0

Vredestein Ultrac Vorti 295/35 ZR20 105Y XL

Код товару: 275450

Наявність: немає на складі

5 026 грн


сума: грн.
Виробник :Vredestein
Модель :Ultrac Vorti
Ширина :295
Профіль :35
Діаметр :20
Сезон :літня
Індекс швидкості (км / год) :Y (300 км / год)
Індекс навантаження (кг) :105 (925 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Посилення :XL
Країна виробник :Нідерланди
Рік виготовлення шин :2020

Ultrac Vorti

Опис шини Vredestein Ultrac Vorti


Літня шина Vredestein Ultrac Vorti є результатом тісної співпраці з відомою дизайнерською компанією Giugiaro Design, яка без малого два десятки років бере найактивнішу участь в розробці нових моделей. Назва цієї шини було придумано італійським дизайнерським ательє. Vorti - це похідне від слова Vortex, перекладне, як «вихор». На думку дизайнерів, саме цим словом можна охарактеризувати здатність шини безболісно переносити будь-які навантаження при русі на високій швидкості. Крім цього, протекторний малюнок містить елементи, форми яких мають дуже багато спільного з візуальним ефектом, що виникає при обертанні вертолітних лопатей.

Поєднання стильного зовнішнього вигляду і функціональності

Працюючи над зовнішнім виглядом протекторного малюнка, італійські дизайнери намагалися надати йому спортивність і інноваційність. Однак крім ефектного дизайну асиметричний малюнок протектора містить цілий ряд оригінальних технічних рішень, що забезпечили шині чудові експлуатаційні характеристики.

Зокрема, зовнішні стінки дренажних каналів мають два кута нахилу. Один з них становить 45 градусів, що дозволило підвищити жорсткість протекторних блоків. Результатом цього технічного рішення стало значне підвищення стабільності форми блоків під впливом бічних прискорень, що благотворно позначилося на курсової стійкості при проходженні поворотів.

Стінки поперечних дренажних каналів також містять додатковий кут, що становить 10 градусів. Таким способом голландські шинники зуміли знизити опір кочення, а також рівень шуму. Крім того, така форма стінок поперечних каналів дозволила значно поліпшити розподіл зовнішнього тиску по плямі контакту, в результаті чого підвищилася стійкість протектора до нерівномірного зносу.

Ще однією відмінною особливістю асиметричного малюнка даної моделі є стрілоподібні канавки, розташовані на центральному поздовжньому ребрі. Ці протекторні елементи дозволили істотно поліпшити курсову стійкість при русі на високій швидкості.

Два варіанти - для передньої і задньої осі

Дана модель призначена для потужних спортивних легкових автомобілів, на багато з яких встановлюються шини різних типорозмірів. Як правило, на задню вісь ставляться більш широкі шини, що дозволяють ефективно справлятися з високою потужністю двигуна. Спеціально для таких автомобілів голландський виробник пропонує два варіанти шини Vredestein Ultrac Vorti, які мають значні відмінності, як по малюнку протектора, так і по конструкції. Шини, призначені для передньої осі, відрізняються підвищеними дренажними властивостями. Інакше кажучи, вони видаляють більшу частину води з поверхні дорожнього полотна. У свою чергу, шини, що встановлюються на задню вісь, забезпечують максимальне зчеплення з дорогою. Саме тому їх малюнок забезпечує більший, ніж у передніх шин, коефіцієнт пустотности. Крім того, у шин для задньої осі дещо змінений кут розташування брекерного шару. Це дозволило ще більше збільшити розміри плями контакту.

4-радіусна форма профілю

Однією з ключових особливостей цієї моделі є многорадіусний профіль. У більшості легкових шин контур включає в себе три радіуса. Однак профіль цієї моделі містить чотири радіусу, що дозволило значно збільшити розміри плями контакту, а також поліпшити рівномірність розподілу зовнішнього навантаження по ньому.

Основні переваги цього технічного рішення проявляються при проходженні поворотів, коли основне навантаження припадає на плечові зони протектора, що призводить до зміни, як форми, так і розмірів плями контакту. Нова форма профілю дозволила не тільки зменшити ступінь цих змін, але і зробити цей процес більш плавним. Результатом таких технічних хитрувань стало стабільне і прогнозоване поведінка при проходженні поворотів.

Основні особливості шини Vredestein Ultrac Vorti

- Асиметричний малюнок протектора, розроблений за участю італійських дизайнерів, відрізняється чудовою ефективністю в будь-яких дорожніх умовах;
- Різні варіанти для передньої і задньої осі дозволяють забезпечити ідеальний баланс експлуатаційних характеристик;
- Гумова суміш з підвищеним вмістом кремнийсодержащих елементів, завдяки чому шина демонструє відмінне зчеплення з мокрою поверхнею при підвищеній стійкості до абразивного зносу;
- Дуже широкі поздовжні дренажні канавки забезпечують швидке відведення води з плями контакту, забезпечуючи тим самим відмінну стійкість до аквапланування навіть на високій швидкості;
- 4-радіусна форма профілю шини забезпечує високу стабільність і прогнозованість поведінки, особливо при проходженні поворотів .

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі