0

Nokian WR G2 205/60 R15 95H XL

Код товару: 259477

Наявність: немає на складі

2 301 грн


сума: грн.
Виробник :Nokian
Модель :WR G2
Ширина :205
Профіль :60
Діаметр :15
Сезон :зимова
Індекс швидкості (км / год) :В (210 км / год)
Індекс навантаження (кг) :95(690кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Посилення :XL
Рік виготовлення шин :

WR G2

Опис шини Nokian WR G2


Зимова нешипована шина Nokian WR G2 була спеціально створена для умов мяких європейських зим, для яких властива мінлива погода з частим переходом температури від плюсових значень до мінусових показників і навпаки. Основною проблемою в таких дорожніх умовах стає видалення із зони контакту не тільки води, але і сніжної шуги, яка серйозно знижує рівень безпеки руху. Дана модель, що випускається одним з лідерів світової шинної індустрії, може застосовуватися на більшості сучасних моделей легкових автомобілів, оскільки виробляється більше ніж в 50 різних типорозмірах з посадковим діаметром від 13 до 20 дюймів. При цьому шина Nokian WRG2 володіє чудовими технічними характеристиками, про що свідчать присвоєні їй швидкісні індекси T, H, V і W, що дуже непогано для зимової моделі.

Дизайн протектора

Перед фінськими шинними інженерами стояло непросте завдання забезпечити високі експлуатаційні показники в самих різних дорожніх умовах. Тому протектор цієї моделі був оснащений асиметричним направленим малюнком. Характерною особливістю такого дизайну є різний малюнок протектора зовнішньої і внутрішньої плечової зони.

Інноваційний стабілізатор

З огляду на можливість експлуатації шини на засніженій поверхні, її протектор був оснащений численними блоками, завдяки яким забезпечується надійне зчеплення на снігу . Однак на сухому очищеному від снігу покритті велика кількість блоків обертається зниженням основних характеристик керованості. Це повязано, перш за все, з тим, що блочне будова протектора не може забезпечити необхідний ступінь конструктивної жорсткості. Для зниження впливу цього ефекту протектор оснастили спеціальними ребрами жорсткості, які утворили додаткові звязки між протекторними блоками, знизивши амплітуду їх коливань.

Кілька видів ламелей

Оскільки шина Nokian WR G2 призначена для використання в самих різних умовах, то її розробникам довелося піти на цілий ряд хитрощів, що дозволяють забезпечити високі експлуатаційні характеристики. Одним з таких технічних хитрувань стали кілька видів ламелей, кожен з яких призначений для виконання певного кола завдань.

Розташоване між плечовими зонами протектора поздовжнє ребро складається з окремих блоків прямокутної форми. Для забезпечення високої ефективності розгону і гальмування на різних типах поверхні, особливо на мокрих і засніжених покриттях, на поверхні блоків були розміщені спеціальні тривимірні самоблокувалися ламелі. Стінки цих ламелей спроектовані таким чином, що в момент зіткнення блоку з дорожнім полотном, вони щільно фіксуються між собою. Це робить блок більш жорстким, що покращує стабільність його форми в поперечному і поздовжньому напрямку і призводить до підвищення зчеплення з сухою поверхнею. На засніженому і зледенілому покритті ці ламелі формують додаткові гострі грані, які забезпечують додаткове зчеплення з дорожнім полотном.

На поверхні плечових зон протектора розташовані так звані «ламелі-двірники», призначені для більш ефективного відводу води з плями контакту. На відміну від самоблокирующихся зигзагоподібні ламелі, що описаних вище, ці ламелі зроблені прямими і довшими. Принцип роботи прямих ламелей найбільше нагадує дію автомобільних двірників-склоочисників, витирати воду з поверхні вітрового скла.

Крайка «анті-слякоть»

Плечова зона, розташована з внутрішнього боку протектора, має оригінальний гостро скошений профіль, названий виробником кромкою «анті-слякоть». Це конструктивне рішення направлено на підвищення ефективності відведення сніжної шуги з плями контакту. Такий скошений під гострим кутом профіль внутрішнього плеча асиметричного малюнка більш ефективно виштовхує важку суміш з води і снігу. При цьому кромка «анті-слякоть» істотно покращує швидкість видалення із зони контакту води і сніжної шуги, яка направляється назовні через поліровані поперечні дренажні канали.

Основні особливості шини Nokian WR G2

- Феноменальна стійкість до слашпленінгу забезпечується оригінальною конструкцією дренажної системи і спеціальної крайкою «анті-слякоть», якою оснащено внутрішнє плече асиметричного малюнка;
- Асиметричний дизайн спрямованого малюнка протектора, що забезпечує чудове зчеплення і відмінну керованість, як на мокрій, засніженій і зледенілій поверхні, на і на сухій дорозі;
- Гумова суміш на основі силіки і натурального рапсового масла поліпшує еластичність шини при низьких температурах, стійкість протектора до стирання, проколів і порізів.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі