0

Vredestein Sportrac 5 235/70 R16 106H XL

Код товару: 283278

Наявність: немає на складі

3 701 грн


сума: грн.
Виробник :Vredestein
Модель :Sportrac 5
Ширина :235
Профіль :70
Діаметр :16
Сезон :літня
Індекс швидкості (км / год) :В (210 км / год)
Індекс навантаження (кг) :106 (950 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Посилення :XL
Країна виробник :Нідерланди
Рік виготовлення шин :2022

Sportrac 5

Опис шини Vredestein Sportrac 5


Літня легкова шина Vredestein Sportrac 5 є однією з новинок популярного в нашій країні голландського виробника. Вона прийшла на зміну моделі Sportrac, яка не так давно стала переможцем тесту літніх шин, проведених експертами німецького автоклубу ADAC. Цифру чотири в назві вирішили не застосовувати, щоб уникнути плутанини, оскільки покупці можуть подумати, що це всесезонна модель. Дана шина, як і її попередниця, відноситься до категорії UHP, тобто є шиною з надвисокою продуктивністю. При цьому вона випускається в декількох десятках типорозмірах для коліс з посадковим діаметром від 14 до 17 дюймів, що обмежує її застосовність легковими автомобілями малого і середнього класу.

Дизайн від Giugiaro

Асиметричний направлений малюнок протектора був розроблений у тісній співпраці з всесвітньо відомою італійською компанією Giugiaro Design, яка майже два десятка років допомагає голландському шинному виробникові в роботі над новими покришками.

Дизайн протектора витриманий в класичному стилі і містить пять поздовжніх ребер. Участь італійських дизайнерів торкнулося зовнішнього вигляду боковин, яким надали максимальну ефектність, розміщення в плечових зонах поруч з індикатором зносу логотипу компанії-виробника. Крім того, на дні всіх чотирьох дренажних канавок розташувалися спеціальні «тіні», які підкреслили спортивність і асиметричність дизайну протекторного малюнка.

Асиметрична протекторний малюнок

На відміну від своєї попередниці, ця модель була оснащена асиметричним направленим малюнком протектора. Завдяки такому конструктивному рішенню, голландським шинникам вдалося значно поліпшити всі основні експлуатаційні характеристики.

Три поздовжніх ребра, розташованих в центральній частині протектора відрізняються підвищеною жорсткістю, що дозволило забезпечити шині Vredestein Sportrac 5 прекрасну курсову стійкість на будь-якій швидкості. Крім того, дані протекторні елементи значно знизили час реакції шини на повороти керма, що привнесло в характер керованості спортивні риси.

У всіх чотирьох дренажних канавках розташовуються так звані «точки вигину». Ці протекторні елементи покращують гнучкість шини, що дозволяє протектору більш щільно облягати нерівності на поверхні дорожнього полотна. В результаті зовнішній тиск стало розподілятися значно рівномірніше, що, в свою чергу, призвело до поліпшення опірності до нерівномірного зносу. Крім того, дане технічне рішення сприятливо позначилося на стабільності і надійності зчеплення при різних режимах руху і на будь-якому типі покриття.

Handling Tuned Sidewall

Як і попередня модель, шина Vredestein Sportrac 5 була розроблена з використанням технології Handling Tuned Sidewall. Завданням даної технології є надання шині спортивної керованості. Цього вдалося домогтися за рахунок значного посилення плечових зон протектора. Кожна з них являє собою ряд окремих блоків прямокутної форми. Їх довгі межі розташовуються практично під прямим кутом, щодо напрямку руху, за рахунок чого вдалося значно підвищити ефективність гальмування, особливо на мокрому покритті. Крім того, їх масивні розміри надають цій частині протектора додаткову жорсткість, завдяки чому підвищилася стійкість до динамічних деформацій, що, в свою чергу, призвело до поліпшення зчеплення при проходженні поворотів. Також не можна не відзначити розташування блоків плечових зон протектора з різним кроком відносно один одного. Це рішення значно знизило ймовірність виникнення резонансних шумів і вібрацій, що підвищило загальний їздовий комфорт.

Основні особливості моделі Vredestein Sportrac 5

- Асиметричний дизайн протекторного малюнка, розроблений за участю компанії Giugaro, відрізняється не тільки спортивним зовнішнім виглядом, але і чудовими зчіпними характеристиками в будь-яких дорожніх умовах;
- Технологія Handling Tuned Sidewall за рахунок посиленої конструкції плечових зон протектора додало шині спортивну керованість і точність реакцій на повороти керма;
- Низький рівень резонансних шумів і вібрацій, завдяки оптимізованої формі і розташуванню всіх протекторних елементів;
- Відмінна стійкість до аквапланування навіть на високій швидкості забезпечується високою продуктивністю дренажної системи;
- Три жорстких центральних ребра дозволили значно знизити опір кочення, підвищивши при цьому курсову стійкість.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі