0

Nokian Hakka Blue 2 215/55 ZR17 98W XL

Код товару: 282414

Наявність: немає на складі

2 951 грн


сума: грн.
Виробник :Nokian
Модель :Hakka Blue 2
Ширина :215
Профіль :55
Діаметр :17
Сезон :літня
Індекс швидкості (км / год) :З (270 км / год)
Індекс навантаження (кг) :98 (750 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Посилення :XL
Країна виробник :Росія
Рік виготовлення шин :2021

Hakka Blue 2

Опис шини Nokian Hakka Blue 2


Попередниця літньої шини Nokian Hakka Blue 2 виявилася комерційно успішним продуктом, завдяки поєднанню щодо невисокої ціни і високої продуктивності. У той же час у автолюбителів був, хоча і одні, але все ж суттєвий привід для нарікань на її адресу, а саме недостатньо тривалий ресурс шини. Розробляючи друге покоління цієї моделі, фінські шинники не тільки цей недолік, але і поліпшили більшість ходових якостей, в тому числі, й зчіпних властивостей на мокрому покритті.

Новий компаунд

Значною мірою підвищений знос протектора у попередньої моделі був обумовлений характеристиками гумової суміші. Вона була замінена на новий компаунд з іншим складом і певним чином змінилися властивостями. Ключовим з них є здатність зберігати оптимальний з точки зору забезпечення зчеплення рівень еластичності в дуже широкому температурному діапазоні. Крім того, поява в складі соснового масла дозволило зменшити ступінь нагріву протектора під час руху, що, в свою чергу, зменшило опір коченню і, як наслідок, витрата палива і знос.

Посилений брекер

Ще одним рішенням, що дозволив збільшити експлуатаційний ресурс, стало посилення брекера. Він, як і у попередниці, виготовлений із сталевого корду, але при цьому застосовується сталева стрічка High Tensile Steel. Даний елемент при помітно меншій вазі володіє більш високою міцністю і стійкістю до деформації. Поява під протектором дуже жорсткою «підкладки» дозволяє куди рівномірніше розподіляти зовнішнє навантаження по плямі контакту. Останнє при цьому стало трохи більше, а його форма ще більше наближена до квадратної, завдяки оптимізованому профілю протектора. Це додатково знижує питомий тиск на дорожню поверхню, що також підвищує стійкість протектора до стирання.

Знижений рівень шуму

Частина рішень, що добре зарекомендували себе на моделі минулого покоління, були використані в цій шині. Йдеться про технології Silent Sidewall і Silent Groove. Перша являє собою додатковий пенополіуретановий шар, розташований під робочою поверхнею протектора і боковин. Він поглинає більшу частину вібрацій від силових елементів конструкції шини, усуваючи тим самим низькочастотний шум, добре трансльований в салон автомобіля через металеві деталі. У свою чергу, Silent Groove являє собою численні круглі поглиблення на бічних стінках подовжніх дренажних канавок. Ці елементи перешкоджають виникненню завихрень в потоці повітря з високою швидкістю проходить через канавки під час руху, що додатково підвищує акустичний комфорт.

Dry Touch 2

Дана модель стала однією з перших легкових шин, де фінський виробник використовував ламелі Dry Touch 2. Вони мають порівнянної з попередньої итерацией цієї технології ефективністю, але в той же час вона істотно не змінюється навіть при значному зносі. Дана особливість обумовлена зміненим дизайном ламелей, які розширюються в міру стирання протектора, що зберігає обсяг утворюваних ними дренажних канавок.

Основні особливості літньої шини Nokian Hakka Blue 2

- новий компаунд зберігає оптимальну еластичність в широкому температурному діапазоні, а за рахунок додавання до складу соснового масла знижує нагрів протектора, зменшуючи тим самим опір коченню і знос;
- збільшена жорсткість брекера і оптимізований профіль протектора знижує питомий тиск на поверхню, рівномірно розподіляє його, збільшуючи тим самим експлуатаційний ресурс і покращуючи керованість і зчеплення

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі