0

Nokian Hakkapeliitta C3 215/60 R16C 108/106R (шип)

Код товару: 274720

Наявність: немає на складі

4 236 грн


сума: грн.
Виробник :Nokian
Модель :Hakkapeliitta C3
Ширина :215
Профіль :60
Діаметр :16
Сезон :зимова
Шиповка :шип
Індекс швидкості (км / год) :R (170 км / год)
Індекс навантаження (кг) :108 (1000 кг) / 106 (950 кг)
Тип транспортного засобу :легковантажної
Посилення :C
Країна виробник :Фінляндія
Рік виготовлення шин :

Hakkapeliitta C3

Опис шини Nokian Hakkapeliitta C3


Як і попередня модель, зимова шипована шина Nokian Hakkapeliitta C3 призначена для комерційного автотранспорту невеликої вантажопідйомності. Оскільки вона є новинкою тільки цього сезону, то в ній знайшли застосування практично всі новітні розробки фінського шинного гіганта, починаючи від «фірмового» V-образного малюнка і закінчуючи кількома складами гумової суміші.

Крім того, не можна не відзначити традиційний для Nokian скрупульозний підхід до формування розмірного ряду. В даному випадку він включає в себе 20 типорозмірів для коліс з посадковим діаметром від 14 до 17 дюймів.

Квадратні шипи

Одним з нововведень даної шини стали шипи, вірніше їх форма. Їх основною відмінністю є те, що тіло шипа, його фланець і жорсткий сталевий сердечник мають форму четирехгранніка. При цьому широку основу дозволяє надійно зафіксувати шип в протекторі, забезпечивши тим самим більш надійне зчеплення на льоду. Крім того, не можна не відзначити оптимізоване розташування кожного шипа, що дозволило значно знизити рівень шуму.

Симетричний направлений малюнок протектора

Ще однією характерною особливістю цієї моделі є «фірмовий» для зимових шин Nokian V- подібний протекторний малюнок, до межі насичений крайками зчеплення. Значна їх частина сформована численними блоками, що відрізняються, як масивними розмірами, так і розташуванням під значним кутом відносно напрямку руху. У поєднанні з великою відстанню між ними така компоновка поліпшує керованість, як на сухих очищених від снігу, так і на засніжених і зледенілих дорогах.

Крім того, не можна не відзначити великі розміри плями контакту, які залишаються незмінними незалежно від характеристик дорожнього полотна і режиму руху. Завдяки цьому, шина демонструє збалансоване поводження, відрізняючись при цьому однаковими реакціями на снігу, льоду і сльоти, що дуже важливо для таких важких автомобілів, як мікроавтобуси.

Чудова міцність

Наступною відмінною рисою шини Nokian Hakkapeliitta C3 є посилена конструкція. Зокрема, фінські шинники використовували для підвищення міцності двошаровий сталевий брекерних шар. При цьому його кромки були оброблені гумовими стріпси, які міцно прикріпили його до каркасу шини.

Каркас даної моделі є еластичний, але при цьому дуже міцний сталевий корд. Застосування особливих технологій намотування і сучасних матеріалів дозволило зберігати шині початкові характеристики навіть після великих пробігів. Крім того, підвищення міцності дозволило істотно зменшити опір кочення, а разом з ним і витрата палива.

Більш зносостійка і економічна гумова суміш

Як відомо, значна частина зчіпних властивостей шини забезпечується гумовою сумішшю. Саме цього компоненту, вірніше його характеристикам приділялася особлива увага при розробці даної моделі. Оскільки дана модель спочатку призначалася для інтенсивної експлуатації, то фінські шинники постаралися максимально адаптувати її під це.

Для цього вони зробили протектор двошаровим. Його нижній шар виготовлений з більш жорсткого складу гумової суміші, що дозволило знизити опір кочення, поліпшити рівномірність розподіл зовнішнього ваги по плямі контакту, а також поліпшити керованість. У свою чергу, верхній шар відрізняється підвищеною еластичністю, завдяки чому протектор набагато краще облягає нерівності на поверхні дорожнього полотна, що підвищує зчеплення з ним. При цьому наявність рапсового масла в складі гумової суміші дозволило поліпшити міцність протектора на розрив.

Дещо інший склад гумової суміші має боковина шини. За рахунок цього вона набагато краще облягає колісний обід. Це, в свою чергу, дозволяє шині більш безболісно переносити експлуатацію з високим навантаженням. Крім того, мякі боковини значно знижують рівень резонансних шумів і вібрацій, роблячи будь-яку поїздку більш комфортною.

Індикатори зносу і тиску в шині

Оскільки дана модель є зимовою шиною компанії Nokian, то на її протекторі є індикатор зносу DSI. Він показує залишкову глибину протекторного малюнка в міліметрах. Крім цього, на ньому є індикатор у вигляді сніжинки WSI, після його стирання експлуатація шини можлива тільки в літній час.

Ще один інформаційний ділянку є на боковині шини. Він призначений для фіксації місця її установки і правильного тиску в ній. Крім того, наданої ділянки досить, щоб вказати момент затяжки болтів.

Основні особливості шини Nokian Hakkapeliitta C3

- безліч чотиригранних шипів в поєднанні з оптимізованою схемою їх розташування забезпечує відмінне зчеплення на льоду протягом усього терміну експлуатації;
- оригінальний V-подібний направлений малюнок протектора оптимізований для експлуатації в зимовий час на комерційних автомобілях;
- два склади гумової суміші протектора забезпечує збалансоване поводження на будь-якому зимовому покритті;
- відмінна міцність , завдяки подвійному сталевому брекерного шару з обробленими гумовими стріпси краями;
- особлива гумова суміш борту шини забезпечує більш надійну фіксацію на колісному диску, знижуючи при цьому шумо-, і вібронагруженность.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі