0

Опис шини Gripmax Status Pro Winter


Призначена для кросоверів і позашляховиків зимова шина Gripmax Status Pro Winter є одним із прикладів того, коли за низькою ціною пропонується дійсно якісний виріб з відмінними характеристиками. Дану модель вигідно відрізняють хороші зчіпні властивості при тривалому терміні служби і високої надійності.

Скл...

далі

Опис шини Gripmax Status Pro Winter


Призначена для кросоверів і позашляховиків зимова шина Gripmax Status Pro Winter є одним із прикладів того, коли за низькою ціною пропонується дійсно якісний виріб з відмінними характеристиками. Дану модель вигідно відрізняють хороші зчіпні властивості при тривалому терміні служби і високої надійності.

Складові блоки в центрі

пролягає рівно по центру протектора поздовжнє ребро виконано в популярному сьогодні «модульному» дизайні. Воно сформовано із складових стреловидних блоків, розчленованих на дві рівні за площею, але при цьому мають багатокутну форму частини. Завдяки цьому пляма контакту має збільшеною кількістю зчіпних крайок. Крім того, варто відзначити похиле розташування модулів блоків. Це покращує курсову стійкість і поздовжні тягово-зчіпні властивості при одночасному зниженні опору коченню і ризику появи резонансних низькочастотних шумів.

Наступною особливістю дизайну центру протектора є розташування блоків щодо аналогічних елементів в плечових зонах. Воно підібрано таким чином, щоб утворені в центральній частині кромки зчеплення мали продовження, аж до боковин шини. Це дозволило істотно підвищити її ефективність при наборі швидкості і уповільненні, особливо на засніженому покритті.

«Мікро-насоси»

Весь протектор шини поцяткований не тільки ламелями, а й розташовуються поруч з ними спеціальними отворами . Це «мікро-насоси», особливі порожнечі, які за рахунок своєї краплеподібної форми всмоктують водну плівку з зледенілій або мокрій дорожній поверхні, підсушуючи тим самим контактує з нею бігову частину покришки. Це помітно підсилює ефект прилипання протектора до гладкому, як скло покриттю, поліпшуючи зчеплення з ним.

Ламелі з «блокаторами»

Згадані вище ламелі відрізняються високою щільністю розташування, чого вдалося домогтися багато в чому завдяки їх прогресивної конструкції. Їх стінки мають тривимірну структуру, що фіксує їх у відкритому положенні при контакті з дорогою. Вони оснащені спеціальними «блокаторами», додатковими прорізами. Функціонал цих елементів полягає в обмеженні рухливості блоку по всій його площі. Це позитивно позначається на точності управління, опір коченню і зчепленню під впливом поперечних сил прискорення. При цьому поздовжні тягово-зчіпні властивості забезпечуються на найвищому рівні. Більшість ламелей спрямовані поперек, що в поєднанні з їх численністю дозволяє демонструвати шині впевнену поведінку при наборі швидкості і гальмуванні.

Основні особливості Gripmax Status Pro Winter

- складові блоки в центральній частині забезпечують стабільність зчіпних властивостей на снігу, знижуючи опір коченню;
- спеціальні каплеподібні порожнини, працюючи як насоси, підсушують пляма контакту, всмоктуючи з поверхні під ним вологу, забезпечують поліпшене зчеплення на мокрій і зледенілому покритті;
- численні ламелі з блокаторами надають шині надійність і стабільність при русі по льоду, покращуючи при цьому керованість на сухому покритті;
- ефективна боротьба зі слешпленнінгом за рахунок великої ширини і розташуванню під нахилом поперечних дренажних канавок