0

Michelin CrossClimate Plus 185/65 R14 90H XL

Код товару: 319040

Наявність: на складі 4 шт.

3 976 грн

- +

сума: грн.
Виробник :Michelin
Модель :CrossClimate Plus
Ширина :185
Профіль :65
Діаметр :14
Сезон :всесезонна
Індекс швидкості (км / год) :В (210 км / год)
Індекс навантаження (кг) :90 (600 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Посилення :XL
Країна виробник :Польща
Рік виготовлення шин :2024

CrossClimate Plus

Опис шини Michelin CrossClimate +


Своєю появою всесезонна шина Michelin CrossClimate + зобовязана популярность однойменної моделі і наявністю у неї ряду істотних недоліків. Попередниця виявилася з комерційної точки зору дуже успішним продуктом, але при цьому не ідеальним відразу за кількома споживчими властивостями. Тому французький виробник віддав перевагу оперативно усунути всі виявлені недоробки, внісши незначні зміни в конструкцію шину, мова про які піде нижче.

Оновлений компаунд

Велика частина змін припала на склад гумової суміші протектора, який, як і у попередниці, має два шари. «База» виготовлена з компаунда, що володіє підвищеною жорсткістю і здатністю швидко відводити тепло від каркаса, що зменшує нагрів шини і разом з цим опір коченню, витрата палива і знос. По суті, тут немає якихось значних змін, чого не можна сказати про верхньому шарі протектора. Використаний при його виготовленні компаунд володіє куди більш широким діапазоном робочих температур. Збільшення частки змісту натурального каучуку дозволило збільшити його до мінус 30 і до 40 градусів за Цельсієм. При цьому спеціальні полімерні сполуки забезпечують протектору оптимальну еластичність майже на всьому протязі даного діапазону. В результаті вдалося усунути один з основних недоліків попередньої моделі, а саме слабке зчеплення на слизькій від снігу дорозі.

Збільшений термін служби

Ще одним істотним поліпшенням стало значне збільшення експлуатаційного ресурсу шини. Воно забезпечується за рахунок змін в конструкції ламелей. Вони прорізані на всю глибину протектора. А їх ширина в міру його зносу збільшується на великі, ніж раніше значення. Ця особливість дозволяє використовувати шину на зимових покриттях при залишковій глибині протектора менше 4 мм. Тобто, коли покришку іншого виробника доведеться поміняти, CrossClimate + можна буде експлуатувати якийсь час.

Ефект «кігтя»

Крім збільшується ширини ламелі, якими оснащений протектор шини, мають і інші конструктивні особливості. Вони утворюють дуже протяжні зчіпні кромки, розташовані при цьому таким чином, що при контакті з вкатаним снігом вони працюють, як єдине ціле, підвищуючи ефективність один одного, формуючи так званий ефект «кігтя». Він помітно покращує зчіпні властивості в поздовжньому напрямку, а крім того і стійкість до бічних ковзань.

Також варто відзначити здатність стінок ламелей фіксувати блоки строго у вертикальному положенні, не дивлячись на постійно чиниться на них вплив різноспрямованими силами прискорення. Стійкість блоків позитивно позначається на цілому ряді експлуатаційних властивостей шини. Поліпшується зчеплення при маневруванні, гальмуванні і наборі швидкості, точність управління, паливна економічність, а також знижується ризик виникнення нерівномірного зносу.

Основні особливості шини Michelin CrossClimate +

- оновлений компаунд розширює діапазон робочих температур протектора;
- можливість використання шини на снігу при залишковій глибині протектора менше 4 мм забезпечується збільшеною шириною ламелей;
- підвищена стійкість до бічних ковзань і відмінні зчіпні властивості при гальмуванні і наборі швидкості, завдяки «ефекту кігтя», що формується розташуванням і дизайном тривимірних ламелей

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі