0

Michelin X-Ice North 4 205/60 R16 96T XL (шип)

Код товару: 331607

Наявність: на складі 4 шт.

4 901 грн

- +

сума: грн.
Виробник :Michelin
Модель :X-Ice North 4
Ширина :205
Профіль :60
Діаметр :16
Сезон :зимова
Шиповка :шип
Індекс швидкості (км / год) :T(190км/час)
Індекс навантаження (кг) :96 (710 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Посилення :XL
Країна виробник :Росія
Рік виготовлення шин :

X-Ice North 4

Опис шини Michelin X-Ice North 4


Зимова шина Michelin X-Ice North 4 є заміною однойменної моделі 3-го покоління, що зуміла протриматися на ринку цілих 5 років. Велику частину цього часу фінські шинники займалися розробкою нової покришки, яка була створена "з нуля". Це дозволило їй перевершити популярну попередницю за всіма основними експлуатаційними властивостями.

Збільшена кількість шипів

Одним з ключових нововведень стало збільшення кількості шипів. Залежно від типорозміру тепер їх не менше 250 проти 96 у попередньої моделі. Схема розташування сталевих елементів така, що вони формують по 22 лінії, як в поздовжньому, так і поперечному напрямку. Таке рішення дозволило значно поліпшити зчіпні властивості на битій снігу і зледенілому покритті. При цьому компютерне моделювання, застосоване при розробці схеми розташування шипів, забезпечує комфортний рівень шуму при контакті шипів з дорогою.

Змінилися і самі шипи. Склад сплаву вставки, безпосередньо контактує з дорожньою поверхнею, заснований на залозі. Це рішення забезпечує однакову швидкість зносу цього елемента і біговій частини протектора. Форма твердосплавних вставки запозичена у зимових ралійних покришок. Вона конусоподібна з невеликим виступом у верхній частині. При поперечних прискореннях шип, нахиляючись, чіпляється їм за поверхню, проникаючи в неї на велику глибину. В результаті покращується ефективність роботи шини при розгоні і гальмуванні. Ефект багаторазово посилюється за рахунок збільшеного більш ніж в два рази кількості шипів в плямі контакту.

Новий протекторний малюнок

Дизайн біговій частини протектора - V-подібний. Він відрізняється зменшеною чисельністю блоків, які стали значно більшими, ніж раніше. При цьому стреловидное розташування елементів забезпечує формування дуже довгих кромок. Ефективність їх роботи на зимовому покритті суттєво покращена завдяки новим 3D-ламелей.

Ще одним нововведенням в дизайні протекторного малюнка стало збільшення розмірів дренажних канавок. Ці елементи мають вигнуту розширюється до країв протектора форму. Укупі з їх нахилом і спрямованістю проти руху це істотно покращує стійкість до аквапланування і слешпленнінгу. Крім того, слід зазначити наявність хрестоподібних канавок, які підсилюють зчеплення на сніжному покритті, підхоплюючи і утримуючи з його поверхні сніг.

Основні особливості Michelin X-Ice North 4

- 250 шипів формують 22 поздовжніх і стільки ж поперечних рядів;
- нова конструкція шипа, запозичена у ралійних шин, покращує поздовжнє зчеплення на льоду;
- твердосплавна вставка на основі заліза зношується з такою ж швидкістю, що і протектор;
- новий V-подібний рисунок протектора з масивними стрілоподібними блоками в центральній частині;
- збільшені розміри дренажних канавок підсилюють стійкість до аквапланування і слешпленнінгу.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі