0

Kormoran SUV Summer 235/60 R16 100H

Код товару: 275574

Наявність: на складі 8 шт.

3 703 грн

- +

сума: грн.
Виробник :Kormoran
Модель :SUV Summer
Ширина :235
Профіль :60
Діаметр :16
Сезон :літня
Індекс швидкості (км / год) :В (210 км / год)
Індекс навантаження (кг) :100 (800 кг)
Тип транспортного засобу :позашляховик
Країна виробник :Сербія
Рік виготовлення шин :2022

SUV Summer

Опис шини Kormoran Summer SUV


Літня шина Kormoran Summer SUV відноситься до категорії High Terrain, що передбачає її експлуатацію на шосе і грунтових покриттях в співвідношенні 80/20. Дана модель була розроблена з використанням технологій Michelin і випускається на підприємстві компанії Tigar. Обидва східноєвропейських бренду належать французькому шинному концерну.

Низький ризик аквапланування

Між протекторними ребрами розташовуютьсяпоздовжні дренажні канавки. Їх чотири, і обсяг кожної з них, завдяки великій ширині і глибині достатній, щоб з високою ефективністю відводити від плями контакту значну кількість води. Додаткова ефективність роботи дренажної системи надається численними ламелями. Вони направляють воду в поздовжні канавки, ефективно підсушуючи пляма контакту. В умовах реальної експлуатації ці особливості дають про себе знати у вигляді низького ризику виникнення аквапланування навіть на великій швидкості.

Збільшує пляма контакту профіль протектора

Якщо поглянути на шину в бічній проекції, то можна помітити складність форми її протектора. Його центральна частина практично плоска, а плечові зони значно нахилені відносно вертикальної осі. Такий дизайн дозволяє шині, що знаходиться під навантаженням, значно збільшувати розміри плями контакту, роблячи його ширше. При цьому форма профілю протектора в плечових зонах робить її практично квадратної. В результаті забезпечується зниження показників питомої тиску на поверхню дороги, і вони не змінюються на всій площі плями контакту. Це помітно зменшує навантаження і механічний вплив на робочу поверхню протектора, завдяки чому він набагато менше схильний до до стирання. Крім того, збільшення розміру плями контакту позитивно позначається на зчепленні і керованості.

Відмінна надійність

При створенні шини багато уваги було приділено забезпеченню надійності. Для цього в брекері зявився додатковий корд, виконаний із синтетичних матеріалів. Це підвищило несучу здатність шини і разом з тим стійкість протектора до проколів і порізів.
Боковини захищені численними вертикальними ребрами. Вони перешкоджають появі механічних пошкоджень при контакті з бордюрами і гострими краями дорожніх ям і вибоїн.

Паливна економічність

Навіть у варіанті для коліс з великим посадковим діаметром ця шина характеризується невеликою вагою. Зменшити його без шкоди міцності і іншим експлуатаційним властивостям вдалося за рахунок широкого використання сучасних синтетичних матеріалів. З них виготовлені навіть несучі елементи каркаса шини. При цьому використовувалися прогресивні методи намотування корду, який відрізняється високою щільністю розташування ниток. Крім значного зниження ваги це призвело до зменшення нагрівання шини при русі, що додатково поліпшило паливну економічність. Вона значно вище, ніж у більшості конкурентів з цього цінового діапазону.

Основні особливості Kormoran Summer SUV

- невелика ймовірність аквапланування навіть на високій швидкості;
- збільшена ширина плями контакту і його практично квадратна форма забезпечує хорошу керованість і зчеплення, зменшує знос протектора і витрата палива;
- невелика вага завдяки широкому використанню синтетичних матеріалів;
- поліпшена паливна економічність збільшує експлуатаційний ресурс шини

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі