0

Опис шини Michelin CrossClimate


Ключовою відмінністю легковий шини Michelin CrossClimate є те, що вона має куди кращою продуктивністю на літніх і зимових дорогах, ніж більшість так званих «всесезонок», якій вона, власне, і є. Унікальна на сьогоднішній день універсальність застосування забезпечується за рахунок використання при розробці даної ...

далі

Опис шини Michelin CrossClimate


Ключовою відмінністю легковий шини Michelin CrossClimate є те, що вона має куди кращою продуктивністю на літніх і зимових дорогах, ніж більшість так званих «всесезонок», якій вона, власне, і є. Унікальна на сьогоднішній день універсальність застосування забезпечується за рахунок використання при розробці даної моделі цілого ряду технологічних нововведень та інноваційних матеріалів. Але при цьому не можна не відзначити, що вона створювалася з урахуванням кліматичних умов Західної Європи, через що використовувати її в нашій країні в зимовий час слід з особливою обережністю.

Двошаровий протектор

Однією з особливостей даної моделі є наявність у неї двошарового протектора. Нижній базовий шар виготовлений з гумової суміші, що відрізняється підвищеною жорсткістю і зниженим тепловиділенням. Він забезпечує поліпшену керованість, а заодно зменшує витрату палива. У свою чергу, зовнішній шар протектора виготовлений з більш еластичного компаунда, який, здебільшого, складається з силики. Крім неї в його склад входять спеціальні еластомери, що забезпечують оптимальну еластичність в дуже широкому діапазоні температур, а заодно перешкоджають передчасному зносу.

Покращений V-подібний дизайн

Використовуваний в основному на зимових моделях V-подібний дизайн протектора був застосований в даній шині. Він характеризується наявністю безлічі дуже протяжних зчіпних крайок, утворених не тільки блоками, але і прорізаними в них ламелями, які, завдяки тривимірної конструкції стінок володіють широкою функціональністю.

Наявність численних і різноспрямованих виступів на стінках ламелей при контакті з дорогою не тільки фіксують їх у відкритому положенні, але і обмежують будь-яку рухливість блоків. В результаті пляма контакту отримує безліч зчіпних крайок, а збільшилася жорсткість протектора поліпшує керованість.

Крім того, не можна не відзначити складну геометричну форму утворених блоками і ламелями зчіпних крайок. При контакті з дорогою ними створюється «ефект кігтя», завдяки якому шина демонструє підвищений тягове зусилля на снігу і льоду.

Основні особливості моделі Michelin CrossClimate

- двошаровий протектор забезпечує відмінну продуктивність і влітку і взимку ;
- оригінальний V-подібний дизайн з «ефектом кігтя»;
- технологія EverGrip забезпечує надійне зчеплення навіть при сильному зносі протектора.