0

Nokian Rotiiva HT 225/75 R16 115/112S

Код товару: 278793

Наявність: немає на складі

2 316 грн


сума: грн.
Виробник :Nokian
Модель :Rotiiva HT
Ширина :225
Профіль :75
Діаметр :16
Сезон :літня
Індекс швидкості (км / год) :Пд (180 км / год)
Індекс навантаження (кг) :115 (1215 кг) / 112 (1120 кг)
Тип транспортного засобу :позашляховик
Країна виробник :Росія
Рік виготовлення шин :

Rotiiva HT

Опис шини Nokian Rotiiva H / T


Всі свої шини фінський виробник розробляє з урахуванням дорожніх умов у себе на батьківщині. Nokian Rotiiva H / T не є винятком, оскільки забезпечує чудову керованість і на асфальті, і на гравії, демонструючи при цьому ефективність на легкому бездоріжжі. Універсальність застосування забезпечується за рахунок використання оригінальних технічних рішень і нових матеріалів.

Стабільне зчеплення на мокрому покритті

Для підвищення продуктивності дренажної системи фінськими шинниками використовувалося кілька рішень. Ключовим з них виявився дизайн поперечних канавок, які перебувають і в центрі, і з зовнішніх сторін біговій частини протектора. Їх розміри, форма і розташування підібрані таким чином, щоб ці елементи посилювали дію один одного, працюючи спільно, забезпечуючи рівномірний розподіл водних потоків і їх максимально швидку циркуляцію. Завдяки цьому протектор ефективно перешкоджає виникненню аквапланування.

Підвищена точність управління

В значній мірі висока продуктивність шини на шосе досягається оригінальним дизайном дренажних канавок, що примикають до плечових зон протектора. У місцях перетину їх бічні стінки нахилені, що обмежує рухливість блоків під впливом поперечних сил прискорення. Завдяки цьому вони набагато швидше передаються на несучі елементи конструкції шини. В результаті вона набагато швидше і точніше реагує на повороти керма.

Покращена стійкість при маневруванні

По краях протектора пролягають поздовжні прорізи. Вони багатофункціональні, оскільки покращують відразу кілька експлуатаційних властивостей. Перш за все, це посилення зчіпних властивостей при маневруванні за рахунок утворення додаткових поздовжніх крайок. Крім того, прорізи, буквально розсовуючи розчленовані ними блоки, збільшують ширину зони контакту, зменшуючи питомий тиск на дорожнє покриття. Це підвищує стійкість протектора до стирання, а заодно знижує опір коченню.

Багатофункціональні поздовжні канавки

пролягає між поздовжніх ребер канавки відрізняються винятковою для таких елементів функціональністю. На їх дні розташовуються спеціальні прямокутні виступи. Вони перешкоджають застреванию в протекторі каменів, що мінімізує рису отримання механічних пошкоджень, підвищуючи тим самим надійність шини на гравійному і камянистому покритті.

Бічні поверхні канавок містять численні круглі поглиблення, розташовані в шаховому порядку. Вони перешкоджають утворенню завихрень в повітряному потоці, що є джерелом високочастотних шумів. Це помітно підвищує акустичний комфорт.

Фінські шинники постаралися максимально підвищити ефективність канавок при виконанні їх прямих функцій, а саме відведення води. Для цього їх поверхня була відполірована до дзеркального блиску, що дозволило прискорити процес осушення плями контакту.

Основні особливості шини Nokian Rotiiva H / T

- упевнена поведінка на мокрому покритті, завдяки оптимізованому дизайну поперечних канавок ;
- підвищена точність управління забезпечується трапецієподібним профілем блоків на краю протектора;
- кільцеві плечові прорізи поліпшують зчеплення і керованість при маневруванні, знижують опір коченню і знос протектора;
- багатофункціональні поздовжні канавки перешкоджають акваплануванню і застреванию каменів, знижують рівень шуму

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі