0

Nokian Hakkapeliitta CR3 215/70 R15C 109/107R

Код товару: 272810

Наявність: немає на складі

3 626 грн


сума: грн.
Виробник :Nokian
Модель :Hakkapeliitta CR3
Ширина :215
Профіль :70
Діаметр :15
Сезон :зимова
Індекс швидкості (км / год) :R (170 км / год)
Індекс навантаження (кг) :109 (1030 кг) / 107 (975 кг)
Тип транспортного засобу :легковантажної
Посилення :C
Країна виробник :Росія
Рік виготовлення шин :2021

Hakkapeliitta CR3

Опис шини Nokian Hakkapeliitta CR3


Зимова легкова шина Nokian Hakkapeliitta CR3 є однією з новинок популярного в нашій країні фінського виробника. Дана модель призначена для інтенсивної експлуатації в зимовий час на мікроавтобусах і легких вантажівках, де вона демонструє відмінне зчеплення на засніжених і зледенілих дорогах, а також низький опір кочення і тривалий термін служби.
Ще однією важливою особливістю цієї шини є чудова застосовність. Вона забезпечується надзвичайно широким для комерційних моделей розмірним рядом. Він складається з 20 типорозмірів для коліс з посадковим діаметром від 14 до 17 дюймів.

Концепція Nokian Cryo Crystal

Одним з нововведень даної моделі стало застосування концепції Nokian Cryo Crystal. Вона являє собою поєднання з нового протекторного малюнка, забезпечує оптимальні зчіпні властивості, як в поздовжньому, так і поперечному напрямку, а також з гумової суміші зі спеціальним складом.

Для цієї шини була створена нова гумова суміш, адаптована для інтенсивної експлуатації на малотоннажної комерційної техніки. Вона відрізняється не тільки підвищеним вмістом силіки, а й наявністю в своєму складі спеціальних твердих частинок, форма яких схожа на багатогранні кристали. При русі вони утворюють незліченну кількість мікроскопічних виступів, які дозволили з успіхом компенсувати відсутність шипів. В результаті шина демонструє відмінне зчеплення на обледенілій дорозі. Ще однією важливою перевагою гумової суміші протектора є здатність підтримувати оптимальну еластичність в дуже широкому діапазоні температур.

Наступним компонентом концепції Nokian Cryo Crystal є протекторний малюнок, який також був спеціально створений для цієї моделі. Він відрізняється симетричним спрямованим розташуванням своїх елементів, а також V-подібним дизайном, знайомим по іншим зимовим моделям Nokian. У його центрі вже, можна сказати за традицією, розташовується дуже широке поздовжнє ребро з характерними зигзагоподібними краями. Завдяки цьому, пляма контакту забезпечується безліччю додаткових крайок зчеплення. При цьому відсутність будь-яких розривів на всьому протязі ребра робить його дуже стійким до динамічної деформації, що виникає в процесі руху.

Така компоновка центральної частини протекторного малюнка забезпечує шині, перш за все, відмінну курсову стійкість навіть на дуже високій швидкості. Крім того, не можна не відзначити підвищену стійкість до зношування, що найсприятливішим чином позначається на тривалості служби всієї шини.

Поряд з центральним ребром розташовується два ряди X-образних протекторних блоків, розташованих паралельно напрямку руху. Таке рішення також направлено на забезпечення високої курсової стійкості, низького опору кочення, а також для підвищення зчіпних властивостей в поперечному напрямку.

Плечові зони протекторного малюнка Nokian Hakkapeliitta CR3 також представляють собою два ряди окремих блоків, однак вони повернені поперек напрямку руху. Завдяки цьому, фінським шинникам вдалося значно підвищити ефективність гальмування, особливо на слизькій поверхні.

Безліч ламелей

Практично всі без винятку елементи протекторного малюнка містять, як мінімум кілька ламелей хвилеподібною форми. При цьому вони в залежності від розташування виконують різні функції. Найбільш характерними в цьому сенсі є ламелі плечових зон, що відрізняються великою довжиною. В результаті вони при русі стають якоюсь подобою насоса, який відводить воду з плями контакту.

Крім цього, всі ламелі утворюють безліч додаткових кромок зчеплення, за рахунок чого забезпечується підвищені зчіпні властивості, перш за все, мокрих і зледенілих покриттях. Також не можна не відзначити позитивний вплив цих елементів протектора на керованість. Справа в тому, що їх стінки за рахунок своєї хвилеподібною форми дуже щільно фіксуються між собою, підвищуючи тим самим жорсткість всіх протекторних блоків, а заодно і керованість на очищених від снігу та криги.

Подвійний сталевий брекер

Дана модель заснована на дуже міцному каркасі, що вельми до речі, якщо врахувати її призначення. Однією з особливостей конструкції каркаса є наявність додаткового брекерного шару, який виготовлений з високоякісної сталі. За рахунок цього шина знайшла здатність зберегти більшу частину своїх початкових властивостей протягом усього експлуатації, відмінно справляючись при цьому з високим навантаженням.

Крім міцності новий еластичний брекерних шар дозволив значно знизити опір кочення, а також нагрівання, що сприятливо позначилося, як на витраті палива, так і на тепловиділення.

Інформування про гранично допустимого спрацювання

як і будь-яка інша сучасна зимова шина Nokian, Hakkapeliitta CR3 оснащена індикатором DSI, що показує залишкову глибину протекторного малюнка в міліметрах. Він являє собою цифри, нанесені безпосередньо на протектор. У міру зношування вони стираються одна за одною. Після стирання останньої з них шину необхідно замінити.

Поряд з цими цифрами розташовується ще один індикатор WSI, виконаний у вигляді сніжинки. Його наявність свідчить про те, що шина може експлуатуватися в зимовий час. Якщо цей індикатор в процесі експлуатації зник, то залишкова глибина малюнка її протектора складає менше 4 мм.

Основні особливості шини Nokian Hakkapeliitta CR3

- нова гумова суміш з додаванням ріпакової олії, кремнийсодержащих компонентів, а також спеціальних твердих частинок, які формують незліченну кількість гострих кромок, що дозволило повністю компенсувати відсутність шипів;
- оптимізований для використання на комерційному транспорті в зимовий час симетричний спрямований протекторний малюнок забезпечує відмінні зчіпні властивості в будь-яких умовах;
- особливі ламелі-насоси плечових зон забезпечують швидке і ефективне видалення вологи з зони контакту, що поліпшує зчеплення на мокрій і вкритій льодом;
- подвійний сталевий брекер, за рахунок якого шина демонструє чудову вантажопідйомність, міцність і надійність протягом всього терміну експлуатації.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі