0

Barum Vanis 2 215/75 R16C 116/114R

Код товару: 267059

Наявність: на складі 4 шт.

4 470 грн

- +

сума: грн.
Виробник :Barum
Модель :Vanis 2
Ширина :215
Профіль :75
Діаметр :16
Сезон :літня
Індекс швидкості (км / год) :R (170 км / год)
Індекс навантаження (кг) :116 (1250 кг) / 114 (1180 кг)
Тип транспортного засобу :легковантажної
Посилення :C
Країна виробник :Словаччина
Рік виготовлення шин :2023

Vanis 2

Опис шини Barum Vanis 2


Літня шина Barum Vanis 2, як можна здогадатися з назви, призначена виключно для малотоннажного вантажного транспорту - мікроавтобусів і легких вантажівок. Вона є подальшим розвитком моделі Vanis, яка як і раніше користується довірою у вітчизняних автолюбителів. Однак новинка відрізняється ще більш високими експлуатаційними характеристиками.

Стійкість до аквапланування

На відміну від шини попереднього покоління Barum Vanis 2 значно краще чинить опір акваплануванню. Цього вдалося домогтися, завдяки трьом широким канавкам, розташованим поздовжньо уздовж всього протектора. Збільшені розміри дозволяють вміщати значно більший обсяг води, який потім виводиться через систему поперечних каналів назовні протектора. В результаті шина демонструє відмінну стійкість до аквапланування навіть на дуже мокрій дорозі.

S-подібний дизайн протекторного малюнка

Шина Barum Vanis 2 отримала абсолютно новий дизайн протекторного малюнка, у багато забезпечив їй чудові зчіпні характеристики , але при цьому позбавила її можливості долати ділянки без асфальтового покриття. Тобто ця шина призначена для експлуатації виключно на дорогах з твердим покриттям. Як і у попередниці, протектор шини рясніє безліччю окремих блоків, однак їх форма і розташування стали зовсім іншими. Вибір на користь S-образного дизайну протекторного малюнка обумовлений прагненням забезпечити шині баланс між керованістю, комфортом і довговічністю.

Малюнок протектора, як і у більшості конкурентів, складається з чотирьох поздовжніх ребер, сформованих двома рядами блоків центральної частини протектора і двома плечовими зонами. Розташовані в центрі два поздовжніх ребра складаються з окремих блоків. Ці протекторні елементи відрізняються складною конфігурацією з безліччю кутів і гострих граней. У поєднанні з масивними розмірами це дозволило значно підвищити ефективність гальмування на сухому покритті.

Що стосується дощових умов, то тут вступають в роботу плечові зони протектора, також розділені дренажними каналами на окремі блоки. Але на відміну від блоків, розташованих в центральній частині протектора, їх кромки відрізняються більшою довжиною і розташуванням практично перпендикулярно щодо осі обертання колеса. В результаті шина демонструє більш короткий гальмівний шлях, особливо на мокрій дорозі, в порівнянні з більшістю конкурентів.

Ще однією ключовою особливістю шини Barum Vanis 2 є практично плоский профіль протекторного малюнка. Це дозволило надати їй цілий ряд істотних переваг. Перш за все, це більш рівномірний розподілу зовнішнього тиску по плямі контакту. Це не тільки поліпшило характеристики керованості, яка стала більш надійною і передбачуваною, але і значно скоротило ймовірність розвитку такого негативного явища, як нерівномірний знос протектора. Остання обставина дозволило значно поліпшити термін служби шини.

Захист боковин

Оскільки шина призначена для малотоннажних вантажних автомобілів, експлуатація яких проходить переважно в міських умовах, то чеські шинники взяли ряд заходів щодо захисту найбільш вразливої частини шини. Йдеться про її боковинах, які отримали спеціальні потовщення. Це дозволило значно підвищити стійкість до агресивного впливу бетонних бордюрів.

Низький рівень шуму

Як відомо, попередня модель викликала нарікання в плані шумності і вибронагруженности. Новий протекторний малюнок дозволив значно зменшити масштаби проблеми. Крім класичного прийому у вигляді різного кроку розміщення протекторних блоків, фахівці компанії розташували в плечових зонах протектора спеціальні тупикові канавки. Вони знаходяться з внутрішньої сторони плечових зон, що не дає шуму поширюватися за межі протектора.

Основні особливості легковантажної шини Barum Vanis 2

- Новий симетричний ненаправленої малюнок протектора забезпечує чудове зчеплення в будь-яких умовах;
- Відмінна стійкість до аквапланування забезпечується трьома поздовжніми дренажними канавками збільшеного обсягу;
- Практично плоский профіль протекторного малюнка дозволив значно збільшити площу плями контакту, одночасно з цим поліпшивши рівномірність розподілу зовнішнього тиску по ньому;
- Спеціальні тупикові канавки в плечових зонах протектора сприяють значному зниженню шуму;
- Боковини з захистом від потертостей дозволяють продовжити термін служби шини.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі