0

Опис шини Yokohama V902B


Зимова нешипована шина Yokohama V902B є черговою спробою відомого в нашій країні японського виробника навязати жорстку конкурентну боротьбу зі своїми колегами з Bridgestone. При цьому обидва концерни розвивають цей напрям, використовуючи приблизно одні й ті ж технології, рік від року стають завдяки цьому ефективніше. ...

далі

Опис шини Yokohama V902B


Зимова нешипована шина Yokohama V902B є черговою спробою відомого в нашій країні японського виробника навязати жорстку конкурентну боротьбу зі своїми колегами з Bridgestone. При цьому обидва концерни розвивають цей напрям, використовуючи приблизно одні й ті ж технології, рік від року стають завдяки цьому ефективніше. У найбільш виграшному положенні залишаються автолюбителі, у яких є можливість вибрати дійсно кращу нешипованну шину для зими, як мінімум з декількох варіантів.

Взаімоблокірующіеся 3D-ламелі

Одним з таких «загальних» технологій є взаімоблокірующіеся 3D-ламелі. Їх ключовою особливістю є здатність фіксувати в нерухомому положенні не тільки свої стінки, а й «сусідів». Вона забезпечується за рахунок появи в блоках протектора ще однієї ламелі, розташованої перпендикулярно іншим ламелей. При контакті з дорогою їх стінки за рахунок своєї пірамідальної форми міцно фіксуються між собою, що обмежує будь-яку рухливість блоку під навантаженням. З одного боку це дозволило істотно збільшити кількість ламелей на протекторі, а разом з цим і зчеплення на льоду, а з іншого - керованість на будь-який твердої поверхні.

Оптимальна еластичність в широкому діапазоні температур

До недавнього часу основним компонентом, за яким Yokohama серйозно поступалася Bridgestone, була гумова суміш. Дана модель ліквідує це відставання, завдяки суттєво оновленим складом. Основним нововведенням стали так звані «гнучкі полімери». Вони забезпечують певний рівень еластичності протектора в дуже широкому діапазоні температур. Ця здатність додає шині відмінні зчіпні властивості на будь-якому слизькому покритті, які при цьому залишаються стабільними незалежно від погодних умов.

Основні особливості Yokohama V902B

- самоблокувалися 3D-ламелі зі стінками пірамідальної форми забезпечують відмінне зчеплення на льоду при надійної і прогнозованою керованості на сухих покриттях;
- спеціальні полімери в складі компаунда надають протектору певний рівень еластичності, який практично не змінюється в дуже широкому діапазоні температур, завдяки чому зчіпні властивості залишаються дуже стабільними незалежно від погодних умов.