0

Michelin Alpin 5 225/45 R17 91V ZP

Код товару: 295233

Наявність: на складі 4 шт.

6 939 грн

- +

сума: грн.
Виробник :Michelin
Модель :Alpin 5
Ширина :225
Профіль :45
Діаметр :17
Сезон :зимова
Індекс швидкості (км / год) :V (240 км / год)
Індекс навантаження (кг) :91 (615 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
RunFlat :RunFlat
Країна виробник :Італія
Рік виготовлення шин :2023

Alpin 5

Опис шини Michelin Alpin A5


Як і моделі попередніх чотирьох поколінь, легкова шина Michelin Alpin A5 є зимовою з цілою низкою застережень, повязаних виключно з нашими уявленнями про зиму. Вони значно відрізняються від тих кліматичних умов, в яких доводиться жити в країнах Західної та Центральної Європи з жовтня по квітень. Навіть в цей період на більшості європейських доріг дуже рідко можна зустріти сніг і лід, в основному це сухий і мокрий асфальт. Тому, як зимової шини дану модель можуть використовувати автолюбителі лише південних російських регіонів. Для багатьох з них вона може стати оптимальним вибором.

Більш продуктивна дренажна система

У порівнянні з попередньою моделлю протекторний малюнок Alpin A5 помітно видозмінився. За словами представників французького виробника, він відрізняється збільшеним на 17% коефіцієнтом пустотности. У перекладі на російську мову це означає збільшення обсягу дренажних канавок, яких стало більше, при цьому кожна з них відрізняється збільшеним внутрішнім обємом.

Також слід зазначити конфігурацію і розташування дренажних канавок. Їх відрізняє вигнута форма, змінний перетин, а також розташування під значним кутом відносно напрямку руху. Всі ці конструктивні особливості спрямовані на те, щоб максимально збільшити швидкість відводу від зони контакту води і сніжної шуги. Завдяки цьому, шина демонструє чудову стійкість, як до аквапланування, так і слешпленнінгу.

«Ефект шестерні»

Говорячи про дренажних канавках, не можна не відзначити те, що вони пролягають між численними протекторними блоками стрілоподібної форми, які сходяться в центрі протектора. У процесі руху кожен з них утворює дуже довгу кромку зчеплення. У поєднанні з їх поперечним розташуванням це дозволяє істотно поліпшити поздовжні тягово-зчіпні властивості, особливо на мокрому асфальті і снігу.

При цьому не можна не відзначити розташування протекторних блоків відносно один одного в шаховому порядку. Така схема забезпечує так званий «ефект шестерні», завдяки якому зчеплення на слизькій дорозі стає ще більш надійним і стабільним.

Відмінна курсова стійкість і низький опір коченню

Все протекторні блоки сходяться в центрі протектора, утворюючи поздовжнє ребро, що додає жорсткість всієї його конструкції. Такий дизайн забезпечує шині Michelin Alpin A5 цілий ряд важливих достоїнств, особливо на тлі повального захоплення європейців збереженням природного середовища. Мова, звичайно ж, йде про паливну економічність і довговічності. Застосований в даній моделі V-подібний дизайн симетричного спрямованого малюнка протектора зі сходяться в центрі блоками відрізняється низьким опором коченню (паливна економічність) і оптимізованим розподілом зовнішнього тиску по плямі контакту (стійкість до нерівномірного зносу).

Ще одним немаловажним достоїнством дизайну центральній частині протектора цієї шини є хороша курсова стійкість, а також блискавичну швидкість та точність відповідних відгуків на повороти керма. Все в купе помітно полегшує процес керування автомобілем.

Короткий гальмівний шлях на снігу і мокрому асфальті

Ще однією відмінністю даної моделі від шини попереднього покоління є підвищена ефективність при гальмуванні (+ 5% на мокрому асфальті , + 3% на снігу). Крім гумової суміші, мова про яку піде нижче, в цьому чимала заслуга дизайну плечових зон. Розташовані тут блоки відрізняються більш масивними розмірами і розташуванням практично під прямим кутом, щодо напрямку руху.

У процесі руху вони формують велику кількість перпендикулярних крайок зчеплення, найбільш ефективно виявляють себе при прискоренні або уповільненні на слизьких покриттях, наприклад , на снігу або мокрому асфальті. Ще однією перевагою такого дизайну плечових зон протектора цієї шини є підвищена стійкість при проходженні поворотів і маневрування.

Тисячі маленьких «пазурів»

Як і попередня модель, дана шина оснащена протектором з ламелями. Але на відміну від неї цих мініатюрних протекторних елементів стало більше на 16%. При цьому вплив кожного з них на керованість і зчеплення на слизькій дорозі було суттєво підвищено, завдяки технології StabiliGrip. За рахунок неї ламелі навчилися «працювати разом», оскільки отримали можливість замикатися між собою. Дана особливість дозволило значно збільшити розміри плями контакту, а також поздовжні тягово-зчіпні властивості на мокрому асфальті і снігу.

Гумова суміш Helio Compound 4 і технологія Innovative Tread Compound

Для нової Alpin 5 французькі шинники розробили гумову суміш Helio Compound четвертого покоління, яка за своїми фізичними властивостями значно перевершує те, чим мала попередня модель. Її створювали з використанням технології Innovative Tread Compound, завдяки чому в складі зявилися функціональні еластомери. Їх використання обумовлене виключно збільшенням частки змісту в гумової суміші силіки. Вони дозволив поліпшити її однорідність, підвищивши при цьому зчеплення на дорожньому покритті з низькою температурою, тобто на снігу і мокрому асфальті.

Ще одним нововведенням в складі гумової суміші стало соняшникову олію. Даний компонент виконує відразу кілька функцій. Основний з них є забезпечення еластичності при низьких температурах. Крім того, соняшникова олія поліпшило стійкість протектора на розрив, що позитивним чином позначилося на довговічності і надійності шини.

Основні особливості зимової шини Michelin Alpin A5

- новий протекторний малюнок з V-подібним дизайном забезпечує відмінні зчіпні властивості на мокрому асфальті і снігу;
- безліч дренажних канавок зі збільшеним внутрішнім обємом і оригінальною вигнутою формою забезпечують прекрасну стійкість до аквапланування і слешпленнінгу;
- відмінні поздовжні тягово-зчіпні властивості на снігу і льоду завдяки безлічі протекторних блоків, що формують велику кількість поперечних і дуже довгих кромок зчеплення;
- жорстке поздовжнє ребро в центрі протектора покращує курсову стійкість, паливну економічність, оперативність управління;
- тисячі додаткових кромок зчеплення, утворених численними ламелями, дозволяють впевнено пересуватися на слизьких від дощу і снігу дорогах;
- гумова з месь Helio Compound 4 з підвищеним вмістом силіки, функціональними еластомерами і соняшниковою олією відрізняється оптимальною еластичністю в широкому температурному діапазоні, а також надає протектору високу міцність на розрив.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі