0

Опис шини Bridgestone Turanza EL400


В більшості країн світу легкова Bridgestone Turanza EL400 позиціонується, як модель, придатна для експлуатації протягом всього року, тобто навіть в зимовий час. З урахуванням кліматичних умов нашої країни таке використання можливе тільки в південних регіонах, де зими не настільки суворі, як на півночі. Прот...

далі

Опис шини Bridgestone Turanza EL400


В більшості країн світу легкова Bridgestone Turanza EL400 позиціонується, як модель, придатна для експлуатації протягом всього року, тобто навіть в зимовий час. З урахуванням кліматичних умов нашої країни таке використання можливе тільки в південних регіонах, де зими не настільки суворі, як на півночі. Проте, це анітрохи не благає широкі можливості даної шини, яка демонструє відмінні експлуатаційні властивості при самих різних погодних умовах. Домогтися цього вдалося, завдяки цілому комплексу технічних рішень, обєднаних в технологію UNI-T, відмінно зарекомендувала себе в цілому ряді інших моделей цього японського виробника.

Інноваційний склад компаунда

Значна частина універсальності даної моделі забезпечується за рахунок фізико-хімічних властивостей гумової суміші. Здебільшого вона складається з силики. Даний компонент надає протектору підвищену еластичність в широкому діапазоні температур. При цьому він залишається дуже стійким, як до абразивного, так і нерівномірного зносу, що позитивно позначається на терміні служби шини. Крім силики до складу компаунда входять спеціальні полімерні сполуки. Вони забезпечують цілісність протектора за рахунок підвищення його міцності на розрив, що досягається, завдяки зміцненню молекулярних звязків між усіма компонентами гумової суміші.

Низький рівень шумів

Як і всі інші представники лінійки Turanza, дана модель на ходу демонструє дуже низький рівень шумів і вібрацій. Він був досягнутий за рахунок оптимізації протекторного малюнка. Всі його елементи мають 5-крокова розташування. Це повністю виключає можливість виникнення резонансних шумів при русі.

Відмінна керованість

Щоб надати шині «фірмову» спортивну керованість, японські шинники використовували відразу кілька рішень. Перш за все, це оптимізована форма профілю шини. Завдяки їй, пляма контакту залишається незмінним навіть при сильних бічних прискореннях. Цьому в чималому ступені сприяє дизайн плечових зон протектора. Він містить безліч дуже широких блоків, на які шини спирається при проходженні поворотів. Крім того, їх жорстка конструкція надає шині швидкість і точність в реакціях на дії водія.

Основні особливості

- сілікосодержащая гумова суміш зі спеціальними полімерними сполуками забезпечує відмінне зчеплення навіть при сильних морозах, а також забезпечує цілісність протектора за рахунок підвищення стійкості до розривів;
- 5-крокова розташування протекторних елементів надає шині низьку шумність і вібронагруженность на ходу;
- відмінна керованість, як при прямолінійному русі, так і в поворотах завдяки оптимізованої формі профілю протектора і посиленої конструкції плечових зон з безліччю широких блоків.