0

Yokohama Advan Sport V105 235/45 ZR17 97Y XL

Код товару: 273662

Наявність: немає на складі

2 761 грн


сума: грн.
Виробник :Yokohama
Модель :Advan Sport V105
Ширина :235
Профіль :45
Діаметр :17
Сезон :літня
Індекс швидкості (км / год) :Y (300 км / год)
Індекс навантаження (кг) :97 (730 кг)
Тип транспортного засобу :Легковий
Посилення :XL
Країна виробник :Японія
Рік виготовлення шин :2019

Advan Sport V105

Опис шини Yokohama Advan Sport V105


Літня легкова шина Yokohama Advan Sport V105 є результатом тісної співпраці одного з провідних шинних виробників з компанією Daimler. Ця шина була розроблена на основі флагманської моделі лінійки Advan Sport V103. Створені на замовлення німецького виробника шини входять в первинну комплектацію моделей Mercedes-Benz SLK і SLS, а також ряду інших німецьких виробників спортивних автомобілів преміум-класу. Дана модель випускається в 8 типорозмірах, починаючи від 205 / 55R16 і закінчуючи 245 / 40R17.

Дизайн малюнка протектора

У порівнянні з моделлю V103 дизайн малюнка протектора цієї шини зазнав значних змін, повязані в основному до вимог компанії Daimler. Дану модель оснастили протектором з асиметричним дизайном спрямованого малюнка, що відрізняється різним співвідношенням позитивного та негативного профілю зовнішньої і внутрішньої сторони протектора.

Оскільки однією з вимог німецького автовиробника було зниження опору кочення, то протектор шини оснастили пятьма масивними поздовжніми ребрами . При цьому три поздовжніх ребра, розташованих в центральній частині протектора, відрізняються суцільний конструкцією, яка надала цим протекторним елементам високу ступінь жорсткості. За рахунок такого рішення вдалося не тільки істотно знизити опір кочення, але і значно поліпшити курсову стійкість. Крім того, жорсткі поздовжні ребра дозволили домогтися блискавичній і чіткості реакцій шини Yokohama Advan Sport V105 у відповідь на повороти керма, що привнесло в характер керованості фірмові для всієї лінійки ADVAN спортивні риси. Ще однією особливістю центральній частині протектора є діагональні прорізи, зроблені в поздовжніх ребрах. За рахунок цього забезпечується висока ефективність розгону, особливо на мокрому покритті, оскільки пляма контакту в будь-який момент часу має в своєму розпорядженні великою кількістю гострих кромок зчеплення.

Конструкція плечових зон створювалася з урахуванням експлуатації шини на дуже високих швидкостях і була відповідним чином посилена. При цьому профіль плечових зон має малий радіус, за рахунок якого вдалося домогтися ряд важливих переваг. По-перше, забезпечується більша площа плями контакту, що дозволило істотно збільшити зчеплення шини з сухим дорожнім полотном. По-друге, висока жорсткість плечових зон в поєднанні з їх малорадіусним профілем дозволила добитися практично прямокутної форми плями контакту, що суттєво підвищило стійкість протектора до нерівномірного зносу за рахунок оптимального розподілу навантаження по плямі контакту.

Також не можна не відзначити і блочне будова плечових зон, блоки яких мають прямокутну форму і розташовуються практично під прямим кутом відносно напрямку руху. Оскільки при уповільненні автомобіля найбільше навантаження припадає саме на плечові зони протектора, то наявність в цій частині безлічі гострих граней, розташованих поперечно, значно підвищує ефективність гальмування.

Виняткова впевненість в дощових умовах

Як і всі моделі лінійки Advan sport, ця шина демонструє виняткові характеристики зчеплення і керованості в дощових умовах, забезпечуючи високий рівень безпеки при русі на будь-якій швидкості. Такі здібності зявилися, завдяки оснащенню малюнка протектора надзвичайно продуктивною дренажної системи. Її ефективність багато в чому заслуга чотирьох поздовжніх водовідвідних канавок, що мають досить значні розміри, завдяки чому в них вміщається досить великий обсяг води. Потім ця вода через поперечні канали плечових зон протектора швидко виводиться назовні. Відмінною особливістю поздовжніх канавок шини Yokohama Advan Sport V105 є їх багатофункціональність. Завдяки технології Groove-in-Groove їх стінки оснащені безліччю дрібних канавок, призначених для зменшення нагрівання шини, а також для забезпечення більш рівномірного розподілу навантаження по плямі контакту.

Міцний і легкий каркас

Шина, що відноситься до категорії Ultra-High Performance, відрізняється дуже легким і досить міцним каркасом. Такого незвичайного поєднання вдалося домогтися, завдяки використанню в його конструкції синтетичних матеріалів останнього покоління. Основою каркаса є двошаровий сталевий металокорд, покритий трьома шарами нейлонових волокон, намотаних за безшовною технологією. Безпосередньо під плечовими зонами знаходиться спеціальна подушка, що забезпечує мякість і комфорт. Борти шини посилені спеціальним жорстким наповнювачем, який дозволяє більш надійно зафіксувати шину на колісному диску.

Змінена гумова суміш

У порівнянні з моделлю V103, при виготовленні протектора використовується гумова суміш, що відрізняється істотно підвищеним вмістом кремнийсодержащих компонентів. За рахунок цього вдалося значно поліпшити зчеплення з мокрою дорогою. Крім того, до складу гумової суміші входить натуральне апельсинове масло, яке істотно підвищило стійкість протектора до стирання.

Основні особливості шини Yokohama Advan Sport V105

- Оптимізований асиметричний спрямований рисунок протектора забезпечує унікальний баланс спортивної керованості і комфорту;
- Феноменальна стійкість до аквапланування дозволила добитися виняткового зчеплення на мокрих покриттях;
- Прекрасні показники паливної економічності за рахунок зниженого опору кочення, завдяки масивним розмірами пяти поздовжніх протекторних ребер;
- Дивовижне поєднання невеликої ваги з відмінною міцністю і еластичністю забезпечується багатошаровим каркасом, виготовленим з новітніх матеріалів.

Читати далі Сховати

інші шини в вашому розмірі