0

Michelin Pilot Alpin 5 225/50 R17 98H XL

Код товару: 383337

Наявність: на складі 14 шт.

5 953 грн

- +

сума: грн.
Виробник :Michelin
Модель :Pilot Alpin 5
Ширина :225
Профіль :50
Діаметр :17
Сезон :зимова
Індекс швидкості (км / год) :В (210 км / год)
Індекс навантаження (кг) :98 (750 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Омологація :ПН
Посилення :XL
Країна виробник :Іспанія
Рік виготовлення шин :2023

Pilot Alpin 5

Опис шини Michelin Pilot Alpin PA5


Зимова нешипована шина Michelin Pilot Alpin PA5, як і модель попереднього покоління, адаптована до використання в специфічних умовах так званих «європейських» зим. Для них характерні часті відлиги і температура повітря трохи нижче 0 градусів за Цельсієм. Від попередниці дана модель відрізняється навіть на концептуальному рівні, що дозволило істотно поліпшити основні експлуатаційні властивості.

Симетричний направлений протекторний малюнок

Одним з нововведень став симетричний направлений малюнок протектора. Як виявилося, класичний V-подібний дизайн відрізняється кращою ефективністю на мокрому і засніженому покритті. Його ключовою відмінністю є значно збільшена кількість протекторних блоків, які завдяки цьому забезпечують пляма контакту куди більшим числом зчіпних крайок.

Увігнутий профіль протектора

Ще одним важливим зміною є форма профілю протектора. Вона увігнута, що забезпечує більш щільне прилягання шини до дорожнього покриття і, як наслідок, збільшує розміри плями контакту. Це помітно покращує зчіпні властивості на сухому покритті.

Кілька видів ламелей

Протектор шини оснащений декількома видами ламелей. Два суцільних поздовжніх ребра в центрі містять прямі прорізи. Ці елементи покращують поздовжні тягово-зчіпні властивості. У всіх протекторних блоках є Z-образні ламелі. Спеціальне будова їх стінок забезпечує їм фіксацію у відкритому положенні при контакті з дорогою і в той же час - здатність обмежувати рухливість блоків. Це помітно покращує зчіпні властивості на льоду при збереженні швидкості і точності управління. Крім того, в блоках містяться каплеподібні прорізи. Вони підсушують пляма контакту, захоплюючи і утримуючи вологу з поверхні дороги, чим покращують зчеплення на мокрому покритті.

Спеціальний компаунд

Протектор шини виготовлений з компаунда, фізико-хімічні властивості якого підібрані з урахуванням конструктивних особливостей потужних легкових автомобілів і кліматичних умов європейських країн в зимовий час. До складу гумової суміші входить комплекс кремнийсодержащих компонентів, а також полімери. Вони на молекулярному рівні забезпечують однорідність компаунда, підвищуючи при цьому його міцність на розрив і розтягнення, еластичність при негативних температурах зовнішнього середовища.

Основні особливості Michelin Pilot Alpin PA5

- V-подібний дизайн протектора забезпечує краще зчеплення на мокрій і засніженій покритті;
- увігнута форма протектора збільшує розміри плями контакту, силу прилягання шини до дороги;
- кілька видів ламелей надають зчіпних властивостях на льоду надійність;
- спеціальний компаунд забезпечує відмінну керованість в будь-яких дорожніх умовах.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі