкцію обода даної шини . Тут є спеціальний ущільнювач, у внутрішній порожнині якого знаходиться спеціальний кульковий наповнювач. Завдяки цьому, шина більш щільно фіксується на колісному диску, що, в свою чергу, помітно поліпшує керованість та оперативність управління, а також знижує ймовірність отримання пошкоджень при русі по нерівностях.

Основні особливості шини Nokian Hakkapeliitta R

- ламелі декількох видів не тільки утворюють кілька тисяч крайок зчеплення, але і підсушують пляма контакту, що надає зчіпних властивостях на льоду і на снігу стабільність і надійність;
- компаунд з підвищеним вмістом силіки і рапсовим маслом надає шині еластичність навіть при дуже низьких температурах, а також забезпечує цілісність протектора при агресивному температурному впливі;
- ущільнювач в ободі забезпечує більш щільну фіксацію шини на колісному диску, що з одного боку покращує керованість та оперативність управління, а з іншого - підвищує надійність.