0

Опис шини Barum Bravuris 3


Літня легкова шина Barum Bravuris 3 є однією з останніх новинок чеського виробника, що належить нині німецькому шинному гіганту Continental AG. Дана модель відрізняється чудовими показниками паливної економічності і дуже тривалим терміном служби. Цільовою аудиторією цієї шини є власники сучасних легкових автомобілів...

далі

Опис шини Barum Bravuris 3


Літня легкова шина Barum Bravuris 3 є однією з останніх новинок чеського виробника, що належить нині німецькому шинному гіганту Continental AG. Дана модель відрізняється чудовими показниками паливної економічності і дуже тривалим терміном служби. Цільовою аудиторією цієї шини є власники сучасних легкових автомобілів різних класів. Розмірний ряд включає кілька десятків типорозмірів для коліс з посадковим діаметром від 14 до 20 дюймів. Незважаючи на приналежність до так званим «енергоефективним» шинам, ця модель має індекси швидкості від T до Y, що говорить про наявність у неї цілого ряду інших непересічних характеристик.

Плоский профіль протектора

Відмінною особливістю даної моделі є протектор з практично нульовою кривизною. Плоский контур забезпечує шині оптимальний розподіл тиску по плямі контакту, завдяки чому чеським шинникам вдалося вирішити відразу кілька важливих завдань. Перш за все, це підвищення стійкості протекторних блоків до динамічної деформації, завдяки чому протектор став зношуватися більш рівномірно, що в свою чергу призвело до збільшення терміну його служби.

Висока поперечна жорсткість

При розробці даної моделі велика увага приділялася забезпеченню максимальної жорсткості протектора в поперечному напрямку. Для цього була підвищена жорсткість плечових зон, які отримали закритий дизайн, одночасно з цим збільшившись в розмірах. Крім того, більш масивними стали поздовжні ребра в центральній частині, що значно поліпшило швидкість і точність реакції шини на повороти керма, а також підвищило курсову стійкість при проходженні поворотів.

Відмінне зчеплення і короткий гальмівний шлях на мокрій дорозі

З інших характерних особливостей даної шини слід відзначити відмінні зчіпні властивості на мокрій дорозі. Це було досягнуто за рахунок збільшення числа крайок зачеплення. Крім цього фахівці чеської компанії застосували нову гумову суміш, до складу якої входить цілий ряд новітніх кремнийсодержащих матеріалів. Також була істотно змінена технологія її приготування, що дозволило забезпечити більш рівномірний розподіл всіх її компонентів.

3-рівневі канавки

Ще одним нововведенням Barum Bravuris 3 є так звані «трирівневі» дренажні канавки. Їх скошені під значним кутом межі дозволили підвищити жорсткість протекторних блоків, що призвело до значного поліпшення прогнозованості поведінки шини. При цьому обсяг канавок був значно збільшений. Це в свою чергу забезпечило шині підвищену стійкість до аквапланування, а разом з тим - до більш надійної керованості на мокрій дорозі. Наступним важливим гідністю 3-рівневий канавок є формування ними безлічі додаткових кромок зчеплення, завдяки чому вдалося підвищити зчіпні властивості, особливо на слизькій поверхні.

Низький рівень шуму

Як було сказано раніше, плечові зони протектора відрізняються закритим дизайном. Крім вище озвучених достоїнств така конструкція володіє ще однією важливою перевагою - зниження рівня шуму, що генерується шиною під час руху. В основному це заслуга спеціальних блоків плечових зон, які буквально «блокують» звукові хвилі в центральній частині, не даючи їм поширюватися за межі протектора.

Основні особливості шини Barum Bravuris 3

- відмінні показники паливної економічності за рахунок низького опору кочення, що забезпечується за рахунок протекторного малюнка з пятьма жорсткими поздовжніми ребрами;
- тривалий термін служби забезпечується рівномірним розподілом зовнішнього тиску по плямі контакту, жорстким каркасом, плоским профілем, високою стійкістю протекторних блоків до деформації в поперечному напрямку , а також зносостійкої гумової сумішшю;
- низький рівень шуму, завдяки спеціальним блокам в плечових зонах, які блокують його в центральній частині протектора;
- прекрасні зчіпні властивості на мокрій дорозі за рахунок збільшеної кількості зчіпних крайок і нової гумової суміші, виготовленої з новітніх матеріалів з використанням сучасних технологій виробництва;
- 3-рівневі дренажні канавки забезпечують значне підвищення зчіпних властивостей, як на сухій, так і мокрій дорозі.