0

Опис шини Nokian RockProof


При розробці літньої шини Nokian RockProof фінський виробник орієнтувався на вимоги, що предявляються не європейські, а американськими автолюбителями до моделей категорії All Terrain. Вони обумовлені характеристиками грунтових покриттів, серед яких переважають камянисті. Щоб забезпечити на них максимальну продуктивн...

далі

Опис шини Nokian RockProof


При розробці літньої шини Nokian RockProof фінський виробник орієнтувався на вимоги, що предявляються не європейські, а американськими автолюбителями до моделей категорії All Terrain. Вони обумовлені характеристиками грунтових покриттів, серед яких переважають камянисті. Щоб забезпечити на них максимальну продуктивність, розробникам довелося застосувати дещо інші, ніж раніше технічні рішення, через що дана модель виявилася досить специфічним шинним виробом, орієнтованим на певні умови експлуатації.

Дизайн блоків

повною мірою відчути специфічність шини можна, поглянувши на її протекторний малюнок. Він виконаний у відкритому дизайні, який містить безліч окремих блоків. Кожен з цих елементів має складну форму з численними кутами і гранями. Крім того, рухливість блоків істотно обмежена, причому, не тільки їх масивними розмірами. В їх основі є спеціальні виступи, які допомагають зберігати вертикальне положення при контакті з нерівним камянистим покриттям. У звязку з цим не можна не відзначити і схему розташування блоків, яка в поєднанні з їх формою збільшує розміри плями контакту, а також вирівнює тиск по всій її поверхні. Це істотно покращує зчеплення, стійкість до зношування і ударної дії протектора.

«Виштовхувачі» каменів

Частина рішень була запозичена у вантажних шин, наприклад, спеціальні виступи на дні дренажних канавок. Вони перешкоджають застреванию в протекторі каменів, що оберігає протектор від пошкоджень, підвищуючи тим самим надійність при експлуатації на бездоріжжі. Тут також варто відзначити такі фізичні властивості гумової суміші, як еластичність і щільність. Протектор не тільки демпфує удари від нерівностей, але і практично не схильний до проколів і порізів.

Армовані боковини

Гумова суміш, яка використовується при виготовленні боковин має деякі відмінності від того складу, який застосовується в протекторі. Вона містить волокна арамида, матеріалу, дуже легкого і при цьому стійкого до механічного впливу, що суперничає по міцності зі сталлю. Дане рішення забезпечує боковинам ефективний захист від проколів і порізів, що збільшує експлуатаційний ресурс шини, особливо на камянистому бездоріжжі. Крім того, бокова поверхня покришки містить велику кількість виступів, які є продовженням блоків плечових зон. Крім захисної функції ці елементи забезпечують додаткову прохідність на грунтових покриттях з низькою несучою здатністю.

Покращене зчеплення на мокрому покритті

Численні дренажні канавки є далеко не єдиним рішенням, що забезпечує шині поліпшує зчеплення на мокрому покритті. Фінські фахівці оснастили блоки спеціальними мікронасоси - порожнечами, що мають форму судини. При контакті з покриттям вони додатково підсушують пляма контакту, всмоктуючи з поверхні воду.

Основні особливості літньої шини Nokian RockProof

- шина орієнтована на використання на камянистих грунтових покриттях;
- блоки складної багатокутної форми покращують зчіпні властивості і зносостійкість;
- боковини захищені компаундом, армованим волокнами арамида і спеціальними виступами блоків плечових зон;
- відмінна ефективність на мокрому покритті забезпечується відкритим дизайном протектора і спеціальними мікро-насосами в блоках, додатково підсушують пляма контакту

 
всесезонна шина
7 951 грн
Код товару: 283394
7 951 грн
Код товару: 283394
Показ 1 - 1 з 1 товара