0

Matador MPS-530 Sibir Snow Van 205/65 R16C 107/105T

Код товару: 267286

Наявність: немає на складі

2 476 грн


сума: грн.
Виробник :Matador
Модель :MPS-530 Sibir Snow Van
Ширина :205
Профіль :65
Діаметр :16
Сезон :зимова
Індекс швидкості (км / год) :T(190км/час)
Індекс навантаження (кг) :107 (975 кг) / 105 (925 кг)
Тип транспортного засобу :легковантажної
Посилення :C
Країна виробник :Словаччина
Рік виготовлення шин :2020

MPS-530 Sibir Snow Van

Опис шини Matador MPS-530 Sibir Snow Van


Зимова нешипована шина Матадор MPS-530 Sibir Snow Van є однією з новітніх розробок широко відомого в нашій країні словацького виробника. У порівнянні з попередньою моделлю MPS-520, що заслужила довіру у вітчизняних автолюбителів, новинка має поліпшені показниками на будь-якому зимовому покритті. При цьому не можна не відзначити широкий розмірний ряд, що включає в себе 19 типорозмірів для коліс з посадковим діаметром від 14 до 16 дюймів. Такий асортимент размерностей значно полегшує вибір для власників самих різних малотоннажних комерційних автомобілів.

Малюнок протектора

Як і більшість інших шин даної категорії, словацька новинка має протекторний малюнок, що складається з 4 поздовжніх ребер. Однак на цьому схожість закінчується, оскільки в центральній частині протектора розташовується 2 ребра синусоїдальної форми. У даного технічного рішення виявилося маса переваг. Перш за все, слід відзначити жорсткість цих протекторних елементів, завдяки чому забезпечується більш чітке і прогнозована поведінка в будь-яких режимах руху. Крім того, така конфігурація ребер дозволяє забезпечити пляма контакту величезною кількістю додаткових крайок зчеплення. При цьому велика відстань між краями ребер дозволяє протектору захоплювати більшу кількість снігу, забезпечуючи тим самим додаткове зчеплення при русі по засніжених дорогах.

Плечові зони протектора Матадор MPS-530 Sibir Snow Van мають роздільну конструкцію, що складається з безлічі масивних блоків прямокутної форми. При цьому вони розташовані поперек руху, що з одного боку дозволяє максимально ефективно сповільнюватися на слизькій дорозі, а з іншого - зберігати стійкість навіть при сильних бічних прискореннях.

Підвищена стійкість до аквапланування і слашпленнінгу

Серед технічних особливостей протекторного малюнка необхідно відзначити велику відстань між поздовжніми ребрами і блоками плечових зон. Це дозволяє дренажній системі чудово справлятися з відведенням із зони контакту не тільки надмірної вологи, але і більш важких мас талого снігу.

Відмінне зчеплення з зледенілій поверхнею

Оскільки шина призначена для експлуатації в зимовий час, то не дивно, що словацькі шинники постаралися оснастити її протектор максимальною кількістю крайок зчеплення. Вони утворюються не тільки численними протекторними блоками, а й спеціальними елементами (ламелями) на їх поверхні. У момент зіткнення з дорожнім полотном вони формують додаткові кромки зчеплення, забезпечуючи тим самим більш надійне поведінку при русі по льоду. При цьому ламелі мають хвилеподібну форму, яка дозволяє їх стінок щільно фіксуватися між собою. За рахунок цього вдається підвищити жорсткість протекторних блоків, поліпшивши тим самим керованість на сухому асфальті.

Основні особливості шини Матадор MPS-530 Sibir Snow Van

- відмінні зчіпні властивості, завдяки оптимізованому для зимових видів покриття протекторному малюнку;
- масивні розміри протекторних елементів забезпечують за рахунок більш рівномірного розподілу зовнішнього тиску по плямі контакту підвищену вантажопідйомність і стійкість до нерівномірного зносу;
- унікальна синусоїдальна форма протекторних блоків, розташованих в центральній частині протектора, забезпечує прекрасну курсову стійкість при відмінних показниках зчеплення з засніженою дорогою;
- відмінна стійкість до аквапланування і слашпленнінгу за рахунок великої відстані між протекторними блоками;
- жорстка конструкція компактних блоків плечових зон протектора забезпечує стійкість при проходженні.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі