0

Nokian Hakka Black 235/55 ZR17 103Y XL

Код товару: 264995

Наявність: немає на складі

4 201 грн


сума: грн.
Виробник :Nokian
Модель :Hakka Black
Ширина :235
Профіль :55
Діаметр :17
Сезон :літня
Індекс швидкості (км / год) :Y (300 км / год)
Індекс навантаження (кг) :103 (875 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Посилення :XL
Країна виробник :Росія
Рік виготовлення шин :

Hakka Black

Опис шини Nokian Hakka Black


Літня легкова шина Nokian Hakka Black є однією з найбільш очікуваних новинок фінського виробника. Дана модель розрахована на рух на високій швидкості і відноситься до категорії шин Ultra-High Performance. Асортимент типорозмірів відрізняється багатством вибору і представлений 28 варіантами з посадковим діаметром від 16 до 20 дюймів. Дана модель відрізняється виключно високими технічними характеристиками і здатністю забезпечувати високий рівень безпеки на швидкостях аж до 300 км / ч.

Дизайн малюнка протектора нової фінської шини

Як і інші представники сімейства літніх моделей Hakka, ця шина оснащена протектором з асиметричним дизайном спрямованого малюнка, що складається з пяти поздовжніх ребер. Центральна частина протектора повністю зайнята трьома поздовжніми ребрами, кожне з яких має суцільну конструкцію, що відрізняється високим ступенем жорсткості. Завдяки такій будові середній частині протектора, шина Nokian Hakka Black відрізняється блискавично реакцій у відповідь на повороти керма, що є вкрай важливою здатністю при русі на високій швидкості.

Ще однією особливістю протектора цієї моделі є його мультирадіусного і малий радіус профілю плечових зон. Результатом таких конструктивних хитрувань стала дуже велика площа плями контакту, що зумовило відмінні зчіпні характеристики на сухій поверхні. Крім великих розмірів, пляма контакту відрізняється практично прямокутною формою, яка ідеально розподіляє зовнішнє навантаження по всій площі. За рахунок цього забезпечується більш рівномірний знос протектора, що істотно продовжило термін служби шини.

Багатошарова будова протектора

Нижній шар протектора є базовим і виготовлений з гумової суміші, що відрізняється підвищеною жорсткістю і високою стійкістю до нагрівання . За рахунок високої жорсткості нижнього шару вдалося знизити опорів кочення, а також поліпшити характеристики керованості.

Середній шар протектора є проміжним і виготовлений з низкомолекулярной наносіліконовой суміші. Завдяки цьому шару, руху керма стали передаватися набагато швидше, що істотно знизило час реакцій шини, забезпечивши при цьому високу точність.

Верхній шар виготовлений з більш еластичного компаунда Nordic Intelligent UHP, який був спеціально розроблений для цієї моделі . Нова гумова суміш володіє чудовою пристосованістю до руху на високій швидкості і жорстких умов експлуатації. Своїм чудовим характеристикам нова суміш багато в чому зобовязана функціональним молекулярних ланцюжків, міцність яких була значно посилена за допомогою силики, що істотно підвищило стійкість протектора до стирання. Крім того, використання силики дозволило надати гумової суміші прекрасну еластичність. Ще однією особливістю нової гумової суміші є здатність зберігати свої якості на стабільному рівні в широкому температурному діапазоні. Завдяки цьому, шина Nokian Hakka Black демонструє прекрасне зчеплення в будь-яких умовах.

Відмінна керованість в дощових умовах

Дана модель вигідно відрізняється чудовими характеристиками в дощових умовах. Багато в чому цього вдалося досягти оригінальною конструкцією дренажної системи. Зокрема, в середній частині протектора розташовані чотири поздовжніх водовідвідних канавки Hydro-Groove. Завдяки великим розмірам, ці канавки здатні вмістити досить великий обсяг води, яка потім виводиться за межі зони контакту через поперечні канали, розташовані в плечових зонах протектора. При цьому полірована поверхня поздовжніх дренажних канавок збільшує швидкість циркуляції води, що підвищило ефективність роботи всієї водовідвідної системи в цілому.

Крім того, бічні стінки поздовжніх водовідвідних канавок оснащені безліччю напівкруглих поглиблень, які оптимальним чином направляють потоки повітря, знижуючи рівень виробленого ним шуму. Плечові зони протектора оснащені дренажними каналами Swoop Grooves, бічні стінки яких містять еліптичні прорізи. За рахунок цього бічні канавки здатні вміщати більший обєм води, що також підвищує ефективність роботи дренажної системи.

Основні особливості фінської Nokian Hakka Black

- Асиметричний дизайн спрямованого малюнка протектора оптимізований під рух на дуже високій швидкості ;
- Поздовжні канавки Hydro-Groove з відполірованим дном і стінками зі спеціальними напівкруглими поглибленнями забезпечують високу стійкість до аквапланування, а також сприяють зниженню рівня шуму;
- Бічні водовідвідні канали Swoop Grooves оснащені особливими еліптичними прорізами, що дозволяє їм вміщати велику кількість води, покращуючи тим самим продуктивність дренажної системи;
- Нова гумова суміш Nordic Intelligent UHP забезпечує відмінну стійкість протектора до стирання, надавши йому при цьому прекрасну еластичність;
- Багатошарова конструкція протектора дозволила досягти чудових характеристик керованості і оперативності управління в любі х умовах;
- Посилений каркас з двошаровим високоміцним металокордом дозволяє шині витримувати суворі умови експлуатації і тривалий рух на високій швидкості.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі