0

Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 205/60 R16 92V

Код товару: 352990

Наявність: немає на складі

3 976 грн


сума: грн.
Виробник :Goodyear
Модель :UltraGrip Performance Gen-1
Ширина :205
Профіль :60
Діаметр :16
Сезон :зимова
Індекс швидкості (км / год) :V (240 км / год)
Індекс навантаження (кг) :92 (630 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Країна виробник :Німеччина
Рік виготовлення шин :2022

UltraGrip Performance Gen-1

Опис шини Goodyear Ultragrip Performance GEN-1


Зимова шина Goodyear UltraGrip Performance GEN-1 є однією з новинок іменитого північноамериканського концерну. У випускається їм асортименті шинних виробів вона займе місце моделі UltraGrip 8 Performance, яка знімається з виробництва, через всього лише кілька років після його початку. Настільки короткий термін її виробничого циклу обумовлений прагненням компанії навязати більш гостру конкурентну боротьбу з європейськими виробниками, які вважаються світовими лідерами в цій галузі. Ця шина повинна стати одним з "локомотивів продажів", забезпечивши тим самим досягнення цієї амбітної мети.

Оновлений дизайн центру протекторного малюнка

Зявився ще кілька десятків років тому протектор V-Tred піддався чергового творчого переосмислення, ставши ще більш ефективним і продуктивним на зимових покриттях. Ключовим нововведенням є дизайн його центральній частині, що характеризується наявністю великої кількості блоків. Збільшити їх кількість вдалося за рахунок значного зменшення в розмірах. Відповідним чином змінилася чисельність зчіпних крайок, що в поєднанні з великою відстанню між блоками істотно поліпшило зчіпні властивості на снігу.

Підвищена курсова стійкість

Ще однією характерною особливістю центру протектора цієї частини є оригінальне розташування блоків. Вони «зібрані» в групи з кількох елементів, які при цьому розташовуються під значним нахилом, формуючи тим самим добре знайомий V-подібний дизайн, «фірмовий» для значної частини не тільки літніх, але і зимових шин від Goodyear. Крім хороших поздовжніх тягових характеристик такої дизайн надає шині відмінну курсову стійкість, забезпечуючи крім того стабільне і надійне поведінку на великій швидкості.

«Фірмові» ламелі 3D-BIS

Крім протектора V-Tred в даній моделі присутній цілий ряд інших технологій, з успіхом застосовуються Goodyear протягом багатьох років. Однією з них є ламелі 3D-BIS, яких у цій шини налічується кілька тисяч. Збільшити їх кількість вдалося за рахунок їх здатності підвищувати жорсткість блоків при контакті з поверхнею дорожнього полотна. Пірамідальні виступи і западини на стінках ламелей не тільки фіксують їх у відкритому положенні, незважаючи на навантаження від ваги автомобіля, але і обмежують рухливість блоку в будь-якому напрямку, миттєво збільшуючи його жорсткість. Кінцевим результатом цього є кілька тисяч зчіпних крайок, повністю нівелює відсутність шипів на льоду, а також хороша керованість на високій швидкості.

Скорочений гальмівний шлях

Наступною технологією, випробуваної на раніше випускалися шинах Goodyear, є програмована деформація протекторних блоків. При гальмуванні вони таким чином змінюють свою форму, щоб їх площа контакту з дорогою була максимально великий. Укупі з великою кількістю зчіпних крайок, утворених, як блоками, так і ламелями це помітно зменшує протяжність гальмівного шляху, особливо на слизьких покриттях.

Відмінна стійкість при маневруванні

Ще одним важливим нововведенням в цьому протекторному малюнку є численність поздовжніх канавок, які зявилися в подвійній кількості не тільки по його краях, але і в центральній частині. На слизьких від снігу і дощу покриттях завдяки їм виникає так званий «ефект кромки», забезпечуючи шині Goodyear Ultragrip Performance GEN-1 поліпшене зчеплення і стійкість при маневруванні і в поворотах. Однак куди більш значущий вплив на це виявляється дизайном плечових зон протектора. Тут міститься велика кількість дуже довгих поперечних блоків, жорстка конструкція яких практично не схильна до деформації. При цьому утворені ними зчіпні кромки в поєднанні зі значною шириною розташованих між ними дренажних канавок дозволяють шині демонструвати високу ефективність при гальмуванні і прискоренні, особливо на снігу.

«Фірмова» стійкість до слешпленнінгу

На протягом декількох десятків років зимові шини від Goodyear мають цілу низку «фірмових» рис. Однією з них є підвищена стійкість до слешпленнінгу. Це обумовлено виключно використанням в них протектора з спрямованим V-подібним дизайном. Дана модель не є винятком. Більш того, ця риса виражена у неї куди яскравіше, ніж у більшості попередниць. Її протектор містить набагато більше дренажних канавок, переважна кількість яких розташоване під гострим кутом і проти руху. При цьому їх ширина і разом з цим глибина самого протектора були істотно збільшені. Поєднання таких конструктивних особливостей дозволяють дренажній системі даної шини справлятися з відведенням від плями контакту великовагових мас снігу надзвичайно ефективно. У реальному експлуатації ця особливість проявляється у вигляді високої надійності і стабільності в поведінці при поганих погодних і дорожніх умовах.

Новий індикатор зносу

Як «вишеньки на торті» розробники даної шини запропонували оригінальний індикатор зносу її протектора. Це зрозумілий більшості символ у вигляді сніжинки, прорізаний у центральній частині протектора. При залишкової глибині протектора близько 4 мм він повністю зникає, що є сигналом до того, що шина більше не придатна для експлуатації в зимовий час.

Основні особливості шини Goodyear Ultragrip Performance GEN-1

- збільшена кількість блоків в центральній частині протектора поліпшує зчеплення на засніжених дорогах;
- підвищена курсова стійкість на будь-яких зимових дорогах забезпечується завдяки оптимізованому дизайну центру протектора з великою кількістю зчіпних крайок під нахилом;
- кілька тисяч ламелей 3D-BIS надають шині відмінну керованість і тягово-зчіпні характеристики на зледенілих і мокрих дорогах;
- численні поздовжні канавки в плечових зонах і центральної частини протектора підвищують стійкість шини при маневруванні і в поворотах;
- довгі плечові блоки поліпшують оперативність управління, стійкість в поворотах, забезпечують високу ефективність при гальмуванні, підвищують прохідність по глибокому снігу; - розташований в центральній частині спеціальний індикатор у вигляді «сніжинки» своєчасно попереджає про надмірне зносі протектора і необхідності замінити шину;
- підвищена стійкість до слешпленнінгу забезпечується за рахунок збільшеної глибини протектора і ширини дренажних канавок, розташованих при цьому під значним нахилом і проти руху.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі